Marea Britanie a pregătit un nou sistem de monitorizare a vieții private
O nouă modă în Marea Britanie - microcipuri plasate în containerele de gunoi
pentru a monitoriza cât de mult gunoi aruncă oamenii
Un grup de apărare a drepturilor omului ne avertizează într-un raport recent că mai mult de 2,6 milioane de cipuri au fost instalate în mod clandestin în containerele de gunoi, acesta fiind văzut ca un prim pas în taxarea acelora care aruncă prea mult gunoi. Susținătorii proiectului afirmă că este o metodă de a forța reciclarea. Oponenții susțin că este o încălcare a dreptului la intimitate.
Terry Williams, un șomer londonez, care crede că în acest caz guvernul își depășește atribuțiile, afirmă: „ Ei ar trebui să-și vadă de treburile lor. Cred că au mers prea departe. Nu se pune problema așa, decât dacă noi am arunca la gunoi ceva ilegal, ceea ce nu este cazul.”
Există informații că mai multe guverne locale, numite consilii în Marea Britanie, instalează microcipri în containerele de gunoi care sunt distribuite gospodăriilor, dar în majoritatea cazurilor nu le activează deocamdată – în principal datorită faptului că oficialii știu cât de nepopulară ar fi o asemenea acțiune. „Ei așteaptă să se schimbe climatul politic înainte de a începe să le folosescă.” spune Dylan Sharpe, directorul de campanie. Acesta prezice, de asemenea, că familiiile care produc o cantitate mare de gunoi vor fi amendate.
Microcipurile din gunoi sunt acum o parte a grilei informaționale britanice, care include deja o rețea foarte mare de televiziune cu circuit închis și camere de luat vederi care monitorizează populația, în special în mijloacele de transport în comun, care sunt de obicei foarte aglomerate.
Dylan Sharpe mai afirmă: „Aceasta este deja o nouă metodă de supraveghere pe care consiliile vor să o implementeze în viața noastră de zi cu zi. Cu această ocazie ei pot ști cu certitudine dacă noi suntem sau nu acasă, iar informația este stocată în baza lor de date, ceea ce nu prezintă nicio siguranță pentru populație.” El spune de asemenea că prin implementarea politicii „plătești ceea ce arunci” consiliile vor discrimina familiile numeroase ce produc multe resturi menajere și vor încuraja oamenii să-și ardă singuri gunoiul sau să-l arunce (ilegal) în locuri nepermise, decât să plătească în plus. Astfel s-a petrecut și în Islanda unde această metodă a fost deja testată.
Gary Hopkins, consilier în orașul Bristol, susține că microcipurile vor fi instrumente folositoare într-un program novator de recompensare a oamenilor care își reduc cantitatea de resturi menajere, și nu parte a unui plan secret de amendare a celor care produc un volum mare de gunoi. „Este voluntar, nu constrângător”, spune el. „Un plan de constrângere nu va funcționa. Noi urmărim să-i convingem pe oamenii din Bristol să participe la programul de reciclare. Noi vrem să-i încurajăm pe oamenii care nu participă la el să ni se alăture și ei.”
Deci sub acest nou pretext care se prezintă a fi „în beneficiul” populației, autoritățile britanice au pregătit deja implementarea unui nou sistem de monitorizare a vieții private a individului. Prin acest sistem de monitorizare, ei vor putea ști în orice moment care sunt alimentele cele mai des utilizate de către o familie, cantităţile de alimente pe care aceasta le consumă, preferinţele ei alimentare, nivelul de trai etc., detalii care ţin strict de viaţa particulară şi care nu ar trebui să ajungă niciodată în baza de date a autorităţilor.
Toate aceste informaţii pe care diversele agenţiile din lume le adună prin intermediul sistemelor de monitorizare și supraveghere a vieții private a oamenilor pot fi și sunt utilizate pentru manipularea și controlarea maselor.
Citiți și:
Înspăimântător! MATRIX, sistemul REAL care vă monitorizează viaţa în cele mai mici detalii
Trei dovezi de netăgăduit că francmasoneria este o sectă satanică
yogaesoteric
1 aprilie 2011