5 întrebări de adresat prietenilor dvs. care intenționează să se vaccineze împotriva covid

Mulți dintre noi avem prieteni sau membri ai familiei care intenționează să îşi facă vaccinul anti-covid. Poate cred cu adevărat că sunt în pericol, însă nu știm care vor fi urmările acestui vaccin peste 10 ani.

Dacă cunoașteți pe cineva care intenționează să se vaccineze împotriva covid-19, puneți-i aceste cinci întrebări. Asigurați-vă că înțelege exact ceea ce întrebați.

  1. Știați că nu a existat niciodată un vaccin de succes împotriva oricărui coronavirus?

Oamenii de știință lucrează la dezvoltarea unui vaccin SARS și MERS de ani de zile, fără să obțină rezultate semnificative. De fapt, unele dintre vaccinurile SARS eșuate au cauzat hipersensibilitate la virusul SARS: în cadrul studiilor, s-a observat că șoarecii vaccinați pot face forme mai severe de boală decât cei nevaccinați.

  1. Știați că, de obicei, durează 5-10 ani pentru a elabora un vaccin?

Dezvoltarea unui vaccin este un proces lent și dificil. De obicei, de la dezvoltare până la testare și în cele din urmă la aprobare pentru uz public, durează mulți ani. Diferitele vaccinuri împotriva covid au fost dezvoltate și aprobate în mai puțin de un an.

Potrivit cofondatorului BioNTech, dr. Ugur Sahin, vaccinul covid-19 pe care l-a conceput pentru Pfizer a fost proiectat în doar câteva ore într-o singură zi, pe 25 ianuarie 2020. Niciun alt vaccin din istorie nu a fost creat și fabricat atât de repede. Anterior, vaccinul cel mai rapid dezvoltat vreodată a fost elaborat în mai mult de patru ani.

  1. Știați că vaccinul împotriva covid se bazează pe o tehnologie nouă, care nu a fost niciodată aprobată pentru utilizare pe oameni până acum? Este de fapt terapie genetică şi nu are nimic de-a face cu un vaccin.

În timp ce vaccinurile tradiționale funcționează prin expunerea organismului la o tulpină slăbită a microorganismului responsabil de provocarea bolii, aceste noi „vaccinuri” anti-covid sunt injecții cu ARN mesager.

„Vaccinurile” ARNm funcționează, teoretic, prin injectarea de ARN mesager viral în organism, unde acesta se replică în interiorul celulelor dvs. și va produce proteine spike virale, pe care trupul le recunoaşte și va sintetiza anticorpi împotriva lor. Aceste mecanisme au făcut obiectul unor cercetări încă din anii 1990, dar înainte de 2020 niciun vaccin ARNm nu a fost aprobat pentru utilizare.

  1. Știați că niciuna dintre companiile farmaceutice care au produs vaccinul anti-covid nu poate fi dată în judecată dacă acesta provoacă efecte adverse sau ucide pe cineva?

În primăvara anului 2020, multe guverne din întreaga lume au acordat producătorilor de vaccinuri imunitate în faţa legii, fie prin invocarea legislației existente, fie prin redactarea unor acte normative noi.

Actul de pregătire publică și pregătire pentru situații de urgență al SUA (PREP) acordă imunitate companiilor farmaceutice cel puțin până în anul 2024.

Legea UE privind licențierea produselor include prevederi similare şi există rapoarte privind clauze de confidențialitate în contractele semnate de UE cu producătorii de vaccinuri.

Marea Britanie a mers chiar mai departe, acordând despăgubiri juridice permanente guvernului și angajaților acestuia, pentru orice prejudiciu cauzat atunci când un pacient este tratat pentru covid-19 sau este „suspect de covid-19”.

  1. Știați că 99,8% dintre oameni supraviețuiesc covid-19?

Raportul caz-fatalitate (CFR) al infecției cu Sars-Cov-2 a fost un subiect de dispută luni de zile, dar este cu siguranță mult mai mic decât toate modelele prezise la început. Raportul a fost inițial umflat masiv, OMS utilizând o cifră de 3,4%.

Studiile ulterioare au constatat că acesta este mult mai mic, în unele cazuri chiar mai mic de 0,1%. Un raport publicat în octombrie 2020 în propriul buletin de cercetare al OMS, constată un CFR de 0,23% „sau posibil considerabil mai mic”. Cu alte cuvinte, chiar și potrivit OMS, cel puțin 99,77% dintre persoanele infectate cu acest virus vor supraviețui. Adică, rata mortalității pentru covid-19 este aproximativ aceeași cu rata mortalității pentru gripa sezonieră.

Citiți și:
Un experiment cum nu s-a mai văzut până acum. Ce NU ne spun autoritățile și producătorul despre noul vaccin anti covid bazat pe tehnica ARNm
Mike Whitney: Virusul a fost creat pentru vaccin, nu vaccinul pentru virus

 

yogaesoteric
7 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More