Jumătate dintre bolnavii de cancer sunt omorâţi apoi chiar de chimioterapie, nu de cancer!
Indiferent cât de mult insistă medicii în privința necesității tratamentului alopat pentru cancer, chimioterapia nu pare a fi cea mai bună opţiune de luptă împotriva bolii, după cum arată un nou studiu: până la 50% dintre pacienţi sunt omorâţi de medicamente – nu de boala în sine.
Cercetătorii de la Serviciul Naţional de Sănătate Publică al Marii Britanii (Public Health England) şi cei de la Institutul de Cercetare a Cancerului (Cancer Research UK) au realizat un studiu răsunător prin care au examinat pentru prima dată numărul de pacienţi cu cancer care au murit în 30 de zile de la începerea chimioterapiei, indicând că acest tratament, și nu cancerul, a determinat decesele. Analizând ratele mortalităţii în spitalele din UK, cercetătorii au descoperit o frecvenţă alarmantă a deceselor asociate cu chimioterapia.
„Pe teritoriul Angliei, aproximativ 8,4% dintre pacienţii cu cancer pulmonar, precum şi 2,4% dintre pacienţii cu cancer mamar au murit în decurs o lună”, scria The Telegraph. „Dar în anumite spitale cifra este mult mai mare. În Milton Keynes rata mortalităţii prin tratament al cancerului pulmonar ajunsese la 50,9%, deşi numărul acestor pacienţi era foarte mic.”
În mod alarmant, rata mortalităţii în decurs de o lună la Spitalul Universitar Lancashire pentru cei care erau supuşi chimioterapiei paliative mai degrabă decât celei curative, pentru cancer pulmonar, era de 28%. Unul din cinci pacienţi cu cancer mamar care a primit tratament paliativ chimioterapic la Spitalul Universitar Cambridge a murit din cauza tratamentului.
În anumite zone – Blackpool, Coventry, Derby, South Tyneside, Surrey şi Sussex – numărul deceselor prin chimioterapie a pacienţilor cu cancer pulmonar s-a dovedit a fi „mult mai mare” decât media pe ţară.
Conform The Telegraph, dr. Jem Rashbass, coordonatorul programului de Cancer din cadrul Serviciului Naţional de Sănătate Publică din Marea Britanie, care a solicitat realizarea studiului, a declarat:
„Chimioterapia este o parte vitală a tratamentul cancerului şi este un motiv consistent care a condus la îmbunătăţirea ratelor de supravieţuire în ultimele patru decenii. Cu toate acestea, chimioterapia este o medicaţie puternică ce are efecte secundare semnificative şi adesea poate fi dificil de decis ce pacienți să fie supuși unui tratament atât de agresiv. Acele spitale are căror rate de mortalitate au fost mai mari decât media au primit informațiile din acest studiu și li s-a cerut să-și revizuiască protocoalele terapeutice şi datele.”
Cercetătorii au inclus în studiu „toate femeile cu cancer mamar şi toţi bărbaţii şi femeile cu cancer pulmonar din Anglia care aveau cel puţin 24 de ani şi care începuseră un ciclu de chimioterapie” în 2014.
Utilizată îndelung pentru tratarea diferitelor tipuri de cancer, chimioterapia a ajuns în cele din urmă să fie criticată în ultimii ani, deoarece acest tratament nu face diferenţa între celulele sănătoase şi cele tumorale, omorându-le şi pe unele, şi pe celelalte. Acum acest studiu, publicat în revista de prestigiu The Lancet, arată cum acțiunea puternică de distrugere a celulelor pe care o are această terapie, poate însemna moartea pentru pacienţi, nu doar dispariţia cancerului.
Cercetătorii au sfătuit medicii să exercite mai multă precauţie în alegerea pacienţilor care ar trebui să primească chimioterapie. Pacienţii în vârstă şi cei infirmi, în mod special, ar putea să se simtă mai bine fără să primească tratament paliativ chimioterapic, care oferă doar o ameliorare şi nu vindecarea bolii.
„Statisticile nu sugerează o practică proastă per ansamblu, dar există cazuri în afara gamei obişnuite”, a notat profesorul David Dodwell de la Institutul de Oncologie din cadrul Spitalului St. James, din Leeds. Aceste rezultate arată că „ar putea fi unele probleme de date, iar cifrele să se fi modificat din cauza câtorva decese, dar chiar şi aşa ar putea fi de asemenea probleme cu practica clinică”, a continuat el. „Consider că este important să facem pacienţii conştienţi de faptul că, în cazul chimioterapiei, există efecte care le pot amenința viața. Iar medicii ar trebui să aibă mai multă grijă pe cine tratează prin chimioterapie.”
Toate spitalele implicate în studiu au transmis că au analizat informaţiile primite şi că își păstrează poziţia pe care o aveau anterior, și anume că tratamentul chimioterapic este sigur – cu specificația că selectarea pacienţilor pentru tratament poate necesita un mai mare discernământ.
