Un doctor ne vorbește despre activarea glandei pineale, pentru a avea parte de experiențe mistice, extrasenzoriale
La intersecţia dintre ştiinţă şi spiritualitate se află glanda pineală, o mică glandă situată în centrul creierului uman. Cu sute de ani în urmă, a fost supranumită „Centrului sufletului” de filozoful, matematicianul şi omul de ştiinţă francez Rene Descartes, care a observat că experienţele spirituale, vizionare sau transcendente par să fie în legătură cu anatomia fizică a acestei regiuni a capului. Experienţele mistice par să fie corelate cu această parte a creierului.
Yoghinii şi înţelepţii ştiu de multă vreme că acest aspect este adevărat, iar în momentele de activare deplină a acestei zone apare un sentiment copleşitor că se deschide un fel de uşă, extinzând percepţia umană şi permiţând conştiinţei să se conecteze cu tărâmuri vaste, uluitoare, care există dincolo de conştiinţa obişnuită, dar care nu sunt disponibile decât din interiorul conştiinţei – un paradox.
Dr. Joe Dispenza, cercetător şi autor al cărţii A deveni supranatural: cum oamenii obişnuiţi pot realiza acţiuni neobişnuite, ne vorbeşte despre glanda pineală şi de legătura pe care ea o intermediază între trup, minte şi spirit. Neuroştiinţa a stabilit deja că în realitate creierul uman funcţionează la diferite frecvenţe / rezonanţe, sau unde cerebrale. Încă nu înţelegem cum funcţionează aceste frecvenţe în relaţia cu conştiinţa sau cum se raportează la experienţele mistice.
Dr. Dispenza priveşte glanda pineală ca fiind un fel de receptor radio care, atunci când este reglat pe frecvenţe diferite, aduce experienţe diferite observatorului. Atunci când suntem acordaţi la frecvenţele mistice sau spirituale, experimentăm, de exemplu, conexiunea la Cosmos.
Acest aspect este similar cu experienţa trezirii energiei Kundalini. Descrisă de mulţi drept „energia şarpelui”, care se ridică din chakra-ele inferioare, ascensionând de-a lungul coloanei vertebrale până în zona capului, experienţa trezirii energiei Kundalini modifică pentru totdeauna percepţia celor care o trăiesc, oferind o privire către realităţile spirituale.
Legând undele cerebrale gamma de trezirea celui de-al treilea ochi, dr. Dispenza spune: „Odată ce creierul intră pe frecvenţa undelor cerebrale gamma, cel care experimentează se află literalmente într-o altă lume, într-o altă dimensiune. De aceea, glanda pineală se numeşte cel de-al treilea ochi, pentru că oferă o viziune profundă. Din momentul în care sistemul nervos central intră pe frecvenţa undelor cerebrale gamma, acest receptor radio care este glanda pineală are mici cristale de calcit, care încep să strălucească. Ele încep să oscileze, iar acum receptorul radio este activat. Când creierul se fixează la o anumită frecvenţă, glanda pineală acţionează ca un traductor, iar ea începe să elibereze versiuni actualizate de melatonină.”
Este deja cunoscut în rândul oamenilor de ştiinţă că melatonina este produsă de glanda pineală, dar aici, Dispenza face un pas înainte pentru a sugera că aceasta este precursoarea producerii şi eliberării DMT (N, N-Dimetiltriptamina, un compus psihoactiv) de către glanda pineală în creier.
DMT provoacă experienţe vizionare şi spirituale, similare cu ceea ce poate fi experimentat în stări de meditaţie profunde.
Dr. Dispenza mărturiseşte la final: „Cea mai mare minciună care s-a spus vreodată este aceea că noi suntem fiinţe obişnuite, care trăim o viaţă obişnuită. De fapt, noi suntem fiinţe multidimensionale care trăim o viaţă multidimensională şi atunci când uşile către realitatea spirituală ni se deschid, vom vedea că acest aspect este adevărat.”
Citiţi şi:
Glanda pineală – o poartă spre lumile paradisiace, pe care o putem deschide
DMT – Molecula Spiritului
yogaesoteric
10 martie 2020
Also available in: English