17 ianuarie: MISA va picheta zilnic, câte şapte ore pe zi, sediul CSM
Şcoala românească de yoga MISA va picheta zilnic între orele 9 şi 16 sediul Consiliului Superior al Magistraturii, începând de astăzi 17 decembrie 2006. Protestele, care vor avea loc în fiecare zi, vor continua până când CSM îi va sancţiona pe magistraţii care au realizat abuzuri în timpul anchetelor ce i-au vizat pe cursanţii şi liderii MISA. Procurorii şi judecătorii care au realizat abuzuri împotriva yoghinilor sunt: Marian Delcea, Ilie Botoş, Lia Savonea, Grigore Chaborsky, George Bălan, Virginia Chiriţă, Nelu Ogarcă, Virgil Bratu şi Alexandru Ionescu, Eusebiu Şerbănoiu, Marian Gherman şi Elena Sandu.
Timp de 21 de luni, cursanţii şcolii româneşti de yoga MISA au reclamat prin zeci de memorii adresate instituţiilor statului abuzurile realizate de magistraţi în cazul MISA şi Gregorian Bivolaru. De la percheziţiile din 18 martie 2004, s-au realizat 86 de mitinguri de protest pentru a se cere stoparea persecuţiilor îndreptate împotriva mişcării yoga din România. Pentru ca vocea yoghinilor să fie auzită a fost, însă, nevoie ca Gregorian Bivolaru să primească azil în Suedia. Faptul că mentorul MISA a primit azil, după ce în octombrie 2004, cea mai înaltă instanţă a Suediei, stat membru al UE, a respins extrădarea cerută de autorităţile române, ridică grave semne de întrebare legate de funcţionarea sistemului judiciar român. La şfârşitul anului trecut, ministrul român al Justiţiei, Monica Macovei, a solicitat CSM-ului demararea unei anchete pentru a verifica modul în care procurorii români au respectat procedurile legale în cazul Gregorian Bivolaru. La începutul anului, fostul preşedinte al CSM, Dan Lupaşcu, anunţa la rândul său efectuarea acestei anchete. A fost dat şi un termen de finalizare a verificărilor: două săptămâni. Termenul expiră în zilele acestea. De aceea, yoghinii MISA vor picheta sediul CSM. Pentru ca de această dată să nu se mai paseze responsabilitatea de la o instituţie la alta, ca până acum. Pentru ca cei care au realizat abuzuri să fie cercetaţi şi apoi pedepsiţi.
La adresa mentorului MISA s-au formulat două grave acuzaţii. Prima este cea de act sexual cu o minoră, iar cea de-a doua este trafic de persoane. Presupusa victimă a lui Gregorian Bivolaru, Mădălina Dumitru, este de fapt o victimă a procurorilor care anchetează acest caz. Ea a fost reţinută ore în şir fără să ştie de ce, interogată brutal şi supusă la presiuni, pentru a semna o declaraţie care să-l incrimineze pe liderul MISA. În timpul procesului din Suedia, una dintre mărturiile care au înclinat balanţa în favoarea lui Gregorian Bivolaru a fost cea a Mădălinei Dumitru, fata care din perspectiva autorităţilor române este aşa-zisa victimă a profesorului de yoga. Ea a povestit în Suedia coşmarul pe care l-a trăit în 18 martie 2004. Nu este singura, însă, care a suferit de pe urma excesului de zel al procurorilor şi judecătorilor. Zeci de persoane reclamă acelaşi comportament brutal al magistraţilor. Plângerile acestora au fost, însă, continuu ignorate. De aceea MISA pichetează sediul CSM. Pentru ca acum, această instituţie să dea un altfel de răspuns decât declinarea competenţei.
Cea de-a doua acuzaţie gravă adusă lui Gregorian Biavolaru este cea de trafic de persoane. Alături de mentorul MISA, alţi 25 de yoghini sunt acuzaţi în acelaşi dosar fabricat că i-ar „trafica” pe cursanţii MISA. Deşi, de luni de zile, la mitingurile de protest sute de yoghini strigă în gura mare că nu sunt traficaţi, nimeni nu îi ascultă. O formă milenară de yoga, karma yoga, a fost încadrată ca infracţiune de trafic de persoane. Această acuzaţie este considerată de instanţa suedeză „o neînţelegere”. Şcoala de yoga MISA cere CSM-ului să oprească această vânătoare de vrăjitoare pornită împotriva yoghinilor. Prin această formă de protest, se doreşte obţinerea unei soluţii care să aducă lumină în cazul MISA şi Gregorian Bivolaru.
Biroul de Presă MISA
tel. 0729-542.947
17 ianuarie 2006