Niciodată o Generație nu a răsărit din liniștea saloanelor, ci din scrâșnetul oaselor oamenilor ei zdrobite pe baricade
Din așchiile birourilor și scaunelor sălilor de conferințe date de pământ de oamenii inteligenți care nu au fost cuminți s-a clădit baricada pe caldarâmul „străzii”. Generația națională este afirmare identitară și prin aceasta, în același timp, reacție în fața vremurilor potrivnice.
O Generație nu intră în negocieri, ci dă un singur răspuns în fața Istoriei, iar acesta sună atât de simplu: Prezent, în strigătul lui Horea, Avram Iancu, Mihai Eminescu, Octavian Goga, Radu Gyr, Ion Gavrilă Ogoranu, cu toții venind din moștenirea voievozilor.
O Generație se naște din lupta pentru crucile și efigiile eroilor, din genunchiul ce se ridică de pe lespedea de piatră pentru libertate și pentru pâinea cea de toate zilele a poporului. O Generație, pentru a se înălța, se hrănește și cu umilința înfrângerilor și cu gloria bătăliilor. O Generație nu se clădește din floricele frumos colorate, ci din suferință, din prigoană și din sufletul oamenilor de odinioară ce ucid vremurile trecătoare. Generația nu se lasă rugată să vină în luptă, nu o analizează de a fi sau nu „productivă”, ci o începe și o duce până în timpul neamului.
Și chiar de vom muri în chinurile nașterii, va fi mărturia noastră de o secundă, în istorie, că am existat. Ne-a bătut inima!
Autor: Mihai Târnoveanu
Citiți și:
Profetismul lui Mihail Eminescu
Dr. Galina Răduleanu: Învățați să spuneți: NU! „Cea mai grea sclavie este a sclavului care se crede liber”, „Deșteaptă-te, omenire, din somnul cel de moarte în care te adânciră barbarii de tirani!”
yogaesoteric
19 iulie 2024