Macron cere o nouă ordine mondială şi regândirea relaţiei cu Rusia: „E incompletă şi nedreaptă”
Preşedintele francez Emmanuel Macron a făcut apel la reformarea actualei ordini mondiale „nedrepte”, astfel încât oamenii să poată coexista mai paşnic în „Noua Ordine Mondială”, potrivit Zero Hedge.
Ceea ce nu a spus conducătorul a fost că sclavii vor fi în continuare sclavi, iar guvernele îi vor conduce în continuare, doar că iluzia va dispărea.
În timp ce vorbea în fața comunității catolice din Sant’Egidio, Macron a spus: „Este necesar să fim suficient de imaginativi pentru a ne gândi la pacea de mâine, o pace în Europa într-o nouă formă”.
Pentru ca Europa să devină un continent mai stabil, toată lumea ar fi necesar să recunoască faptul că acesta nu este „nici cu totul Uniunea Europeană, nici în mod hotărât NATO”, a declarat el.
„Va fi necesar să ne gândim la o nouă formă de organizare pentru Europa şi să regândim relaţia noastră cu Rusia după ce conflictul din Ucraina se va încheia”, a adăugat preşedintele francez.
El a mai susţinut că sistemul global care a fost creat în urma celui de-al Doilea Război Mondial a fost „incomplet şi nedrept”, deoarece multe naţiuni moderne nici măcar nu existau la acea vreme şi nu au un „loc adecvat la masă”.
Macron a afirmat că organismele internaţionale, precum Organizaţia Naţiunilor Unite, Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional, ar fi necesar să fie reformate în consecinţă.
Cu toate acestea, dacă cineva doreşte libertate, nu reformarea structurii de guvernare este calea de urmat.
Abolirea sistemului de sclavie este ceea ce ar fi necesar să facem, nu schimbarea lui.
Să sperăm că nimeni nu mai cade în plasa acestei propagande îngrozitoare.
Discursul a avut loc în timp ce liderul ucrainean Volodimir Zelenski urma să se întâlnească cu preşedintele american Joe Biden pentru a-şi prezenta aşa-numitul „plan de victorie” – o presupusă foaie de parcurs pentru a face presiuni asupra Rusiei, astfel încât aceasta să-și recunoască înfrângerea. El dorea să obţină permisiunea de a efectua lovituri cu rază lungă de acţiune în interiorul Rusiei cu arme occidentale, conform unui raport RT.
Macron nu a avut niciodată obiceiul de a promova pacea. La începutul anului 2024, el a declarat că Occidentul nu ar fi cazul să excludă desfăşurarea de trupe NATO pe teritoriul ucrainean. Mai multe alte conduceri naţionale au respins această idee.
Franţa se numără printre puţinele naţiuni care au donat Ucrainei astfel de echipamente militare sub formă de rachete de croazieră SCALP/Storm Shadow, pe care ţara le produce împreună cu Regatul Unit. Oficialii britanici au sprijinit cererea Kievului de a lovi Rusia, însă decizia finală este considerată a fi în mâinile Washingtonului.
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că orice astfel de atac ar fi considerat un act de război din partea statelor membre NATO, iar Moscova ar răspunde în mod corespunzător.
Citiți și:
Încă un pas mai aproape de războiul mondial odată cu acordul SUA ca Ucraina să folosească rachetele cu rază lungă de acțiune pentru a lovi adânc în teritoriul rus
Mâinile însângerate ale politicienilor. „Noua Ordine Mondială” – o sintagmă care se aude din ce în ce mai des
yogaesoteric
2 octombrie 2024