Părintele transmutaţiei biologice – Louis Kervran
În 1959, Louis Kervran a început să-şi publice descoperirile. După mulţi ani, în care a realizat mii de experimente, el a reuşit să demonstreze că nu numai moleculele, dar şi atomii elementelor pot fi transformaţi, şi aceasta chiar la temperatura camerei. Această operaţie a fost denumită de Kervran – transmutaţie biologică.
Prin transmutaţie biologică se înţelege procesul prin care un organism viu, prin mijloace proprii, la temperatura corpului, produce un element chimic din alt element chimic, printr-o regrupare a elementelor constitutive din atomi, fiind însoţită de o declanşare lentă de energie uriaşă.
Reacţia de transmutare biologică, ce se desfăşoară în anumite condiţii specifice, este de fapt o reacţie de fisiune nucleară ce se produce în mod controlat (la propria voinţă) şi la temperatura corpului, fără o degajare bruscă, fulgerătoare de energie foarte mare, aşa cum se produce, de exemplu, în reactoarele nucleare.
Transmutaţia biologică este prezentă permanent peste tot în sfera biologicului, de la microorganisme, plante, animale şi până la om. În cazul omului, acest proces extraordinar poate fi amplificat la voinţă printr-un antrenament susţinut, urmărindu-se prin aceasta trezirea şi reactualizarea unor capacităţi latente uriaşe. Este important de reţinut că toate aceste procese de transmutaţie au loc în lumea vie la temperaturi normale. La nivel celular, reacţiile de transmutaţie biologică sunt ghidate de enzime specifice numite transmutaze, localizate intramitocondrial.
Ca exemplu în această direcţie pot servi minunea transformării apei în vin din Noul Testament, sau transmutarea apei în benzină pe care o realiza înţeleptul yoghin Sai Baba. Un medium de prim rang pentru fenomenele de transmutare biologică este brazilianul Thomas Green Morton Coutinho care, în faţa unei comisii formate din oameni de ştiinţă din mai multe ţări, a aranjat două beţe de chibrit în formă de cruce şi după ce le-a ţinut o secundă în mână, acestea s-au transformat într-o cruce din metal în mod clar mai mare decât chibriturile. Uimitoarele sale experienţe au continuat provocând efecte similare, dar de data aceasta, obiectele fiind ţinute în mâinile oamenilor de ştiinţă care asistau uluiţi la ce se întâmpla sub ochii lor.