Summitul de pace din Elveția, un eșec de zile mari

La summitul de „pace” din Elveția doar 41% dintre statele membre ONU (adică 80 din 193) au fost de acord că negocierile de încetare a focului este necesar să plece de la respectarea integrității teritoriale a Ucrainei.

A fost un eșec răsunător al găștii lui Zelenski. Printre cei care nu au semnat declarația finală a summitului se află șapte state din grupul G20 al principalelor economii ale lumii – China, Brazilia, Mexic, Arabia Saudită, Africa de Sud, India şi Indonezia, dar și Armenia, Bahrein, Thailanda, Libia, Emiratele Arabe Unite, Columbia şi Vaticanul (doar câteva nume din lista cu cei 93 de participați. China nici măcar nu a trimis delegați).

Ziua summit-ului a marcat sfârșitul „ordinii internaționale bazate pe reguli”. Majoritatea statelor lumii, în frunte cu China, India și Brazilia, consideră că Rusia este îndreptățită să negocieze încetarea focului ținându-se cont de situația de pe teren. În ultimii ani, ucrainenii au mers cu capul înainte potrivit directivelor regimului Zelenski, și-au încordat aiurea mușchii bazându-se pe promisiunile occidentului colectiv (aka Statele Unite), însă pe front s-au izbit cu capul direct în zid. Au dat de greu și acum nu mai știu pe unde să scoată cămașa.

A venit vremea decontului. Prostia, escrocheria și infatuarea se plătesc scump.

Tentativa occidentului de a-și gonfla bicepșii pentru a impune termenii păcii s-a încheiat penibil. Zelenski este în corzi pe front, iar la masa diplomației a strâns doar 80 de state care încă se mai află la cheremul Casei Albe.

În disperare de cauză, regimul de la Kiev a recurs și la un mic fake, pe care l-a atribuit premierului italian Giorgia Meloni: „Dacă Rusia nu este de acord cu condițiile Ucrainei, o vom forța să se predea”. În realitate, „suveranista” Meloni nu a scos un astfel de porumbel. Supărată pe rezultatul dezastruos al summitului, presa din Ucraina a încercat să dea senzația că occidentul este pe cai mari și „îl va forța pe Putin” să ridice steagul alb.

Discursul premierului Meloni a fost postat integral pe site-ul guvernului de la Roma și este mult mai puțin războinic decât ar fi visat Zelenski: „Pacea nu înseamnă capitulare – așa cum pare să sugereze președintele Putin prin ultimele sale declarații. Nu este așa. Confundarea păcii cu subjugarea ar crea un precedent periculos pentru toată lumea”. Am extras partea cea mai „dură” din declarația premierului Meloni, care este foarte departe de ceea ce susține presa de la Kiev.

Întrunirea marionetelor lui Joe Biden fără participarea rușilor și a chinezilor reprezintă doar o acțiune nereușită de PR, pusă în scenă probabil la rugămințile lui Zelenski. Simplii cetățeni știu și fără să urmărească mass-media globalistă că occidentul se gândește la pace în Ucraina la fel cum Iohannis se gândește să revină la catedra de fizică din Sibiu.

Toate eforturile administrației Biden se concentrează pe și mai mult război. Pozițiile protagoniștilor au devenit deja ireconciliabile.

Forța brută va decide învingătorul.

Dacă partida se va prelungi într-un război de uzură, rușii au precizat că negocierile vor deveni și mai dificile pentru Kiev. Zona de tampon între NATO și Rusia se va mări, iar cucerirea Odesei și implicit tăierea accesului la Marea Neagră vor deveni obiective legitime.

De notat că Trump a dat din nou de înțeles, după o perioadă de ambiguitate, că va suprima sprijinul american pentru regimul Zelenski. O ridicare a mingii la fileu, astfel încât Europa să intensifice donațiile către Kiev și participația financiară în cadrul NATO. Amenințarea „Vine Trump la Casa Albă” se traduce, simplu, prin „Papagalii din UE este necesar să cotizeze suplimentar”.

Citiți și:
De ce Occidentul nu își poate permite să piardă în Ucraina
Panică în rândul „elitelor” din UE, se ascunde pericolul unui al treilea război mondial
Summit-ul pentru pace în Ucraina devine un bal ecumenist

 

yogaesoteric
30 iunie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More