Profesorul David Cameron de la Centrul pentru Cancer Edinburgh din cadrul Spitalului West General din Edinburgh, Scoţia, a afirmat: „Îngrijorarea este că dacă există pacienţi care mor în 30 de zile de la începerea chimioterapiei, probabil acestora nu ar fi trebuit să li se administreze acest tratament. Dar cât de mulţi sunt aceștia? Nu e ușor de răspuns, dar probabil că analizarea acelor cazuri ar putea ajuta. Mai mult, dacă administrăm mai puţină chimioterapie atunci anumiţi pacienţi ar putea muri din cauză că nu au primit acest tratament la doze standard. Este un echilibru fin şi cu cât există mai multe date cu atât putem fi mai siguri că vom putea lua decizia corectă”.
Între timp, medicii din SUA ar trebui probabil să ia aminte la aceste aspecte, având în vedere numărul de pacienţi forţaţi să suporte chimioterapia la ordinul statului în ciuda obiecţiilor lor şi a familiilor lor.
Un exemplu: o adolescentă de 17 ani diagnosticată cu limfom Hodgkin a decis să caute alternative la chimioterapie, dar doctorii – implicaţi în problemele statului şi în propaganda Big Pharma – au contactat serviciile sociale, care au răpit fata şi au internat-o într-un centru de asistență socială.
I s-a permis în cele din urmă să se întoarcă acasă după ce a fost de acord să suporte tratamentul chimioterapic debilitant, dar a fugit în momentul în care doctorii au informat-o că va trebui să suporte o operaţie chirurgicală pentru a i se implanta o cameră (port) pentru chimioterapie. Într-un act uluitor al unui mare Guvern Orwellian, Curtea Supremă a decis că Statul a avut dreptate în acest caz – şi după ce a fost răpită şi forţată să suporte tratamentul împotriva voinţei ei, fetei i s-a refuzat contactul cu propria familie. Pe cât de inimaginabil de invazivă a fost această acţiune, acesta nu este un caz izolat.
Tratamente alternative, de fapt, există – cele mai promiţătoare dintre ele pentru multe cancere sunt variatele formule ale uleiului CBD, un derivat de canabis. Dar, din cauza războiului eşuat împotriva medicamentelor, pacienţii cu cancer din majoritatea zonelor din SUA nu pot să îşi procure remediul necesar sau sunt forţaţi să primească tratamentul respectiv în secret, riscând să ajungă după gratii doar pentru că au vrut să se vindece.
Studii asupra eficacității tratamentelor alopate împotriva cancerului au fost realizate cu mulţi ani înaintea celui de faţă, ale cărui rezultate au fost publicate în The Lancet. Cel care a realizat cu mult succes astfel de studii este medicul de origine germană dr. Hammer. El a investigat mii de pacienţi în clinica oncologică în care profesa, la Munchen, şi a ajuns la concluzia că radioterapia şi chimioterapia omoară 98% dintre pacienţii cu cancer. Pe de altă parte, ceea ce îi ajuta foarte mult în vindecare era înţelegerea propriilor reacţii psihice pe care le-au avut în diferite circumstanţe mai mult sau mai puţin şocante şi care au condus la declanşarea şi apariţia acestei boli.
Ce s-a petrecut mai apoi cu dr. Hammer arată dimensiunea complotului din lumea medicală – pentru faptul că a avut curajul să afirme aceste lucruri în public, cu dovezi, i s-a refuzat diploma de doctor în ştiinţe medicale şi a fost batjocorit în Germania, iar apoi au existat chiar tentative de asasinare a lui atunci când s-a retras în altă ţară!
De aceea faptul că se scrie într-un jurnal medical de prestigiu că doctorilor le este teamă ca nu cumva pacienţii să moară dacă nu li se administrează chimioterapie arată faptul că nu se dorește nicio interferență cu protocoalele terapeutice care se instituie în caz de cancer. Nici măcar un semn de întrebare asupra acestora nu este admis, iar pe de altă parte se induce multă frică, atât în rândul pacienților, cât și al medicilor. Urmează oare ca și autorii acestui studiu să fie „excomunicaţi” de sistemul medical actual, aşa cum a păţit dr. Hammer?
Tratamente alternative pentru cancer sunt foarte multe, doar că nu sunt mediatizate de către autorităţile de sănătate. Pentru că acestea de obicei ţin partea Big Pharma. Iar cancerul este o boală extrem de profitabilă pentru ei.
Citiţi şi:
Orice cancer se poate vindeca între 2 şi 16 săptămâni
Ce tratament și-ar administra imediat un medic dacă el personal s-ar îmbolnăvi de cancer?
Ghimbirul este mai eficient de 10.000 de ori împotriva cancerului decât citostaticele
yogaesoteric
21 noiembrie 2016
Also available in: English