Solidaritate (sau nu) cu imperiul aflat în declin

Căderea Imperiului Roman a durat aproape la fel de mult ca ridicarea sa, aproape o jumătate de mileniu. SUA a atins apogeul după aproximativ 200 de ani și este greu de imaginat că declinul SUA, analog Imperiului Roman, va fi mult mai rapid decât ascensiunea sa. Cu alte cuvinte, este firesc să ne așteptăm ca declinul SUA, cu toate bătăliile, războaiele, intrigile și conducătorii săi incompetenți, în stilul împăraților târzii, să ne însoțească încă zeci de ani.

La fel ca Imperiul Roman din epoca imperială, SUA încearcă să se extindă în continuare pe mai multe fronturi, în ciuda declinului său intern. Un exemplu grăitor este președintele lipsit de imaginație Joe Biden, care ar vrea să fie reales la bătrânețe și care face ca politica sa de război să depindă de tacticile electorale. În loc să urmărească o politică mondială realistă în mileniul al treilea, el se agață de iluzia omnipotenței prin superioritatea armamentului și a armatei.

Expansionismul (de neînțeles) al SUA

În urmă cu aproape doi ani, am publicat articolul Lederstrumpf und die letzten Feinde (Lederstrumpf și ultimii dușmani) pe kritlit.de.

Acolo, acest impuls este explicat psihologic, pe baza poveștii cuceririi Vestului Sălbatic, din urmă cu numai 200 de ani. A fost o acaparare de terenuri reușită, care încă nu s-a încheiat în subconștientul SUA.

Fraza centrală despre coloniștii albi: „Apărându-se împotriva sălbaticilor agresivi, au cucerit întregul continent și, în cele din urmă, i-au împins pe indienii ostili înapoi în rezervațiile pe care statul le-a pus cu generozitate la dispoziție”.

Cucerirea habitatului indienilor s-a numit de la bun început apărare și chiar și astăzi Departamentul de Apărare de la Washington este dedicat expansiunii, mai la vest, peste Pacific, unde există două țări mari împotriva cărora SUA nu s-au apărat niciodată. Iar strategii autoritari din SUA, în special americanul de origine poloneză Zbigniew Brzezinski, gândesc dinspre Europa agresiv spre est, împotriva Rusiei.

Mitul lui David și Goliat

Polonezii și germanii au visat întotdeauna să învingă Rusia, cel puțin în cercurile național-conservatoare și de dreapta. Viziunea este la fel de ispititoare ca mitul biblic al lui David și Goliat. Acest vis de a cuceri Rusia i-a cuprins și pe francezi sub Napoleon și a fost urmărit de Hitler până în momentul sinuciderii, în timp ce Armata Roșie a cucerit Berlinul. Însă visul nu a murit în Germania; el se ascunde în conștiințele oamenilor și este acum proiectat asupra Ucrainei. Secvența și logica evenimentelor reale sunt ignorate.

Ucraina nu are sentimentul de a fi o națiune nici măcar de o sută de ani și există naționaliști convinși care și-au unit forțele cu Germania lui Hitler acum șaptezeci de ani, iar mai nou, împinși de Joe Biden, s-au unit cu SUA pentru o victorie împotriva Rusiei. Moscova simte că este ținta unei consolidări militare și a reacționat așa cum era de așteptat. Cei care sunt înconjurați și amenințați cu rachete este firesc să fie lăsați să decidă singuri dacă, cum și când se vor apăra împotriva acestei desfășurări fatale.

Războiul este aici, iar visul de victorie împotriva Rusiei a fost reactivat ca niciodată în planurile strategice globale ale SUA și ale țărilor NATO. Pe rețelele de comunicare virtuală, visul și realitatea sunt adesea considerate posibilități echivalente și interschimbabile. O aberație periculoasă a gândirii.

În viziunea creatorilor politicii de agresiune globală, SUA nu și-a găsit încă locul concret pe glob, deși țara dintre două oceane și două state vecine inofensive, Canada și Mexic, este ferm și sigur situată pe glob și nu a fost niciodată atacată acolo unde se află.

Dușmănia ca ideologie populară

Oamenii doresc de mult timp să distrugă dușmanii ideologici, pe care ei înșiși îi aleg iar și iar. Ultimii președinți le-au arătat acestor dușmani forța lor armată, dar nu au pus stăpânire pe țări (de ce ar fi fost indicat?), lăsând în schimb în urmă un haos neputincios. Este ceea ce s-a petrecut în Irak, Afganistan și Libia. Modul în care se va încheia războiul prin procură din Ucraina nu a fost încă clarificat.

