Comunicat de presă. Asociația MISA respinge orice legătură cu scandalul din familia Șoșoacă, devenit scandal public

Ca urmare a unei „scrisori deschise” și a speculațiilor apărute în presă, Școala de yoga ezoterică integrală MISA precizează că nu are legătură cu niciunul dintre soții Șoșoacă. Asociația noastră are ca obiect de activitate organizarea de cursuri de yoga, nu are obiective politice și nici nu se amestecă în disputele familiale. De altfel, practica yoga oferă numeroase tehnici și metode de gestionare a stresului și de armonizare a relațiilor interumane, fiind incompatibilă cu astfel de manifestări publice exhibiționiste de prost gust, motivate de o jalnică dorință de răzbunare și/sau de apetitul pentru scandal.

Constatăm din nou că nu numai presa, ci chiar și unele persoane publice s-au obișnuit să considere MISA drept „țap ispășitor” pentru diferite probleme, reale sau imaginare, cu care se confruntă. În eventualitatea în care există cursanți MISA care sunt susținători ai doamnei Diana Șoșoacă, aceasta este o alegere personală, independentă de calitatea lor de cursanți. Este un fapt evident și de bun-simț că toți cursanții MISA fac numeroase alegeri în viața lor personală, în toate domeniile – inclusiv al exercitării dreptului de vot, iar responsabilitatea le aparține în întregime. În fond de ce ar fi responsabilă MISA pentru acțiunile unui cursant care participă săptămânal la un curs de 3 ore și ocazional la tabere, și nu familia persoanei respective sau serviciul unde își petrece minim 8 ore pe zi, în fiecare zi lucrătoare?

Este regretabil că această tendință de demonizare a cursanților și a școlii noastre a fost alimentată și de afirmațiile mincinoase, calomnioase și de rea credință ale unor jurnaliști precum Cozmin Gușă care în ultimele luni a afirmat pe diferite posturi TV că ar avea „informații” despre modul în care MISA s-ar fi „infiltrat la vârful puterii”, afirmații pe care presa le-a preluat prompt, fără să solicite măcar o singură dovadă a acestor fabulații.

O orientare spirituală autentică implică cultivarea anumitor calități precum onestitatea, demnitatea, discernământul, verticalitatea, curajul, respingerea răului, demascarea minciunii sau iubirea de țară. Din acest punct de vedere, este normal să existe practicanți yoga care să își declare simpatia sau susținerea pentru acei oameni politici care manifestă sau vor manifesta aceste calități, dar chiar și în acest caz este o alegere personală, care nu implică asociația noastră.

În concluzie, respingem orice asociere între MISA și vreun lider politic actual și îi solicităm domnului Silvestru Șoșoacă să își rezolve problemele personale în familie, ca orice bărbat, iar pe cele de partid, în partid, fără să arunce cu noroi în MISA și să insulte mii de cursanți făcându-i „sectanți” pentru a câștiga capital de imagine prin scandaluri publice. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a lua măsurile legale pe care le considerăm necesare.

Biroul de presă MISA
21 februarie 2024

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata