22. Cele zece lucruri necesare


1. Înaintea începerii vieţii spirituale atunci când tocmai începem să practicăm YOGA, este necesar ca aversiunea noastră referitoare la succesiunea continuă a vieţilor (reîncarnărilor), şi a morţilor (căreia i se supun în mod obligatoriu toţi cei care încă nu au atins Eliberarea Spirituală), să fie atât de mare încât să ne dorim să scăpăm de ea la fel de mult precum un cerb aflat în captivitate doreşte să fie liber.

2. Următorul lucru care este necesar este o perseverenţă atât de deplină, încât să nu regretăm nici măcar moartea (atunci când ne aflăm în căutarea Eliberării Spirituale), la fel cum un tată de familie care munceşte din greu la câmp nu-şi regretă deloc munca, chiar daca ştie că va trebui să moară a doua zi.

3. Al treilea lucru necesar este să fii la fel de mulţumit lăuntric precum acela care tocmai a dus la bun sfârşit o acţiune de lungă durată.

4. Este la fel de necesar să nu pierzi nici măcar un moment din timpul tău cel preţios care zboară atât de repede precum un om rănit grav de o săgeată nu-şi poate permite niciodată să piardă timpul fără să fie ameninţat de o moarte iminentă.

5. Este necesar să-ţi dezvolţi capacitatea de a-ţi fixa ferm mintea asupra unui singur gând unic, la fel precum o mamă disperată, care tocmai şi-a pierdut unicul copil.

6. Un alt lucru necesar este să înţelegi cât mai bine că nu trebuie niciodată să fii ataşat de nu contează ce acţiune a ta.

7. Dorinţa de a asimila cât mai bine Învăţătura YOGA este o necesitate primordială, la fel ca şi dorinţa unei mese bune pe care tocmai o are un om aflat pe punctul de a muri de foame.

8. Este necesar să ai o încredere uriaşă în propria capacitate mentală, la fel cum un om capabil şi puternic are încredere în dibăcia sa de a ascunde foarte bine o piatră preţioasă pe care tocmai a găsit-o.

9. Este necesar să demaşti clipă de clipă iluzia dualismului, la fel cum un om drept ar demasca un mincinos.

10. Este necesar să te încrezi în Cel-ce-este-DUMNEZEU (ca unic refugiu), precum un corp epuizat, aflat departe, în largul mării, se încrede în catargul navei pe care se odihneşte.

Acestea sunt cele 10 lucruri necesare.

Înapoi                                                  Continuare…

yogaesoteric.net

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More