250 de manifestanţi au cerut, la al şasea miting consecutiv, demisia sau demiterea lui Ilie Botoş

de Anca Munteanu

Şcoala de Yoga MISA a organizat astăzi la Parchetul General al şaselea miting de protest consecutiv prin care s-a cerut demisia sau demiterea procurorului general Ilie Botoş. Aproximativ 250 de persoane au scandat timp de o oră şi jumătate „Demisia!”.

Reprezentanţii MISA au obţinut audienţă la adjuncta procurorului general, Georgeta Gabriela Ghiţă. După discuţii de aproape două ore, Gabriela Ghiţă a promis că îi va ajuta pe yoghinii MISA în cererile care ţin de competenţa ei şi a stabilit încă o întâlnire săptămâna viitoare.

De asemenea, adjuncta lui Ilie Botoş a avut o discuţie telefonică cu George Bălan, procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (CAB), în care l-a rugat pe acesta să-i primească pe reprezentanţii MISA în audienţă. George Bălan a profitat de intervalul necesar deplasării delegaţiei MISA la sediul CAB şi a plecat de acolo, astfel că nu a fost de găsit.

Demisia este singura modalitate prin care Ilie Botoş mai poate ieşi onorabil din „joc”, după ce Curtea Supremă de Justiţie din Stockholm, cel mai înalt for de justiţie al acestei ţări, a respins cererea de extrădare a lui Gregorian Bivolaru şi l-a pus în libertate, considerând acuzaţiile aduse de statul român nefondate. Decizia Curţii Supreme a Suediei  este o dovadă a faptului că acţiunile anti MISA au fost declanşate la comandă politică, de către fostului lider PSD şi ex-prim ministru Adrian Năstase. Ilie Botoş, procurorul general, unealta lui Năstase, este responsabil direct de violenta campanie declanşată împotriva Şcolii Româneşti de Yoga MISA. În orice stat de drept, o astfel de decizie, precum cea a instanţei supreme suedeze, ar atrage atenţia guvernului şi ministrului justiţiei, obligându-i moral să declanşeze o anchetă pentru cercetarea celor ce se fac răspunzători pentru toate acţiunile ilegale şi abuzurile din anul 2004 şi 2005 împotriva yoghinilor.

Şcoala de yoga MISA va continua protestele până la demisia sau demiterea lui Ilie Botoş. Următorul miting va avea loc mâine, la Ministerul Justiţiei, de la ora 11.30.

26 octombrie 2005
yogaesoteric.net

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More