Matrapazlâcuri și furăciuni între candidații prezidențiali ai SUA. Acuzații de-o parte și de cealaltă, minciuni și falsuri fără număr!


Unul dintre aceștia va ajunge președinte al Americii și totodată  „cel mai puternic om din lume”

Candidatul democrat la alegerile prezidențiale din SUA, Bernie Sanders, a solicitat Partidului Democrat să facă publică numărătoarea voturilor „la prima mână”, după ce Hillary Clinton și-a anunțat victoria într-o cursă mult mai strânsă decât se anticipase.

Clinton și-a trâmbițat victoria la mustață în scrutinul pre-electoral din Iowa, primind 49,9% dintre voturi față de 49,6% – procentul care i-a revenit lui Sanders.

Sanders și-a sărbătorit reușita în prima întrecere pentru nominalizarea la prezidențiale, prezentând-o ca pe un semn că americanii cer schimbări radicale față de cele oferite de candidații deja consacrați.

„Această seară este un început minunat pentru campania națională”, le-a declarat Sanders reporterilor într-un avion ce zbura de la Des Moines la New Hampshire, unde a avut loc pe 9 februarie primul tur al alegerilor pre-electorale. „În această seară publicul american a văzut că această campanie poate fi una câștigătoare”.

Candidatul care se prezintă ca fiind socialist nu a făcut lumină în controversele legate de voturile din circumscripția Iowa, referitoare la faptul că nu ar fi fost suficienți delegați pentru a raporta numărul total de voturi al fiecărui candidat.
„Nu știu ce s-a petrecut. Știu că sunt unele circumscripții unde nu s-au comunicat rezultatele. Pot numai să sper și să aștept ca numărătoarea să fie corectă”, a declarat el. „Nu știu. A câștigat votul popular? Nu știu, dar ar trebui ca toate informațiile care sunt disponibile să fie accesibile”.

Observatorii spun că într-o cursă atât de strânsă, chiar și cel mai mic număr de circumscripții poate fi important.
Managerul de campanie al lui Sanders, Jeff Weaver, le-a spus reporterilor că nu se aștepta la o dispută asupra rezultatelor campaniei, dar că speră că va avea loc o anchetă.

Spre deosebire de republicani, democrații nu folosesc buletine de vot în scrutinele pre-electorale din circumscripții. La ei simpatizanții se adună pur și simplu în grupuri și sunt numărați de administratorii circumscripțiilor. Ceea ce înseamnă că reluarea numărătorii este practic imposibilă.

Hillary Clinton a destabilizat Libia, ca această țară să poată fi apoi jefuită!

În timp ce Statele Unite avertizează lumea despre amenințarea din ce în ce mai mare a Daesh (ISIS) în Libia, analistul politic Hafsa Kara a făcut declarații în emisiunea Loud & Clear de la Radio Sputnik despre rolul Washingtonului în destabilizarea națiunii nord-africane și despre implicarea personală în aceasta a candidatei democrate la prezidențiale, Hillary Clinton.

Într-un discurs ținut în fața coaliției anti-Daesh din Roma, secretarul de stat american John Kerry a afirmat că organizația teroristă a fost învinsă în Siria și în Irak, în schimb aceasta câștigă teren în Libia – un scenariu pentru care sunt responsabile atât SUA, cât și NATO. 

„Unul dintre motivele pentru care ISIS este în Libia este tocmai asaltul NATO din 2011, care a dus la un vid de putere în care organizațiile teroriste, cum este ISIS, înfloresc”, i-a explicat analistul politic Hafsa Kara realizatorului emisiunii Loud & Clear, Brian Becker. „Era extrem de previzibil că acest lucru se va petrece, având în vedere scenariul similar care a avut loc în Irak cu zece ani în urmă.”

Mare parte din vina pentru haosul în care se află Libia acum este a secretarului de stat din acea perioadă, Hillary Clinton, actualmente candidat al Partidului Democrat la alegerile din 2016.

„Ea a ținut steagul operațiunilor NATO”, afirmă Kara. „Hillary Clinton era foarte mult în favoarea acestora, a aclamat și a susținut aceste acțiuni, le-a vândut publicului american. Este un personaj central în înlăturarea lui Gaddafi și în haosul care a urmat după aceea.”

„Este de-a dreptul rușinos că o persoană care candidează pentru cea mai înaltă funcție în SUA este tocmai aceea care a sărbătorit cu mare bucurie linșarea și asasinarea extrajudiciară a unui bătrân de 70 de ani”, a adăugat Kara, referindu-se la fostul lider al Libiei, Muammar Gaddafi.

În timp ce Vestul a bombardat Libia sub pretextul apărării civililor, adevăratul scop al acestei campanii militare ar fi fost de fapt unul care servea mai mult americanilor.

„Scopul a fost de la bun început acela de a proteja interesele SUA; acesta a fost cel mai important scop, indiferent de numărul de victime care ar fi fost necesar pentru îndeplinirea lui.”

În perioada în care a fost eliminat, Gaddafi sprijinea creșterea independenței Africii, pentru a fi liberă de influențele imperialismului.
„Dacă ne gândim bine, Africa este cel mai bogat continent de pe planetă, și fără resursele naturale ce provin din Africa, aproape toate industriile Vestului ar înceta să mai funcționeze”, a explicat Kara. „Distrugerea Libiei, care este incredibil de bogată în petrol și gaze naturale, este de fapt o oportunitate pentru corporațiile Vestului de a exploata țara și regiunea.”

Chiar dacă secretarul de stat John Kerry s-a arătat șocat față de vestea că Daesh câștigă teren în Libia, acest fapt nu ar trebui să fie o surpriză.
„În toate locurile unde s-a extins America, ISIS a prosperat. Prin urmare nu e de mirare că în urma campaniei de bombardare a Libiei susținută nu numai de SUA, ci de Vest, ISIS și alte organizații care îi sunt afiliate au înflorit în Libia.”

Este vreo speranță că ar putea coaliția anti-Daesh să restaureze ordinea în națiunea la a cărei distrugere a contribuit?

„Sper să nu mai facă nimic”, a afirmat Kara. „Orice acțiune ar întreprinde aceste state în regiune, nu ar face decât să înrăutățească situația. Orice altă intervenție a Vestului ar face ca situația deja gravă să devină cu mult, mult mai critică.”


Citiți și:

Se joacă ultima carte?

Serviciile secrete americane pregătesc înlăturarea preşedintelui Ecuadorului

Masacrul de la Universitatea din Garissa şi ipocrizia Occidentului în lupta împotriva terorismului

 

yogaesoteric
17 martie 2016

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More