Președintele Joe Biden nu are niciun plan pentru sfârșitul războiului din Ucraina; dimpotrivă, după toți anii de implicare personală în Ucraina, se teme de o pierdere de imagine. Bătrânul Joe este un om al trecutului și, prin urmare, periculos. Un tip discret care pare inofensiv, dar alimentează conflicte ce nu ar fi degenerat într-un război fierbinte fără prezența sau susținerea SUA. Ca și în Imperiul Roman, calculul superiorității militare este decisiv. Și așa cum în Roma târzie romanii înșiși nu mai erau soldați, ci doar profitori, în timp ce oamenii din provincie își riscau viața pentru ei, tot așa SUA, foarte abil, se folosește de țări întregi, guverne și armate, pe care le numește prieteni sau parteneri NATO.

Soarta tristă a Ucrainei este că această țară imensă, fertilă și cu potențial de dezvoltare arde cu vâlvătăi într-un război prin procură în care nu este rănit niciun american, ci cea mai puternică parte a populației masculine a țării și o mare parte din infrastructura sa. Conform calculelor strategilor americani, câștigul pentru SUA ar urma să fie acela că și Rusia este slăbită, astfel încât să poată fi învinsă la un moment dat și exploatată prin metodele puterii financiare. Ideea a căzut în desuetudine, dar a rămas încă promițătoare din perspectiva puterii financiare și militare a SUA.

Imitarea în loc de a acționa rațional

Germania este în prezent numărul 1 în topul vasalilor SUA (dacă nu socotim Marea Britanie ca vasal) și se străduiește să îndeplinească pe deplin dorințele SUA. Modul în care funcționează această exercitare a influenței nu este transparent. În cazul lui Olaf Scholz, mecanismul este deosebit de flagrant: acesta anunță în mod constant decizii care sună ca o copie sau un dictat al guvernului SUA: Creșterea bugetului apărării la cel puțin 2%, așa cum a cerut deja Trump, și încă 100 de miliarde (din care jumătate vor merge apoi în SUA) pentru a face armata aptă de război și, în sfârșit, multe miliarde pentru Ucraina, ceea ce va ușura presiunea asupra bugetului lui Joe Biden în 2024 – întrucât Biden are acum dificultăți în justificarea preferinței sale pentru terenurile agricole îndepărtate din Ucraina, în timpul campaniei electorale.

Dominația industriei de apărare și a armatei asupra politicii este un fenomen care a determinat direcția în SUA timp de decenii, indiferent de partidul aflat la putere. Este așa-numitul complex militar-industrial care dirijează politica externă a guvernului de la Washington.

Această putere mult prea mare a armamentului, a armatei și a finanțelor, alături de guvern, nu există încă în Germania. De unde vine, așadar, ideea de a urma SUA în toate domeniile amintite? Olaf Scholz nu este un caz izolat. Peste tot, în mass-media și în partidele politice, personalități de vârf reprezintă pozițiile SUA, împotriva intereselor propriei țări și în detrimentul oamenilor care i-au ales. Să-i spunem visare, confuzie în sfera gândirii sau prostie, pentru a propaga teorii necontroversate.

Visul de a mă trezi în cel de-al 51-lea stat al SUA

Va fi foarte inconfortabil și foarte, foarte scump, pentru că reprezentanții intelectuali ai SUA la Berlin sunt politicieni oficiali:

– Annalena Baerbock
– Boris Pistorius
– Marie-Agnes Strack-Zimmermann
– Anton Hofreiter
– și, în primul rând, cancelarul federal Olaf Scholz, care, în calitate de prieten al unui bancher, procură marile sume de bani ce reduc presiunea asupra bugetului lui Joe Biden.

Nu este nevoie să intrăm în detalii despre ceea ce se petrece acolo în interesul SUA: livrări de arme și sprijin financiar pentru Ucraina, de mult timp pierdută, combinate cu un nivel fără precedent al datoriei naționale. Această îndatorare extremă este, de asemenea, o copie a politicii americane și se pune în întregime în interesul puterii financiare dominate de SUA. De aici se generează banii pe care copiii și nepoții noștri vor fi nevoiți să îi returneze cu dobândă timp de decenii.

Perspectivele Germaniei sunt sumbre, cel puțin din punct de vedere financiar. Nici măcar CDU cu expertul financiar Friedrich Merz la cârmă nu va ameliora situația; dimpotrivă, boom-ul de 100 de miliarde a fost convenit de mult timp cu CDU din motive constituționale. Aceasta este, de asemenea, o copiere a condițiilor americane. Partidele nu mai diferă în ceea ce privește politica financiară.

