Sunete ciudate au fost înregistrate în apropiere de Saturn! Experţii NASA nu se aşteptau să audă aşa ceva
Experţii NASA au analizat datele înregistrate de sonda Cassini în timp ce zbura prin spaţiul cosmic, între planeta Saturn şi inelele sale. Măsurând cantitatea de praf captată de senzorii navei, oamenii de ştiinţă au transformat în sunete contactul dintre fiecare particulă şi aparat. Astfel, au obţinut pentru prima dată sunetul din vidul cosmic. Îl puteţi auzi în înregistrarea de mai jos.
Se aud foarte clar o serie de păcănituri ciudate şi sunete asemeni unui cod Morse, care par să fie dintr-un film SF.
Acesta este sunetul vidului, spun cercetătorii. Asta deoarece Cassini a întâlnit în această regiune foarte puţin praf, prin urmare sunetele nu au fost prea mult deformate de particule.
Cercetătorii sunt uimiţi de aceste concluzii, pentru că se aşteptau să existe mult mai mult praf cosmic între Saturn şi inelele sale, scrie Daily Mail.
„Este ciudat, nu auzeam ceea ce ne aşteptasem să auzim”, a declarat William Kurth, liderul unei echipe de cercetători de la Universitatea din Iowa.
La rândul său, Earl Maize, şeful proiectului Cassini, spune că, într-adevăr, între Saturn şi inele pare să fie vid cosmic, o zonă unde nu este aproape nimic. Cercetătorii caută acum să afle de ce aici există aşa de puţine particule de materie.
Sunetul a fost înregistrat de sonda Cassini pe 26 aprilie 2017, când a avut loc prima trecere prin această regiune. Tot atunci, sonda a transmis şi primele imagini mai detaliate cu Saturn.
Cassini a mai trecut printre inelele planetei de încă 21 de ori, înainte de a rămâne fără combustibil şi de a se prăbuşi pe Saturn, pe 15 septembrie.
Cassini, o sondă spaţială de 6,7 metri lungime, a fost lansată în anul 1997 şi a început să orbiteze planeta Saturn în 2004. În timpul misiunii sale, a transmis informaţii importante despre Saturn, dar şi despre sateliţii naturali ai acestei planete, printre care Titan şi Enceladus, unde cercetătorii cred că ar putea exista forme de viaţă.
Citiți și:
Descoperire colosală: Un sistem solar cu şapte planete de mărimea Terrei, trei dintre ele capabile să găzduiască viața
Relatări pline de sinceritate, autentice ale cosmonauţilor ruşi referitoare la OZN-uri şi la alte fenomene neobişnuite
yogaesoteric
7 octombrie 2017