4 minute pentru a vă elibera de angoase

Vă sugerăm să realizaţi următoarea tehnică Yoga, înainte de a merge, de exemplu, la dentist sau la un control medical de care vă este foarte frică.
Tehnica: respiraţia abdominală.
Exerciţiul: Constă în destinderea cât mai amplă a muşchilor abdominali, a căror contracţie amplifică cel mai adesea senzaţia de panică. Aşezaţi-vă spre exemplu un dicţionar pe abdomen (pentru a simţi astfel cât mai bine ritmul respirator) şi apoi plasaţi o mână pe frunte. Progresiv, fără a forţa absolut deloc, acceleraţi ritmul respiraţiei. Toracele trebuie să rămână atunci imobil, mişcându-se însă doar diafragma. Faceţi o pauză şi după aceea repetaţi exerciţiul de 5 ori.
Datorită faptului că muşchii abdominali sunt acum relaxaţi, respiraţia devine astfel mai amplă şi mai profundă. Ca urmare, creşte concentraţia oxigenului în sânge şi totodată scade nivelul dioxidului de carbon, care întreţine senzaţia de anxietate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More