Multinaționalele au ajuns să reprezinte pentru generația tânără icoanele la care se roagă și se închină
Construite pe sistem piramidal, multinaţionalele, aceşti hiper agenţi de vânzări în cea mai mare parte a lor, au ajuns să reprezinte pentru generaţia tânără icoanele la care se roagă şi se închină. Cu cât vinzi mai mult, cu atât eşti promovat în funcţii cu denumiri care mai de care mai belicoase… directori zone, manageri zone, manageri proiecte etc.
Spălatul pe creier zilnic cu evidenţierea aşa-zisei importanțe pe care o au la locul de muncă, face parte dintr-un întreg mecanism psihologic pus la cale de mai marii companiilor. În esenţă, sărăcuţii de ei sunt nişte personaje simple, cărora zgarda cu ecusonul firmei fluturate chiar şi pe stradă reprezintă o adevărată fală. Sunt remuneraţi puţin peste media salariaţilor obişnuiţi în schimbul unei renunţări benevole la viaţa personală.
Că e vorba de băuturi, îmbrăcăminte, încălţări, calculatoare, electrocasnice, ţigări, produse bancare etc, în esenţa lor aceşti mamuţi economici trăiesc din vânzări. Problema principală este că vând în marea lor majoritate produsele din import. Mai pe înţelesul tuturor, produc profituri doar pentru ei, câştiguri care sunt ajustate prin artificii contabile în aşa fel încât impozitele pe care este necesar să le plătească să fie minime. Poate să spună cineva care este marele aport al multinaţionalelor la bugetul ţării? Aşa că mai uşor cu taclalele, cu arătatul cu degetul spre sistemul public, în condițiile în care marea evaziune se face exact la aceste companii multinaţionale.
Culmea este alta. Directoraşi şi manageri de ăştia la kilogram au ajuns să se creadă zei pe pământ şi să ne spună „că ca ei” nu-i nimeni, având pretenţia că sunt adevăraţii cunoscători ai economiei de piaţă. Este ceea ce se urmărește acum, prin înlocuirea multor oameni cu experienţă în domeniu, cu tiriplici d-ăştia care au absolvit facultăţi private dar care cred că totul este posibil.
Nu dragilor, ca să ajungi ministru, este necesar să ai multă, foarte multă experienţă în domeniu, să ai viziune, să ai anvergură. Nu poţi pune un contabil la finanţe, un avocat la justiţie, un bişniţar de medicamente la sănătate, o învăţătoare la educaţie… decât dacă vrei să compromiţi în totalitate o ţară, aruncând-o într-o prăpastie a istoriei.
Citiți și:
De ce românii care ajung directori în multinaţionale devin vătafi şi îşi trădează conaţionalii?
Românii sunt ținuți în mod intenționat cu salarii de mizerie pentru a fi o forță de muncă ieftină pentru multinaționalele străine
yogaesoteric
19 decembrie 2021