17 aprilie – Ziua obiectivelor majore

 

Persoanele născute pe 17 aprilie sunt pătrunse de un simţ profund al propriei puteri, afişând simultan un spirit de aventurier şi calităţi de conducător. Aceşti oameni fac parte din categoria celor care aşteaptă să fie ascultaţi, nesuportând sub nicio formă să fie ignoraţi atunci când îşi exprimă opiniile. Sunt conştienţi de importanţa scopului pe care îl au şi adesea aşteaptă ca ceilalţi să îi respecte şi să îi urmeze până la capăt.
 
Unii dintre nativii acestei zile pot crea o impresie mult mai bună la început, păcălind privirile superficiale. Totuşi, există oameni care intuiesc imediat eforturile pe care ei le fac pentru a nu-şi dezvălui punctele slabe şi trăsăturile negative de caracter. Dacă o persoană născută pe 17 aprilie nu este conştientă de dorinţa de putere ce o caracterizează, nu este decât o chestiune de timp până ce un incident crucial va face ca această dorinţă să iasă la lumină.
 
Nativii acestei zile pot fi foarte interesaţi de filozofie şi religie, mai ales pentru că ideile măreţe atrag întotdeauna oamenii puternici. De asemenea, ei vor tinde să se alieze cu persoane puternice sau să adere la instituţii importante. Pentru ei, tot ce este de natură socială trebuie să fie apărat şi servit la maximum. În acelaşi timp, ei dispreţuiesc fiinţele incapabile şi vor face tot posibilul să îi destituie pe cei care abuzează de privilegii şi de funcţii. Indiferent de poziţia pe care o pot ocupa la un moment dat, nativii care provin din medii umile nu vor uita niciodată de unde au plecat.
 
Înainte de toate, persoanele născute pe 17 aprilie apreciază puterea voinţei şi ascuţimea minţii. Ele sunt înzestrate cu agerime şi dexteritate, calităţi care le vor ajuta să iasă din orice situaţie dificilă. Însă trebuie să fie atente şi să dea dovadă de discernământ pentru a nu-i sprijini pe cei lipsiţi de scrupule şi pe profitorii care li se vor alătura, indiferent cât de mare ar fi miza jocului.
 
Nativii mai evoluaţi îşi concentrează forţele pentru a-i servi pe ceilalţi, în special pe cei mai slabi şi mai vulnerabili, ce nu se pot apăra singuri. Cei mai puţin evoluaţi însă o pot lua pe căi greşite datorită egocentrismului şi lăcomiei lor. Pentru unii dintre ei, plăcerile minţii şi ale corpului pot deveni nişte bunuri de larg consum. Nativii zilei de 17 aprilie trebuie să înveţe să fie mai puţin posesivi cu bunurile materiale. De asemenea, orice persoană născută astăzi trebuie să înveţe să renunţe la egoism, mai ales în familie. Este necesar să-şi asume responsabilităţile filiale sau parentale ce le revin şi astfel, oferindu-şi sprijinul concret în scopul binelui comun, ei reuşesc să realizeze că fac parte dintr-o familie.
 
Uneori, nativii zilei de 17 aprilie se iau prea în serios pe ei însişi. De aceea, este necesar să-şi amintească să mai şi râdă din când în când, să descopere savoarea şi minunea vieţii, să se bucure de clipele plăcute ale ei. De asemenea, trebuie să urmărească să fie mai puţin moralişti; este foarte important să trăiască cu adevărat şi să-i lase şi pe alţii să trăiască.
 
SFATURI: Renunţati la obiceiul de a-i critica pe ceilalţi. Deschiderea afectivă şi înţelegerea vor înlătura ca prin farmec această tendinţă. De asemenea, urmăriţi să nu deveniţi dependent de aprobarea celor din jur. Căutaţi să realizaţi un echilibru în ceea ce faceţi, alegând atât activităţi de ordin spiritual cât şi activităţi de ordin fizic. Acordaţi-vă timp pentru a vă înviora şi totodată nu uitaţi să vă distraţi. Stabiliţi-vă atât sarcini uşoare, cât şi sarcini dificile.

PUNCTE FORTE: realist, hotărât, responsabil
PUNCTE SLABE: hipercriticist, moralist, mohorât
 
Înapoi la 16 aprilie: Ziua comediei 
Urmează 18 aprilie: Ziua protectorului
 yogaesoteric
aprilie 2007
 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More