30 de milioane de oameni – unde se află și cum trăiește cel mai populat oraș din lume

 

Probabil știți că actualmente China este cea mai populată țară din lume, depășind cu mult alte state la acest capitol (și la multe altele în ultimul timp). Așadar, cel mai populat oraș din lume se află în China, dar nu este nici capitala țării, nici Hongkong și nici Shanghai.

Cel mai populat oraș din China este totodată și cel mai mare ca suprafață – se numește Chongqing și se află în partea centrală a țării.

În realitate nu este o structură urbană clasică, ci un teritoriu foarte vast (aproximativ o treime din suprafața României), din care zona urbană ocupă doar 2%. Restul sunt suburbiile și localitățile rurale, care se înghesuie pe malurile râului Yangtze – cel mai mare din Asia.

Chongqing este un centru industrial dinamic, care se dezvoltă constant și în fiecare an apare câte un nou cartier. Aici sunt amplasate cinci uzine, care se ocupă de producerea autovehiculelor și încă peste 200 de întreprinderi pentru piese de schimb și alt echipament adiacent. În total aici se produc peste 200 de mii de automobile anual.Aeroportul Chongqing

Alt aspect industrial important e cel metalurgic – aici sunt câteva uzine care produc oțel și aluminiu. Îndeletnicirea populației rurale este în principal agricultura.

Megapolisul chinez are o amplasare geografică destul de complicată, fiind situat pe mai multe coline, și din această cauză aici sunt mai puțini cicliști decât în celelalte orașe mari din China.

Actualmente aici funcționează un aeroport și se mai construiesc încă două. În plus, orașul dispune de un port naval pe râul Yangtze. Cele două maluri ale râului sunt legate de 25 de poduri, cel mai vestit fiind Chaotianmen – cel mai lung pod arcuit din lume!

Citiți și:

Un juriu UE a decretat că un oraș din Ungaria NU poate fi Capitală Europeană a Culturii pentru că are «prea mulți oameni albi fericiți»

Big Brother este total în China: Sute de milioane de camere de supraveghere prevăzute cu recunoaștere facială!

Un oraș gigant ce este necunoscut a fost filmat cum plutea undeva pe cer în China 


 

yogaesoteric
17 septembrie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More