Mai fatală, mai periculoasă și mai abisală pentru o națiune cu un asemenea trecut este reconstrucția unei puteri militare germane, care va fi apoi cea mai puternică forță într-un război prin procură împotriva Rusiei, susținută de Polonia și de țările baltice. (Alți candidați sunt Republica Cehă, Slovacia și Finlanda.) Câmpul de luptă din Europa Centrală și de Est este deja pregătit și alimentat, la multe mii de kilometri distanță de Washington.

Opoziția din partea celor de dreapta și a altor fanteziști este în creștere peste tot. Cu cât liderii sunt mai de dreapta, cu atât mai mare este disponibilitatea pentru război, din păcate și în mass-media complice. Și cu atât mai mare este pericolul ca masele stupide să se lase din nou păcălite.

Dar opriți-vă! Exact asta este ceea ce încă mai poate fi prevenit

Este necesar să ripostăm la toate nivelele pentru a ne asigura că aceste calcule ale imperiului SUA, aflat în declin lent, nu vor funcționa. Nu este cazul să ne lăsăm păcăliți de câțiva politicieni visători sau interesați. Atâta timp cât suntem și rămânem nesemnificativi din punct de vedere militar, vom fi un pion în acest joc pierdut între SUA și restul lumii.

În primul rând, este necesar să scăpăm de concepția tipic germană de supuși. Spiritul de supuși este cel care ne-a adus două războaie la numai douăzeci de ani distanță și ambele războaie au fost pierdute. Acest aspect nu este indicat să fie uitat: Germania a luptat în cele două războaie majore cu multă consecvență și cu utilizarea deplină a propagandei, a tancurilor și a vieților omenești, dar a pierdut! Și a pierdut rău de tot. Poate cineva dintre prezentatorii noștri elocvenți și foarte bine plătiți de la ARD și ZDF să le explice politicienilor Baerbock, Pistorius, Strack-Zimmermann, Hofreiter și Schulden-Scholz?

O sută de ani în perspectivă

Gândiți-vă la următoarea idee: generația anilor 1900 nu a avut niciodată o tinerețe și până la vârsta de patruzeci de ani a cunoscut deja două războaie. Această generație nu s-a revoltat, nu a protestat și nu a manifestat niciodată împotriva a ceva, ci a crezut întotdeauna cu devotament în ceea ce a fost proclamat oficial. Însă generația ’68 a reușit să pună capăt războiului din Vietnam și să abolească serviciul militar obligatoriu în SUA prin proteste și rebeliune. În Republica Federală Germană, presiunea exercitată de tineri a adus la putere SPD-ul (!), care anterior era opozant (!). Da, a existat un SPD opozant acum 60 de ani!

Astăzi, peste tot vezi tineri (până la 49 de ani) care se comportă ca străbunicii lor. Singurul element nou este că au în mână un telefon mobil și se lasă ghidați de publicitate și de informații succinte, controlate de algoritmi programați în SUA și, mai nou, în China. Ei se lasă ghidați și cred în banalități complet lipsite de importanță, limbajul trupului, hainele, schimbările de sex. Aceasta îi ține departe de realitate și de politică, în special de realpolitik, și i-a înțărcat de gândirea logică.

Este necesar să faci exact opusul dacă nu vrei să mergi la război pentru dominația mondială a imperiului aflat în declin. Întâi deveniți conștienți de toate acestea, apoi discutați, refuzați, protestați, uniți-vă și, ca fermierii, ieșiți în stradă fără teamă. Nu așteptați alegerile și reportajele de la televizor și nu vă încredeți în politicieni ale căror constrângeri, încurcături și obligații îi fac, ca să spunem așa, opaci.

Aceasta este Europa, care nu are dușmani și care nu provoacă dușmănie. Acesta nu este următorul câmp de luptă al SUA. Dacă există un viitor, el va fi fără armament, fără forță de atac, fără NATO, fără dușmănie și fără imagini ale inamicilor care se schimbă după moda de la Washington.

Să nu mai tolerăm toate acestea!

Dacă tot mai mulți și mai mulți oameni își dau seama de realitate, dacă se alătură și adoptă o poziție mai energică, adică mult mai energică, atunci, cu puțin noroc și înțelegere, 2024 poate fi mai bun decât 2023.

Autor: Rob Kenius

Citiți și:
Este un nonsens să fii patriot naționalist și, concomitent, să susții regimurile globaliste din SUA, UE și Ucraina
Prognoza SUA pentru 2024: haos total, război civil, colaps economic (I)

 

yogaesoteric
30 ianuarie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More