Reputat analist italian despre cazul Georgescu: Democrația se aplică doar dacă învinge cine spun ei

O analiză excepțională despre anularea alegerilor din România, dar și despre contextul internațional în care ea s-a produs, este difuzată pe site-ul cunoscutei edituri italiene Arianna Editrice de un reputat scriitor și ziarist, Roberto Pecchioli, care vorbește despre felul în care democrația occidentală a ajuns din proprietatea poporului (Cosa nostra, lucrul nostru, în traducere) în cea a mai-marilor poporului (Cosa vostra, lucru vostru).

Când îmbătrâneşti, trăiești din amintiri. În această epocă, deci, când de fiecare dată când te uiți pe fereastră și vezi ce a devenit lumea, te gândeşti la înaintarea în vârstă ca la o binecuvântare, doar amintirile te ajută să trăiești. Ca băiat, discriminat pentru că aveam idei „greșite” (nu s-au schimbat prea multe…….), îmi plăcea un cântec de luptă al unui grup numit Fellowship of the Ring (Tolkien era unul dintre autorii noștri de cult) al cărui refren suna cam așa: „și tu te amăgești cu democrația și vorbești despre libertate. Libertate, libertate, libertate în timp ce tu conduci, democrație, democrație, e treaba ta și nu a mea”.

Mi-am amintit asta cu zâmbetul amar al celui care a văzut prea multe când am auzit vestea anulării alegerilor prezidențiale din România. O lovitură de stat, lovitura dată de putere. Primul tur fusese câştigat de un candidat, Călin Georgescu, antipatizat de oligarhiile occidentale, stăpâne ale neamului carpatin. În turul al doilea, el se îndrepta spre o lejeră victorie. Georgescu este răufăcătorul perfect, „tâlharul” din piesă: crede în Dumnezeu, nu-i place NATO, vrea pace cu marele său vecin rus.

Deoarece orice abuz de putere este nevoie să aibă o acoperire legală ‒ legea este întotdeauna a celor care conduc societatea ‒ Curtea Constituțională a României afirmă că succesul lui Georgescu a fost probabil (!!) facilitat de ajutorul Rusiei pe platformele de comunicare virtuală, în special TikTok. Democrații mândri, liberalii cu mâna pe inimă și-au aruncat masca. Democrația bazată pe „un om, un vot” și pe principiul majorității se aplică doar dacă câştigă cine spun ei. Democrația este Cosa Vostra; asonanțele nu sunt întâmplătoare.

În Georgia, democrații susțin, finanțează și propagă pe rețelele de comunicare virtuală revoltele provocate de oamenii învinși ai președintelui ales. O pot face, pe bună dreptate: răsculații sunt pro-occidentali, buni și corecți.

În 2014, ONG-urile americane, finanțate de Soros, de alți filantropi dubioși și de CIA, sub comanda foarte democratei Victoria Nuland, au fost cele care au dirijat evenimentele din Maidan, în Ucraina, care au dus la fuga președintelui ales și la înlocuirea acestuia cu un regim prieten cu „băieții buni”. Acesta a fost începutul războiului împotriva populațiilor rusești din estul Ucrainei, care a dus la conflictul actual privind expansiunea NATO spre est. Organizația Tratatului Atlanticului de Nord. Uitați-vă la hartă, vă rog.

Occidentul, grădina raiului și Imperiul Binelui, nu ar visa niciodată să influențeze alegerile. Preferă să le falsifice în mod direct, așa cum a făcut probabil în centrul imperiului, SUA, în 2020, sau să le manipuleze, ca în Franța. În țara luminilor, fiul preferat al Rothschild-zilor, Macron, a dizolvat parlamentul după o înfrângere sonoră la alegerile europene. Sacrilegiu, băieții răi câştigaseră, stânga și dreapta extremiste. Eu nu mai joc, eu plec, cânta Mina. Macron, profitând de o lege electorală făcută intenționat pentru a încolți opoziția, a reușit capodopera de a-și crea un parlament opozant, refuzând să încredințeze guvernul celui care avea cele mai multe voturi, stânga Noului Front Popular. A făcut oalele, dar nu și capacele, Franța rămâne neguvernabilă. Felicitări democraților.

