7 credinţe puternice care te vor elibera de tendințele nefaste

 

La fel cum întreaga cantitate de apă dintr-un ocean nu poate scufunda o navă dacă nu pătrunde în ea, toate energiile nefaste, perturbatoare din lume nu sunt de ajuns să te pună la pământ dacă nu se strecoară în mintea ta.

Nu este uşor să rămâi benefic orientat atunci când eşti înconjurat de tendințe și energii nefaste, însă nu uita că tu deţii controlul asupra a ceea ce alegi să crezi. Prin adoptarea unor credinţe puternice, care susţin o orientare benefică, eşti apărat de orice formă de maleficitate cu care te-ai putea confrunta. Iată câteva credinţe care te poţi ajuta să spargi capcana tendințelor și energiilor dizarmonioase, perturbatoare, malefice.

1. Indiferent de ce spun ceilalţi oameni despre mine, este problema lor nu a mea

Nu te lăsa influenţat de tendințele și energiile perturbatoare, nefaste ale celorlalţi oameni. Oamenii dizarmonioși se comportă urât cu toţi oamenii cu care interacţionează, nu doar cu tine. Ceea ce spun sau fac ei sunt proiecţiile propriilor lor realităţi. Chiar şi atunci când cineva te insultă în mod direct, adesea nu are nimic de-a face cu tine. Ceea ce spun sau fac ceilalţi, precum şi opiniile lor sunt bazate în totalitate pe autoreflexie.

2. Sunt liber să fiu eu însumi

Mai ţii minte cine erai înainte ca societatea să-ţi spună cine ar trebui să fii? Vei fi fericit doar în momentul în care încetezi să te mai compari cu ceilalţi şi cu ce doresc ei. Nu mai trăi după opiniile altora. Fii tu însuţi. Tu eşti sigurul răspunzător pentru modul în care îţi trăieşti viaţa. O întrebare esențială la care merită să reflectezi este: Cum doreşti să fie restul vieţii tale?

3. Viaţa nu este perfectă, însă cu siguranţă este minunată

Scopul tău nu ar trebui să fie să îți creezi o viaţă perfectă, ci să trăieşti jocul vieţii, imperfect prin natura lui, într-o manieră grozavă. Să te trezeşti în fiecare dimineaţă, să te uiţi în jur şi să nu crezi că tot ceea ce ai este de la sine înţeles. Totul este extraordinar. Fiecare zi este un dar. Niciodată nu trata viaţa ca şi cum ţi s-ar cuveni totul. Permite-ţi să fii uimit în fiecare zi.

4. Este cu putință să ai şi zile proaste

Aşteptarea ca viaţa să fie întotdeauna minunată este ca şi cum ţi-ai dori să înoţi într-un ocean în care valurile se înalță, însă nu coboară niciodată. Dar când recunoşti că înălţarea şi coborârea valurilor sunt părţi ale aceluiaşi ocean, poţi să aduci liniştea în viaţa ta, să să fii împăcat cu suişurile şi coborâşurile vieţii.

5. Chiar şi când ai probleme, există atât de multe aspecte pentru care eşti recunoscător

Adesea oamenii uită că fericirea nu este rezultatul obținerii unui lucru care îţi lipseşte, ci aprecierea pentru tot ceea ce ai. Stresul îşi face apariţia când lista de îngrijorări este mai lungă decât cea care cuprinde aspectele pentru care eşti recunoscător. Fericirea apare atunci când ai mai multe lucruri pentru care eşti recunoscător, decât griji. Aşadar, găseşte chiar acum ceva pentru care eşti recunoscător.

6. Fiecare experienţă nu este decât o altă lecţie importantă

Dezamăgirile şi eşecurile sunt două trepte sigure care duc la succes. Nu lăsa ca lecţiile dure să-ţi împietrească inima. Când ceva merge prost, învaţă ce este necesar să fie învăţat şi apoi lăsă deoparte tragediile şi greşelile făcute. Aminteşte-ţi că cele mai bune lecţii pe care le oferă viaţa sunt predate în cele mai grele timpuri, adesea prin intermediul celor mai mari greşeli. Adesea este necesar să greşeşti pentru a şti să faci diferența între ceea ce este just și ceea ce este greșit, şi să fii rănit pentru a creşte.

7. Nu trebuie să rămâi pe loc

Transformarea poate fi înfricoşătoare, însă toate creşterile interioare şi vindecările necesită atitudini și alegeri benefice noi. Uneori, este necesar să găseşti aspectul bun în schimbare. Pentru că trecutul este un punct de referinţă, nu unul de rezidenţă. Fii ferm și perseverent atunci când totul pare că merge prost, continuă să faci paşi mici şi în cele din urmă vei atinge realizările benefice, minunate la care aspiri. Învaţă să ai încredere în călătoria ta interioară către idealurile sublime, chiar dacă nu înţelegi ce se petrece la un moment dat.


Citiți și:

Cât de mare și evidentă este puterea ta realizatoare benefică? (I)

Secretele celor mai puternici oameni în sfera conștiinței au ieșit la iveală! Vezi cele 13 lecții esențiale
 

yogaesoteric
3 aprilie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More