Noi numiri în administrația Trump. Cine va fi în fruntea Pentagonului, CIA și Secret Service
Pete Hegseth la Pentagon
Președintele ales al SUA, Donald Trump, a anunțat pe 12 noiembrie că l-a ales ca Secretar al Apărării și șef al Pentagonului pe Pete Hegseth, un veteran și comentator Fox News care și-a exprimat disprețul față de politicile woke ale liderilor Pentagonului și s-a opus ideii de a trimite femei în luptă.
Dacă va fi confirmat de Senatul SUA, Hegseth ar putea îndeplini promisiunile electorale ale lui Trump de a scăpa armata americană de generalii care au urmat politici progresiste privind diversitatea în rândurile armatei, și împotriva cărora s-au mobilizat conservatorii.
Anunțându-și decizia, Trump l-a lăudat pe Hegseth, care este un veteran al Gărzii Naționale a Armatei și, potrivit site-ului său, a servit în Afganistan, Irak și Guantanamo Bay, Cuba.
„Pete și-a petrecut întreaga viață ca un luptător pentru trupe și pentru țară. Pete este dur, inteligent și cu adevărat credincios principiului «America pe primul loc». Cu Pete la cârmă, dușmanii Americii sunt avertizați – armata noastră va fi din nou măreață, iar America nu va da niciodată înapoi”, a spus Donald Trump.
Pete Hegseth, în vârstă de 44 de ani, este coprezentator al emisiunii „Fox & Friends Weekend” (Weekend cu Fox și prietenii) de la Fox News și a fost colaborator al rețelei de televiziune din 2014. El este, de asemenea, autorul cărții The War on Warriors: Behind the Betrayal of the Men Who Keep Us Free (Războiul împotriva războinicilor: În spatele trădării bărbaților care ne mențin liberi – n.r.).
Anterior a fost șeful unei organizații a veteranilor din America.
Conform biografiei sale de pe Fox, are un masterat în politici publice de la John F. Kennedy School of Government a Universității Harvard.
Potrivit Reuters, Hegseth a spus că a plecat din armată în 2021, după ce a fost marginalizat pentru vederile sale politice și religioase de o Armată care nu îl mai dorea. „Sentimentul a fost reciproc – nici eu nu mai doream acea armată”, a declarat Hegseth în cartea sa.
Trump a criticat ajutoarele acordate de președintele Joe Biden pentru Ucraina, alimentând îngrijorarea democraților cu privire la viitorul sprijin pentru guvernul președintelui Volodimir Zelenski, în condițiile în care Casa Albă, Senatul și Camera Reprezentanților vor fi controlate de republicani.
„Dacă Ucraina se poate apăra singură……. minunat, dar nu vreau ca intervenția americană să pătrundă adânc în Europa și să-l facă pe (Putin) să simtă că aceasta este pe urmele sale”, a declarat Hegseth.
În ceea ce privește aliații SUA din NATO, Hegseth și-a exprimat opinia anterior, în cartea sa: „Depășite, fără arme, invadate și neputincioase. De ce ar fi obligată America, «numărul de urgențe» european din ultimul secol, să asculte națiunile ipocrite și neputincioase care ne cer să onorăm acordurile de apărare învechite și unilaterale pe care ele nu le mai respectă?”
„Poate dacă țările NATO ar contribui la propria lor apărare – dar nu o fac. Ele doar clamează despre reguli în timp ce își desființează armatele și strigă la America pentru ajutor”.
John Ratcliffe la CIA
De asemenea, Trump a anunțat că l-a ales pe fostul director al Informațiilor Naționale (DNI), John Ratcliffe, pentru funcția de director al Agenției Centrale de Informații (CIA), relatează Reuters, citat de Stiripesurse.
John Ratcliffe, un aliat apropiat al lui Trump, a fost director al serviciilor naționale de informații la sfârșitul primului său mandat.
Ratcliffe a fost confirmat ca șef al serviciilor americane de spionaj în mai 2020, cu opt luni înainte ca Trump să părăsească funcția.
Fost membru al Camerei Reprezentanților și procuror al SUA pentru Texas, el nu a primit niciun vot din partea democraților din Senat în timpul confirmării sale.
În calitatea sa de șef al Directoratului Național pentru Informații, Ratcliffe a fost acuzat de democrați și de foști oficiali ai serviciilor de informații că a declasificat informații pentru a fi utilizate de Trump și de aliații săi republicani pentru a-și ataca adversarii politici, inclusiv pe Joe Biden, pe atunci rivalul lui Trump la președinție, o acuzație pe care biroul lui Ratcliffe a negat-o.
Instituții media, inclusiv Reuters, au relatat, de asemenea, preocupări legate de faptul că Ratcliffe și-a exagerat experiența în combaterea terorismului ca procuror federal în Texas.
Dan Bongino la Secret Service
Corespondentul RealClearPolitics, Susan Crabtree, a dezvăluit pe X că Dan Bongino, vedetă de radio conservatoare și fost agent al Serviciilor Secrete ale SUA, este în cursă pentru a deveni directorul Serviciilor Secrete în viitoarea administrație a președintelui ales Donald Trump. Potrivit lui Crabtree, Sean Curran – cel care a condus echipa de securitate a lui Trump pe parcursul campaniei 2024 – este în prezent principalul candidat, informează Western Journal.
‼️ EXCLUSIVE to @RCPolitics: Sources in the Secret Service community tell me that Sean Curran, who has been close to Trump for years and led his detail during the campaign, is a leading candidate for Secret Service director.
Curran is photographed in the iconic photo of Trump,… pic.twitter.com/BpJ5vXyW0b
— Susan Crabtree (@susancrabtree) November 12, 2024
„Alte nume sugerate de actuali și foști agenți și ofițeri ai Serviciilor Secrete îl includ pe Dan Bongino, popular comentator conservator și gazdă de podcasturi care a petrecut 11 ani ca agent Secret Service și a fost foarte critic la adresa agenției în urma celor două tentative de asasinat împotriva lui Trump”, a scris Crabtree. „Curran și Bongino sunt, de asemenea, apropiați, după ce au lucrat împreună atunci când ambii au fost repartizați la Moscova, așa cum a menționat Bongino în podcastul său de pe Rumble.”
Bongino a criticat în special detașamentul Serviciilor Secrete desemnat să îl protejeze pe Trump sub administrația Biden în iunie, cu mai mult de o lună înainte ca Trump să fie împușcat pe 13 iulie.
„După ce am protejat atât democrați, cât și republicani, protejăm și președinți, nu? Vă spun, acest tip este într-un real pericol”, a spus Bongino. „Preocuparea mea aici este că, din cauza urii partizane față de Donald Trump, s-ar putea să fie presați să nu îi ofere detaliile de securitate de care are nevoie ……. pentru că nu vor să îl facă să pară prezidențiabil sau diferit de ceilalți candidați.”
Citiți și:
Elon Musk și Vivek Ramaswamy vor conduce noul „Departament al eficienței guvernamentale” în administrația Trump
Steve Bannon: Trump va pune capăt obsesiei NATO de a intra pe teritoriul Rusiei. Italia și Europa îi va urma exemplul
yogaesoteric
20 noiembrie 2024