În Germania, ei se străduiesc chiar să împiedice partidul Alternative fuer Deutschland să participe la alegeri. În ceea ce privește Anglia, patria democrației, laburiștii ‒ dar s-a petrecut și cu conservatorii ‒ au o majoritate parlamentară covârşitoare, cu 34 (treizeci și patru!) la sută din voturi. În Parlamentul (cvasi)european, forțele sistemice ‒ populară, liberală, socialistă ‒ extinse la stânga și dreapta „curate” ‒ exclud celelalte familii politice de la numirile care contează, încercând chiar să le refuze sau să le reducă finanțarea.

Băieții buni conduc manipulând reglementările, făcând legi după chipul și asemănarea lor, promovând sisteme electorale adaptate celor care „trebuie” să câştige; băieții răi, copii ai unui zeu mai mic, sunt obligați să se resemneze. Ca în Ucraina, o democrație exemplară în care cel puțin cincisprezece partide sunt în afara legii, iar mandatul lui Zelenski a expirat de mult. Dar stăpânii fac legea. Iustum quia iussum (ceea ce s-a comandat n.n.) este corect pentru că este legea celui mai puternic. Să observăm că în paradisurile democratice, alegerile pot fi suspendate pe termen nelimitat sau invalidate prin victoria celor care ‒ bunăoară ‒ pot participa, cu toate limitările economice, regulamentare și procedurale ale cazului, dar nu pot câştiga. Asta depinde de domni, de happy end-ul în care cavalerismul ajunge în aplauzele publicului și Binele triumfă.

Bineînțeles, binele și răul sunt stabilite a priori. Jocul este trucat, arbitrul poartă tricoul echipei „corecte”, iar rolul Răului este atribuit de Cosa Vostra. În cazul Bucureștiului, nu-i așa că războiul cu Rusia a fost deja decis la nivel înalt și că cea mai mare bază NATO din lume urmează să fie construită pe teritoriul României, poate puțin departe de Atlantic, extinzându-se până la Marea Neagră?

Pentru preoții religiei democratice, inamicul nu este doar rău, ci și criminal. Iată că apare Curtea Penală Internațională, care pretinde că îi judecă pe adversari drept criminali de război. Adesea îi judecă, dar cum rămâne cu cei care au aruncat două bombe atomice asupra unei națiuni învinse, care au bombardat orașe germane degeaba ‒ Dresda și Hamburg nu spun nimic? ‒, a celor care au fluturat o eprubetă în fața ONU pentru a dovedi că Saddam deținea „arme de distrugere în masă”?

Propunerea modestă a scribului este de a aboli ritualul gol al alegerilor ‒ și așa mai mult de jumătate dintre cetățeni îl ignoră ‒ și de a-l înlocui cu tragerea la sorți, după excluderea celor care, în opinia incontestabilă a Cosa Vostra, nu pot guverna. Alternativ, ar putea să fie utilizată metoda corporativă: voturile ar putea fi întărite în același mod ca acțiunile, acordând o pondere mai specifică obligațiunilor. Mai bine, să se numească un sincretum de optimiști (în Italia Monti, Draghi și câţiva alții) care să decidă totul fără intervenția enervantă a poporului (deplorabilii Clinton, președintele francez Hollande, fără dinți).

Cât despre oribilul Georgescu, slavă Domnului că vreun nebun izolat (întotdeauna sunt nebuni izolați…….) nu-l împușcă așa cum s-a petrecut cu slovacul Fico sau cu Trump însuși. Democrația Cosa Vostra este prea frumoasă, prea bună, prea perfectă, pentru a tolera dușmani. Karl Popper, purtătorul de stindard al „societății deschise”, dar închise pentru cei care nu o apreciază, a teoretizat acest aspect. Acum au trecut la practică, în Georgia și România. „Iar voi vă lăudați cu democrația și vorbiți despre libertate. Libertate, libertate după cum comandați; democrație, democrație, este treaba voastră, nu a mea.”

Autor: Roberto Pecchioli 

Citiți și:
Le Figaro: Decizia CCR, „o lovitură mare pentru democrația românească”
Arnaud Bertrand: Instanța supremă a anulat întregul scrutin prezidențial FĂRĂ NICI O DOVADĂ CONCRETĂ. S-a creat un precedent periculos la nivel mondial

 

yogaesoteric
14 decembrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More