10 aspecte pe care le-am învățat în timpul loviturii de stat covid

Ceva cu potențial benefic din întregul dezastru covid-19 este că am descoperit o mulțime uimitoare de aspecte importante despre societatea în care trăim. Acest fapt va fi crucial dacă vom reuși să evităm o decădere într-un viitor de coșmar al sclaviei tehnologico-fasciste.

Vom avea o nouă perspectivă asupra a ceea ce a devenit lumea noastră și a ceea ce ne-am dori să fie în deceniile și secolele viitoare. Și „noi” înseamnă noi. În timp ce majoritatea, aparent, nu a învățat nimic din cele petrecute, în cele din urmă va recupera întârzierea.

Nu există nicio modalitate prin care cunoștințele dobândite de 15% sau 20% din populație trezită să nu ajungă să fie împărtășite de aproape toată lumea. Odată ce adevărul iese la iveală, tinde să rămână afară. După cum spunea H.R. Haldeman, „nu puteți pune pasta de dinți înapoi în tub”.

Iată zece aspecte pe care le-am învățat în timpul loviturii de stat covid.

  1. Sistemul nostru politic este corupt fără speranță. Practic, toți politicienii sunt corupți fără speranță. În niciun partid politic nu se poate avea încredere. Toate pot fi și au fost cumpărate.
  2. Democrația este o farsă. Este o farsă de foarte mult timp. Nu va exista niciodată o democrație reală atunci când banii și puterea înseamnă același lucru.
  3. Sistemul nu se va da în lături de la nimic pentru a-și menține puterea și, dacă este posibil, își va crește nivelul de control și exploatare. Nu are scrupule. Nicio minciună nu este prea revoltătoare, nicio ipocrizie nu este prea dezgustătoare, niciun sacrificiu uman nu este prea mare.
  4. Așa-numitele mișcări radicale nu sunt de obicei nimic de acest gen. Din orice direcție pretind că atacă sistemul, ele doar se prefac că fac aceasta și servesc pentru a canaliza nemulțumirea în direcții care sunt inofensive pentru clica puterii și chiar utile pentru agendele sale.
  5. Orice voce „disidentă” de care ați auzit vreodată prin intermediul mass-mediei corporative este probabil falsă. Sistemul nu face publicitate gratuită dușmanilor săi reali.
  6. Majoritatea oamenilor din societatea noastră sunt lași. Vor renunța la toate valorile și principiile minunate cu care s-au lăudat zgomotos toată viața doar pentru a evita cea mai mică șansă de oprobriu public, neplăceri sau chiar pierderi financiare minore.
  7. Mass-media de masă nu este altceva decât o mașină de propagandă pentru sistem și acei jurnaliști care lucrează pentru el și-au vândut sufletele slabe, punându-și abilitățile de scriere (adesea minime) la dispoziția Puterii.
  8. Poliția nu este în slujba publicului, ci în solda unei minorități puternice și extrem de bogate care încearcă să controleze și să exploateze publicul pentru propriile sale interese înguste și lacome.
  9. În oamenii de știință nu se poate avea încredere. Ei vor folosi puterea hipnotică a halatelor lor albe și statutul de autoritate în beneficiul oricui le finanțează munca și stilul de viață. Cel care plătește face regula.
  10. Progresul este o iluzie înșelătoare. „Progresul” creșterii automatizării și industrializării nu merge mână în mână cu un progres al calității vieții umane, ci, de fapt, îl va reduce „progresiv” până la dispariția completă.

Citiți și:
Violența inerentă a modernității
Giorgio Agamben: Biosiguranța, noua apocalipsă modernă! Mai poate fi definită societatea noastră ca fiind umană?

 

yogaesoteric
24 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More