14 citate care îți vor trezi sufletul

 

„Realizarea de Sine este cel mai mare serviciu pe care îl poți oferi lumii.”
Ramana Maharishi

„Odată ce ți se trezește sufletul, începe căutarea și nu mai poți da înapoi. Din acel moment vei fi cuprins de un dor nestăvilit care nu îți va mai permite să hoinărești prin tărâmurile complacerii și ale împlinirii parțiale. Eternitatea te cheamă la ea. Vei fi nevoit să reziști compromisurilor și fricilor care te împiedică să obții suprema realizare.”
John O’Donohue

„Dacă privești lumea prin prisma unei ideologii, vei fi înfrânt. Nicio realitate nu coincide cu vreo ideologie. Viața este dincolo de aceasta… Acesta este motivul pentru care oamenii caută mereu sensul vieții… Sensul va fi găsit numai atunci când treci dincolo de sens. Viața are sens numai atunci când o percepi ca pe un mister și nu are niciun sens pentru mintea conceptualizantă.”
Anthony de Mello

„Un singur eveniment poate trezi în noi un sentiment neobișnuit, total necunoscut nouă. Să trăiești înseamnă să te naști încet.”
Autor necunoscut

„Când omul realizează că doarme, în acel moment el este pe jumătate trezit.”
P.D. Ouspensky

„Tu ești propriul tău stăpân. Numai tu deții cheile necesare să deschizi lacătele din lăuntrul tău.”
Amit Ray

„Nimeni și nimic din afară nu îți poate oferi salvarea și nu te poate elibera din mizerie. Trebuie ca tu să îți aprinzi propria lumină și să descoperi universul în miniatură care se află în tine.”
Banani Ray

„Trezirea nu este un obiect. Nu este un țel, nu este un concept. Nu este ceva ce trebuie atins. Trezirea este o metamorfoză. Dacă omida s-ar gândi la fluturele care trebuie să devină spunând «Și atunci voi avea aripi și antene», atunci nu va mai exista niciodată un fluture. Omida trebuie să accepte că va dispărea în propria transformare. Când minunatului fluture îi cresc aripi, nu mai rămâne nimic din omidă.”
Alejandro Jodorowsky

„Ține minte, căutătorule, percepțiile noastre pământești asupra realității sunt doar o iluzie.”
Autor necunoscut

„Trezirea spirituală este punctul ultim al religiei. În realitate, religia nu este credința în ceva ce se află în afara ta. Religia nu înseamnă să crezi sau să urmezi o figură autoritară, biserica, templul, o organizație sau un sistem ideologic. Religia înseamnă să crezi în ceea ce este etern în tine.”
Autor necunoscut

„Trezirea spirituală nu este o călătorie pentru a descoperi un tărâm îndepărtat sau un secret râvnit, ci mai degrabă o călătorie ce presupune abandonarea în fața a tot ceea ce a fost mereu prezent dar învăluit în iluzie și deziluzie.”
Shavasti

„Îi permit naturii mele umane să se manifeste conform destinului. Eu însă rămân cel ce SUNT.”
Sri Nisargadatta Maharaj

„Când ești complet trezit spiritual, încetezi să mai încerci să devii treaz. Doar ești. Știi că nu tu ai găsit trezirea; trezirea te-a găsit pe tine.”
Autor necunoscut

„Nimic din ceea ce apare și dispare, în realitate nu poate fi identitatea ta esențială (tu însuți), pentru că tu ești cel care le observă. Dacă îți îndepărtezi atenția de la aceste lucruri și observi ce rămâne, descoperi ceea ce este permanent – ceea ce ești cu adevărat.”
Autor necunoscut


Citiți și:

Exerciţiu fundamental pentru revelarea Sinelui Suprem (Atman)

Câteva minunate citate inspiratoare despre iubire

Despre trezirea spirituală – interviu cu Eckhart Tolle (1)

 

yogaesoteric
30 iulie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More