Strategie inedită de a asigura prosperitatea şi securitatea poporului american
de Mihai Vasilescu
În luna ianuarie 2000, guvernul american a lansat o campanie mediatică împotriva SIDA din ţările Lumii a treia. Particularitatea acestei campanii este faptul că administraţia americană vedea în SIDA „o ameninţare la adresa securităţii şi intereselor Statelor Unite”.
Campania este inclusă în „Strategia de securitate naţională pentru noul secol” elaborată de Casa Albă. Acest document enumeră problemele medicale şi de mediu din afara SUA, care pot să constituie o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Printre ele se numără „epidemiile de poliomielită, tuberculoză şi SIDA care pot să distrugă viaţa umană la o scală mai extinsă chiar decât războiul şi terorismul. Acestea pot constitui o armă redutabilă, întrucât pot ruina o ţară, anulând toate progresele obţinute cu greu în plan social şi economic.” Un document CIA declasificat şi publicat în 2000 ajunge la aceleaşi concluzii.
Strategia de securitate elaborată de Casa Albă pentru noul secol (denumire ce aminteşte de controversatul „Proiect pentru noul secol american”) urmăreşte trei obiective principale. Pe primul loc (deci înainte de creşterea securităţii, aşa cum ar fi fost de aşteptat) se situează „creşterea prosperităţii americane”.
Unul dintre puţinii care au comentat acest subiect, jurnalistul independent Fintan Dunne, subliniază că acest prim obiectiv este strâns legat, în viziunea guvernului american, de progresele din industria farmaceutică şi combaterea bolilor infecţioase.
„Studiile”, scrie el, „arată că banii investiţi în medicamentele anti-SIDA, care nici măcar nu sunt eficiente, reprezintă 10% sau chiar mai mult din PNB-ul unor ţări din Lumea a treia. Fiind practic cei care au creat şi au lansat virusul HIV, americanii şi-au asigurat astfel cea mai mare felie din piaţa medicamentelor anti-SIDA. De unde şi isteria cu flagelul mondial SIDA, pe care au tot interesul să o întreţină. Africanii mor de malnutriţie şi în loc să li se ofere hrană, li se oferă medicamente anti-SIDA, spre profitul companiilor farmaceutice. Iar aceste medicamente sunt cele mai scumpe de pe piaţă.”
Profesorul Peter Duesberg, de la Universitatea Berkley, California, considerat unul din cei mai mari experţi mondiali în materie de viruşi, merge chiar mai departe: „Alternativa este apoi să mori din cauza bolii sau să mori din cauza unor medicamente anti-SIDA, cum este AZT (azidothimidina). AZT nu mai este utilizat de multă vreme în ţările occidentale, fiind recunoscut oficial ca un medicament mortal.”
Întrebat într-un interviu, pentru ce categorii reprezintă AZT o otravă mortală, el a răspuns : „pentru toate categoriile cărora li se administrează în ţările din lumea a treia, spre profitul corporaţiilor farmaceutice americane: adulţi purtători de HIV, dar care nu prezintă simptome, mame şi bebeluşi care sunt doar purtători. Trebuie să ştiţi că AZT omoară de fapt limfocitele şi face ca virusul să devină manifest. Cum anul acesta, 50.000 de persoane au fost tratate cu AZT în ţările lumii a treia, ne putem aştepta ca peste un an să apară acolo încă 50.000 de noi cazuri de SIDA. Este vorba de otrăvire. Şi unii profită de pe urma acestui masacru. ”
În urma acestor declaraţii şi a altor dezvăluiri despre modul în care mega-corporaţiile farmaceutice, cu complicitatea statului american, obţin profituri, îmbolnăvind populaţia ţărilor sărace din lumea a treia, lui Peter Duesberg i-au fost tăiate finanţările pentru cercetări.
Citiţi şi:
Zece dezvăluiri şocante despre industria farmaceutică americană
Cei care au rolul de veghea ca publicul să fie corect informat despre medicamente lucrează de fapt spre profitul corporaţiilor farmaceutice
yogaestoeric
3 februarie 2009