26 de oameni de știință au sărit în apărarea unui deputat britanic după ce acesta a fost acuzat de antisemitism. Afirmația sa: „Vaccinurile covid constituie cea mai mare crimă împotriva umanității de la Holocaust încoace”

Un grup de medici și oameni de știință evrei au luat apărarea unui membru al Parlamentului britanic care a fost acuzat de „antisemitism” pentru că a afirmat că daunele extinse ale campaniei de „vaccinare” anti-covid-19 constituie „cea mai mare crimă împotriva umanității de la Holocaust încoace”, scrie LifeSiteNews.

Parlamentarul conservator Andrew Bridgen a fost suspendat de către liderii propriului partid în așteptarea unei „investigații oficiale” după comentariul său postat pe Twitter la 11 ianuarie. Potrivit lui Will Jones de la Daily Sceptic, reprezentantul din Leicestershire „a devenit cel mai vocal critic al Parlamentului în privința vaccinurilor covid”. De exemplu, pe 13 decembrie, Bridgen a ținut un discurs în care l-a lăudat pe „cardiologul eminent și de încredere” dr. Aseem Malhotra, a cărui cercetare evaluată de colegi „a concluzionat că ar fi necesar să se înceteze complet administrarea vaccinurilor anti-covid ARNm pentru toată lumea, din cauza datelor clare și solide privind daune semnificative și puține beneficii în curs”.

Andrew Bridgen

Este interesant faptul că, până în prezent, nu a existat nici măcar o singură respingere a concluziilor doctorului Malhotra în literatura științifică, în ciuda faptului că acestea au circulat pe scară largă și că au ajuns la știri internaționale”, a observat parlamentarul la acea vreme. El a continuat să sublinieze că factorii de decizie politică și mass-media mainstream din Marea Britanie se fac vinovați de „orbire intenționată” în această chestiune crucială, subliniind necesitatea „de a rupe această conspirație a tăcerii”.

Pentru acest discurs și pentru altele, Bridgen „s-a făcut o mare țintă pentru fanaticii pro-vaccin care vor fi căutat o scuză pentru a-l pedepsi și anula și care, în mod previzibil, au sărit pe primul aspect «ofensator» pe care l-au putut găsi”, a explicat Jones. Postând analizele de monitorizare a siguranței vaccinurilor efectuate de CDC, care au fost publicate datorită cererilor în baza Freedom of Information Act (FOIA), dl Bridgen a emis un tweet (acum șters) în care a afirmat: „După cum mi-a spus un consultant cardiolog, aceasta este cea mai mare crimă împotriva umanității de la Holocaust încoace”.

Pentru această așa-zisă „ofensă”, consilierul independent pe probleme de antisemitism al guvernului britanic, John Mann, a cerut ca lui Bridgen „[să nu i se permită] să candideze la următoarele alegeri”. În timpul unei sesiuni de întrebări ale prim-ministrului, fostul secretar de stat pentru Sănătate Matt Hancock a atacat ceea ce el a numit „teoriile dezgustătoare, antisemite și conspiraționiste anti-vax” ale deputatului, pe care le-a interpretat ca fiind „profund ofensatoare … [neavând] ce căuta în această Cameră sau în societatea noastră mai largă”.

Prim-ministrul Rishi Sunak a răspuns afirmând aceste sentimente și „condamnând complet aceste tipuri de comentarii în cei mai puternici termeni posibili”.

În plus, Karen Pollock, director executiv al Holocaust Educational Trust, a clasificat tweet-ul ca fiind „extrem de iresponsabil”, în timp ce Board of Deputies of British Jews a calificat comentariul drept „inconștient”. Cu toate acestea, la vremea respectivă, alți evrei i-au luat imediat apărarea lui Bridgen.

Un blogger de Substack pe nume Igor Chudov a scris: Sunt evreu. Sunt împotriva antisemitismului, care este definit ca fiind ura față de toți evreii. Sunt în egală măsură (nici mai mult, nici mai puțin) împotriva urii față de orice alt grup etnic. Toți oamenii merită să fie tratați corect, indiferent de etnia lor”.

