Parlamentul European vrea să impună familiile cu „doi tați” sau „două mame” peste capul României: s-a votat „parentalitea” la nivelul UE
Parlamentul European a adoptat, pe 11 aprilie, un proiect de lege care stipulează că atunci când paternitatea este stabilită de o țară din UE, restul statelor membre o vor recunoaște.
Deși pare a avea un țel nobil, acela de a asigura aceleași drepturi pentru toți copiii, pe tot teritoriul UE, în realitate este un instrument prin care se trece peste autoritatea statelor naționale pentru a le obliga să recunoască, de facto, așa-zisele familii LGBT.
Lege peste capul statelor naționale
Practic, este vorba despre cuplurile de homosexuali și lesbiene care adoptă copii și care nu sunt recunoscute în unele state membre. Este o lege cu dedicație pentru țările care nu recunosc astfel de „părinți”.
Un caz notoriu, recent, a fost în Bulgaria, acolo unde autoritățile au refuzat să emită un certificat de naștere unui copil ce aparține unui cuplu de lesbiene.
Hotărârea, care a fost întărită de decizia Curții Supreme de la Sofia, a fost atacată de lobby-ul LGBT, care l-a dus în fața „forurilor europene”.
Amintim că România nu recunoaște căsătoriile LGBT și nici adopția de copii de către aceste persoane.
Politica în acest domeniu era de competența strictă a statelor naționale, iar PE a găsit metoda pentru a trece peste acestea.
De altfel, statele membre vor avea opțiunea de a nu recunoaște paternitatea în cazul în care aceasta este vădit incompatibilă cu politica lor publică, doar în cazuri strict definite. Fiecare caz va fi necesar să fie analizat în mod distinct pentru a se asigura că nu există discriminare, de exemplu, împotriva copiilor cu părinți de același sex, precizează eurodeputații.
Parlamentul European = Parlamentul LGBT
De asemenea, deputații europeni au aprobat introducerea certificatului european de paternitate și maternitate, menit să reducă birocrația și să faciliteze recunoașterea „parentalității” în UE. Deși nu va înlocui documentele naționale, acesta poate fi folosit în locul lor și va fi accesibil în toate limbile UE și în format electronic.
Decizia Parlamentului European vine în contextul în care, la data de 11 aprilie, aceiași oameni au votat pentru introducerea unui așa-zis „drept la avort” în carta drepturilor fundamentale ale UE.
Mai mult, în aceeași rezoluție s-a menționat sprijinul pentru introducerea educației sexuale „cuprinzătoare și adecvată vârstei”.
Citiți și:
O minciună mârșavă: cine manipulează că românii ar fi de acord cu căsătoriile LGBT?
Grecia: Căsătoriile homosexuale sunt mai presus de Dumnezeu și de popor
yogaesoteric
24 aprilie 2024