Victoria aşa-zişilor „iluminaţi” împotriva familiei: comparativ cu anii ’60, în Europa numărul căsătoriilor la mia de locuitori s-a înjumătăţit iar numărul de divorţuri s-a dublat

Distrugerea familiei este unul dintre principalele puncte din agenda aşa-zişilor „iluminaţi”, încă de la înfiinţare.

După cum explică şi Bertrand Russell:

Cred că subiectul cel mai important (politic) este psihologia maselor… Vom arăta că familia împiedică dezvoltarea persoanei… Deşi acestea vor fi studiate în sistemul de educaţie, ele vor fi aservite obiectivelor clasei guvernante… Populaţia nu va cunoaşte felul în care i se inoculează convingerile. Când tehnica se va fi perfectat, fiecare guvern care a educat generaţii de oameni în acest fel va putea să controleze întreaga populaţie în mod eficient şi sigur, fără a fi nevoie de armate sau poliţie… Propaganda educaţională, cu ajutorul guvernului, va putea să obţină rezultate într-o singură generaţie.”

Iar rezultatele se văd.

Numărul căsătoriilor a scăzut în Uniunea Europeană şi, implicit, în România. O arată şi cele mai recente statistici furnizate de Eurostat. Conform sursei citate, probleme sunt şi în alte state europene, unde numărul căsătoriilor a scăzut, iar cel al divorţurilor a crescut.

Concret, începând cu 1964, rata căsătoriilor în Europa a scăzut de la 8 căsătorii la mia de persoane, ca medie, la 4,3 în 2019. În acelaşi timp, rata divorţurilor s-a dublat: în 1964 rata divorţurilor era de 0,8 la mia de locuitori, iar în 2019, aceasta a ajuns la 1,8.

Sunt studii care arata că tinerii au următoarele priorităţi: pun pe locul întâi cariera, pe locul doi stabilitatea financiară, iar pe cel de-al treilea, locuinţa. Pe locul patru în topul priorităţilor tinerilor români se afla călătoriile, explorarea lumii (concedii, divertisment) şi abia ulterior căsătoria.

Rata divorţurilor este în creştere din diferite motive, apreciază psihologul Mihai Copăceanu. De la relaţionarea deficitară în cuplu, disfuncţiile în familie până la motive de ordin financiar.

Ataşamentul, angajamentul, devotamentul şi loialitatea sunt valori care încep să se regăsească cât mai puţin în familia românească. Societatea noastră este una competitivă, rapidă, bazată pe venituri şi statut social, ceea ce determina ca divorţul să fie mai rapid acceptat decât în trecut. Oamenii renunţă mult mai uşor”, a conchis Copăceanu.

Citiţi şi:
Un nou atac la familia tradițională: Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul CEDO declară că „absența recunoașterii pentru cuplurile de același sex constituie discriminare pe motive de orientare sexuală”
Progresiştii internaționalişti de azi au preluat în mod habotnic de la Karl Marx…

 

yogaesoteric
14 septembrie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More