5 aprilie 2004: comunicat cu privire la actiunea abuziva de imprastiere a manifestantilor

MIŞCAREA DE INTEGRARE SPIRITUALĂ ÎN ABSOLUT M.I.S.A.


Şoseaua Sălaj nr. 2, bloc 126 A, parter, sector 5 – Bucureşti, Tel./Fax: 4241442COMUNICAT


Miscarea de Integrare Spirituala in Absolut ( M.I.S.A. ) a organizat in ziua de luni, 05 Aprilie 2004, orele 10.00-15.00, in Bucureşti, o adunare publica de protest impotriva abuzurilor si a nedreptatilor savarsite de catre organele de Politie, Jandarmerie, Parchet, Ministerul de Interne, Servicii de Informaţii, precum şi de către Justiţia aservită politic – in cursul cercetarilor privind cazurile “M.I.S.A.” şi „Gregorian Bivolaru”.La adunare au participat aproximativ 3.000 de persoane.Adunarea a fost anunţată la Primăria Capitalei încă din data de 2.04.2004 prin fax (a cărui confirmare de transmitere o avem), conform prevederilor art. 7 din Legea nr. 60/1991, astfel cum a fost modificată şi completată prin Legea nr. 31/2004.Astfel, în art. 7 se specifică în mod clar faptul că “Organizatorii adunărilor publice vor depune declaraţia (nu CEREREA !) scrisă la primărie… cu cel puţin 3 zile inainte de data desfăşurării acestora…”, condiţie îndeplinită de organizatori în cazul de faţă.În mod ilegal şi abuziv Secretarul Genaral al Primăriei Municipiului Bucureşti, Dumitru Stănescu a dispus înregistrarea cererii ca fiind primită pe data de 3.04.2004 şi înregistrată sub nr. 239, deşi pe faxul primit de către primărie figurează inscripţionată de către aparat data de 2.04.2004.Reprezentantul nostru avocat Rapcea Mihai, a fost convocat la orele 9.30 în ziua de 5.04.2004 la Comisia de avizare a declaraţiei pentru adunări publice, alcătuită din:

Secretarul General al Municipiului Bucureşti, Dumitru Stănescu.


Directorul Direcţiei Administraţie Publică, Dragoş Tănăsoiu.


Brigada Specială de Intervenţii a Jandarmeriei Bucureşti, Colonel Bălan Adrian.


Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Inspector Principal Constantin Răduţă şi Comisarul Şef Popescu Romeo.Reprezentantul nostru a fost solicitat de către membrii Comisiei să semneze un protocol de organizare al mitingului care prevedea ca ÎN PIAŢA VICTORIEI SĂ MANIFESTE DOAR UN NUMĂR DE 150 DE PARTICIPANŢI LA MITING !!Solicitând explicaţii despre textul de lege din care ar rezulta această cifră arbitrară, fixată de Comisie, a numărului de manifestanţi, Comisia a refuzat să dea vreun răspuns.În faţa unei asemenea încălcări flagrante a dreptului la manifestare publică, reprezentantul nostru a părăsit Comisia, refuzând să semneze un asemnea Protocol abuziv, protocol ce nu semnifica decât asumarea responsabilităţii bunei desfăşurări a adunării de către reprezentantul organizatorului şi nicidecum nu impieta asupra dreptului de a manifesta.Ulterior Comisia, pentru a-şi “acoperi” abuzurile comise, a emis tardiv, la orele 10.30, prin fax cu nerespectarea termenului prevăzut de art. 11 din Legea nr.60/1991, aşa cum a fost menţinut prin art. 10 din Legea nr. 31/2004 – o adresă prin care arată că “nu a deliberat” asupra “cererii” noastre, deşi noi nu am solicitat nimic, ci doar am INFORMAT potrivit legii, Primăria Municipiului Bucureşti – despre intenţia noastră de a organiza acest miting.În aceste condiţii, acţiunea jandarmilor de a împrăştia manifestanţii a fost în mod vădit abuzivă şi ilegală.Considerăm că din spatele acestor abuzuri se întrevede în mod clar ordinul politic de a se interzice această manifestaţie publică. 


Claudiu TRANDAFIR


Vicepresedinte M.I.S.A.


Pentru informaţii suplimentare:


Telefon: 424.23.69


Fax: 424.14.42


 


 


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More