Visa visează să-ți transforme întreaga locuință într-o casă de marcat
Într-o lume în care poți plăti pentru toate cumpărăturile cu o atingere pe ecranul telefonului tău sau printr-o aplicație dedicată, cardurile bancare devin învechite.
Visa profită de această schimbare tehnologică majoră și vrea să dezvolte o inovație care ușurează semnificativ procesul de achiziționare a unui bun în magazinele online. Compania vrea să îți permită să cumperi ceva prin simpla apăsare a unui dispozitiv din casa ta care este conectat la internet, fără a necesita completarea datelor și introducerea unor coduri.
În 2016, Visa a prezentat lumii întregi un inel contactless care putea fi folosit pentru a plăti printr-o simplă mișcare a mâinii. Acest inel a fost distribuit către atleții sponsorizați de Visa la Olimpiada de la Rio, însă în acel moment nu existau planuri pentru a face această inovație valabilă comercial.
Lucrurile s-au mai schimbat de atunci, iar compania a lucrat pentru a dezvolta tehnologia, astfel încât să fie mai mică și mai puțin costisitoare. Drept urmare, Visa a dezvoltat un sticker rotund, asemenea unui abțibild, care conține un cip și pe care îl poți lipi pe mână. Potrivit Engadget, dispozitivul este atât de bine realizat încât nu există temerea că se va desprinde de pe mână și îl vei pierde. Sticker-ul a fost conceput tocmai în ideea de a-l ține mereu cu tine, inclusiv în casa ta care este populată cu numeroase dispozitive conectate. Și aici nu ne referim doar la laptopuri sau calculatoare, ci chiar și la elementele inteligente de dimensiuni mai mici, precum becuri sau căști.
Sistemul dezvoltat de Visa le-ar permite utilizatorilor să cumpere în magazinele online printr-o simplă apăsare pe obiectul dorit, fără a mai fi necesară completarea unor formulare. Pe lângă ușurința de cumpărare, această metodă este mai sigură pentru că te protejează de atacul nedorit al hackerilor, susțin dezvoltatorii. Visa se adresează grijilor cu privire la securitate prin folosirea unui token, care înlocuiește toate datele tale personale cu un identificator digital generat aleatoriu.
Dacă pierzi inelul sau sticker-ul care conține token-ul, îl poți dezactiva folosindu-te de aplicația Visa. În plus, îl poți reactiva cu ușurință dacă îl găsești ulterior.
Pentru moment, compania lucrează la dezvoltarea platformei astfel încât să nu fie limitată doar clienților Visa. Fapt care ar putea încuraja producătorii de dispozitive să integreze această tehnologie în noile lor produse.
Citiți și:
Pași spre a obișnui populația cu implantarea de cipuri – în cadrul festivalului Neversea, s-a plătit doar cu brăţara cu cip
«Nu acceptăm cash!» – În Suedia nu poți bea nici apă, cu banii în buzunar. Doar 1% din tranzacțiile din 2016 s-au făcut cu bani lichizi
IADUL FĂRĂ CASH. Ceea ce s-a petrecut cu cardurile VISA se poate repeta oricând, cu orice fel de card bancar
yogaesoteric
5 octombrie 2018