O carte incitantă despre istoria națională susține că etnogeneza românilor a avut loc în perioada dintre domnia lui Constantin cel Mare și apariția lui Mahomed

Volumul Abandonuri imperiale. Retragerea aureliană în lumina retragerii heracliene: o contribuție la cercetarea istoriei primului mileniu al romanității orientale, semnat de Corneliu Berari, în curs de apariție la Editura Mega, aduce o contribuție nouă la istoria românilor.

Vorbind despre acest volum, ce tratează în mod amănunțit retragerea aureliană din Dacia și în consecință, etnogeneza românilor, Corneliu Berari afirmă că acest fenomen s-a produs în perioada domniei lui Constantin cel Mare și apariția profetului Mahomed (306-632).

Nu poți înțelege istoria românilor, nu poți înțelege românii așa cum apar ei și traiectoria curioasă pe care o au, dacă nu iei în considerare ce s-a petrecut în antichitatea târzie, perioada definită de domnia lui Constantin cel Mare și apariția lui Mahomed. Este o perioadă fundamentală, atunci are loc etnogeneza românilor”, a spus el într-un interviu acordat lui Bogdan Herzog la emisiunea „Sub radar”.

Berari mai spune că, în urma cercetărilor sale, etnogeneza poporului român s-a produs la sud de Dunăre.

El a spus că volumul său este „despre o apocalipsă, urmată de o înviere, despre apocalipsa Imperiului Roman și despre modul în care cred că a fost posibilă o înviere a ceea ce s-a salvat din această apocalipsă, sub chipul românilor pravoslavnici de la nord de Dunăre”.

Istoria oficială ne învață că etnogeneza românilor s-a produs în perioada în care Dacia nord-dunăreană a fost ocupată direct de Imperiul Roman (101-271).

Corneliu Berari este un binecunoscut intelectual conservator bănățean, licențiat în filozofie.

Citiți și:
Versurile poetului latin Ovidiu confirmă continuitatea geto-dacilor din provincia romană Dobrogea!
Un profesor de la Universitatea din Edinburgh: Autorităţile române ignoră 9.000 de ani de civilizaţie neîntreruptă!

 

yogaesoteric
4 decembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More