10 semne că a venit momentul să îți detoxifici sufletul

 

Tot mai mulţi oameni au început să înţeleagă necesitatea de a-şi detoxifia organismul şi recurg destul de des la regimuri şi cure de detoxifiere, însă majoritatea uită că o altă latură importantă a fiinţei noastre – sufletul – are de asemenea nevoie să fie purificat!

„Marea majoritate a problemelor de sănătate se datorează nefericirii!” spune dr. Andrew Weil. Și tindem să îi dăm dreptate… tocmai de aceea vă prezentăm 10 semne care, atunci când sunt prezente, arată că este nevoie de o detoxifiere a sufletului!

1. Ești negativist

Un vechi proverb sună cam așa „misterul iubește compania”, însă în ceea ce te privește, misterul este înlocuit cu negativismul și îl vezi peste tot.
„Persoanele negativiste te pot trage în jos și nu vei simți asta decât după ce aceștia te influențează de ceva timp,” spune mentorul Bev James.
Renunță să mai citești toate acele informații depresive și acceptă că lumea poate fi și bună, este nevoie doar să o priveşti din acest punct de vedere.

2. Cuvintele tale par să nu aibă însemnătate

Ți se petrece ca adesea cei din jur să îți spună că vorbești sarcastic? Îi rănești pe cei din jur prin cuvintele tale, fără să îți dorești asta? Atunci ai nevoie să faci un detox al sufletului. Cu siguranţă în interiorul tău există emoții benefice care așteaptă să fie scoase la lumină.

3. Prietenii nu mai vor să îți fie în preajmă

Dacă emani energie nefastă în jurul tău, nu te aștepta ca oamenii să prefere să petreacă timp cu tine. Dacă observi că ești din ce în ce mai singur, atunci ai în mână un steag roșu! Scapă de energia nefastă și situația se va îmbunătăți.

4. Te simți paralizat

Emoțiile ne fac oameni, așa că nu este indicat să le consideri ceva de evitat, important este să le fructifici pe cele benefice!
„Tratăm durerea cu medicamente, tratăm insomnia cu pastile, scăpăm de grăsime prin mișcare, dar ce facem cu energiile nefaste? Le tratăm cu unele benefice!” spune marele fizician Lissa Rankin.

5. Te bucuri de nefericirea celor din jur

Ți se petrece des să te bucuri de răul altuia? Tu ce ai simți dacă și ei ar face la fel?
„Problema este că majoritatea persoanelor răutăcioase nu conștientizează că acționează în consecință, deoarece sunt convinse că au dreptate să se poarte așa. Cu cât vei persevera cu această atitudine, cu atât îți vei intoxica mai mult sufletul!” Craig Groeschel

6. Persoanele fericite te enervează

Dacă ești înconjurat de persoane fericite, te va enerva și mai tare, pentru că tu ești intoxicat de resentimente. Sufletul tău este intoxicat!
A medita și a-ţi evalua constant propriile acțiuni te va ajuta să ieși din acest con de negativism. Nimeni nu este vinovat de nefericirea ta, doar tu poți să te transformi!

7. Nu dormi prea bine

Îți este greu să adormi, te trezești des și nici nu dormi prea bine. Poate că ai constant și coșmaruri. Toate astea ar fi necesar să îți pună semne de întrebare, căci sufletul îți transmite un mesaj. Acela că este intoxicat!

8. Tu ești mereu victima

Sau cel puțin așa te vezi. Ție ți se petrec toate și nimeni nu a mai trecut prin experiențele tale, așa că ți se cuvine numele de victimă, nu? Poate că negativismul ți-a intoxicat sufletul.

9. Eviți să meditezi sau să te rogi

Și asta pentru că nu prea vrei să îți pui gândurile în ordine. Ia-o încet și vei afla că sufletul își dorește să simtă puțină pace în jurul său.
„A medita este tratament pentru suflet. Ascultă-ți înțelepciunea interioară și ea te va elibera!” spune profesorul de yoga Rebecca Butler.

10. Ești mereu plictisit

Nimic nu pare să te bucure sau să te scoată din starea generală de negativism. Când ai făcut ultima oară ce îți plăcea? Când ai început ultima oară un proiect nou? Răspunde la aceste întrebări și îți poți salva sufletul!

În concluzie, atunci când simți că ai nevoie de o detoxifiere, urmăreşte să îți detoxifici și sufletul, poate că el este acela care are cea mai mare nevoie de asta!

Citiţi şi:

SAUCHA – puritatea

Iertarea eliberează emoţiile nefaste, perturbatoare şi vindecă sufletele

Când inima se purifică deplin, ea vede lumea nevăzută în lumea văzută

 

yogaesoteric
28 ianuarie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More