El a continuat, exprimând că „nu poate înțelege cum tweet-ul domnului Bridgen este antisemit. El nu exprimă nicio antipatie față de evrei. El afirmă că [vaccinul covid] «este cea mai mare crimă de la Holocaust încoace». Bridgen nici măcar nu compară vaccinul covid cu Holocaustul!” a spus Chudov. „Comparația sa nu implică deloc Holocaustul! «De la Holocaust încoace» înseamnă că el se uită la crimele din trecut, de după Holocaust. Unde este antisemitismul, mai exact?”.

Dr. Norman Fenton, profesor emerit în managementul informațiilor de risc de la Universitatea Queen Mary din Londra, a publicat un videoclip în care abordează controversa, explicându-și propriile rădăcini evreiești, apoi afirmând: „Nu am găsit deloc antisemite remarcile domnului Bridgen. Bridgen a fost unul dintre puținii parlamentari care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la reacțiile adverse grave ale vaccinurilor anti-covid. Și sunt indignat că aceste afirmații de antisemitism sunt folosite pentru a distrage atenția de la aceste semnale serioase pe care le-a ridicat”, a spus el.

Un grup de 26 de medici și oameni de știință evrei, inclusiv Fenton, au publicat ulterior o scrisoare în care își afirmă sprijinul atât pentru Bridgen, cât și pentru declarația sa postată pe Twitter.

Unul dintre semnatari, dr. Yaffa Shir-Raz, a postat pe Twitter o copie a scrisorii, declarând: „Sunt cu mândrie alături de Andrew Bridgen și sunt de acord cu fiecare cuvânt pe care l-a scris pe Twitter: aceasta este cea mai mare crimă împotriva umanității de la Holocaust încoace”.

În scrisoarea din 30 ianuarie adresată lui Sunak, cadrele medicale și-au exprimat „consternarea” față de decizia de suspendare a lui Bridgen „în parte din cauza a ceea ce pretindeți că a fost un tweet «antisemit»”. Aceștia au evidențiat „aproape o jumătate de milion de rapoarte de evenimente adverse de tip Yellow Card” pentru injecțiile covid, care au depășit toate rapoartele de acest fel din ultimii 40 de ani la un loc. Furnizând același raționament ca și Chudov, ei au afirmat că „tweet-ul nu este antisemit”.

Medicii și oamenii de știință evrei au continuat apoi să condamne „folosirea ca armă” a acuzației de antisemitism pentru a reduce la tăcere adversarii politici care ridică îngrijorări legitime, considerând antisemitismul un fel de „țap ispășitor”, ceea ce reprezintă o caracteristică a tuturor guvernelor totalitare care au comis cele mai grave atrocități de-a lungul istoriei: „Se pare că dumneavoastră și alții ați profitat de ocazia de a ridica problema antisemitismului pentru a limita libertatea de exprimare a celor care își exprimă îngrijorarea legitimă cu privire la eficacitatea și siguranța acestor vaccinuri anti-covid și, bineînțeles, la impunerea sau constrângerea de a fi injectate, care a încălcat multe norme etice bine stabilite. Aducerea în discuție a problemei importante a antisemitismului în aceste scopuri este deosebit de condamnabilă și lipsită de respect față de victimele sale. Limitarea libertății de exprimare, alături de «alteritate» și de folosirea ca țapi ispășitori a persoanelor care au perspective diferite, face parte, într-adevăr, din comportamentul de manual al tuturor guvernelor totalitare, care au fost responsabile pentru cele mai mari crime împotriva umanității de-a lungul istoriei.

Vă solicităm respectuos să vă retrageți acuzațiile de antisemitism aduse dlui Bridgen.”

Ca răspuns la scrisoare, Bridgen a scris pe Twitter la 1 februarie: „Sunt recunoscător pentru sprijinul atâtor medici și oameni de știință evrei care înțeleg necesitatea urgentă de a aborda efectele nocive ale «vaccinurilor».”

Nu a existat nicio indicație că medicii și oamenii de știință au primit un răspuns din partea lui Sunak.

Citiți și:
Date CDC: Peste 1 milion de evenimente adverse și aproape 27.000 de decese au fost raportate către VAERS de la începutul campaniei de vaccinare cu serurile covid
Se investighează un nou efect advers al vaccinurilor anti-covid. A apărut o boală incurabilă

 

yogaesoteric
17 mai 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More