8 octombrie 2004: Martorul Cristina Dumitru – victima procurorilor sau Iuda?

MISCAREA DE INTEGRARE SPIRITUALA ÎN ABSOLUT M.I.S.A.
Şoseaua Sălaj, nr. 2, bloc 126 A, parter, sector 5 – Bucureşti, Tel./Fax: 4241442


 


Martorul Cristina Dumitru – victima procurorilor sau Iuda?


Procurorii pun sechestru pe case pentru a obţine mărturii care să le acopere abuzurileBucuresti, 8 octombrie 2004. După ce timp de aproape şapte luni nu au putut furniza nici un fel de probe care să le susţină acuzaţiile, procurorii încearcă acum prin orice mijloace să „fabrice” martori. Cristina Dumitru, prezentată zilele acestea drept martor cheie, este doar una din persoanele şantajate de autorităţi pentru a fi convinse să declare minciunile de care acestea au nevoie.


Chemată iniţial ca martor în ancheta referitoare la Gregorian Bivolaru, Cristina Dumitru a declarat la Parchet, la sfîrştiul lunii mai, că domnul Bivolaru este nevinovat şi că nu a întreţinut niciodată relaţii sexuale cu Mădălina Dumitru sau cu alte minore. Declaraţia a fost dată în prezenţa avocatului şi a fost filmată de procurori.


Cristina Dumitru a dat această declaraţie în condiţiile în care, pînă la momentul respectiv, împotriva ei fusese declanşată o adevărată campanie de intimidare: a fost hăituită, urmărită, filmată şi fotografiată, a fost adusă de nenumărate ori de anchetatori din Mangalia la Bucureşti pentru interogatorii, nu i s-a permis să fie asistată de avocat şi a pierdut o sarcină din cauza tensiunii în care a fost ţinută.


După ce, în ciuda presiunilor, ea a dat declaraţia favorabilă lui Gregorian Bivolaru, procurorii trec la măsuri extreme: îi schimbă calitatea de martor şi o învinuiesc de trafic de persoane, totul culminînd recent prin punerea unui sechestru pe casă. Acum, aceeaşi procurori care au dus „munca de convingere” prezintă triumfători noua declaraţie acuzatoare a Cristinei Dumitru, care – surpriză – după ce a fost martorul apărării şi apoi învinuit, devine brusc martorul acuzării.


Noi ştim cu toţii care este adevărul. Şi Cristina Dumitru ştie care este adevărul. Însă realizăm că mulţi în situaţia ei ar fi cedat psihic şi ar fi acceptat, în final, să facă un troc cu Parchetul.


Cristina Dumitru este doar un exemplu care arată presiunea imensă la care sînt supuşi practicanţii yoga şi şcoala de yoga MISA, precum şi vînătoarea de vrăjitoare desfăşurată de procurori în toată ţara, în dispreţul oricărei legi, a drepturilor omului şi a prezumţiei de nevinovăţie.


Chiar astăzi, la Bucureşti, procurorii caută printre clădirile din vecinătatea uneia din sălile de curs ale MISA oameni dispuşi să declare că au văzut diverse lucruri „pe geam, în sala de curs”. În condiţiile în care vecinii sînt majoritatea şomeri, oameni cu o situaţie socială precară şi grad redus de alfabetizere, ne putem imagina cu uşurinţă declaraţiile pe care le vor da. Faptul că sala de curs este la etajul 5 şi are geamuri glace este, bineînţeles, un detaliu nesemnificativ în acest context.


Şcoala de yoga MISA acuză încă din luna martie corupţia din justiţie şi influenţa politicului asupra acesteia, iar recentul raport de ţară al Delegaţiei Comisiei Europene în România confirmă acest lucru.Pentru informatii suplimentare:
Biroul de presa M.I.S.A.
Telefon: 021-211.72.62, fax: 021-211.72.55
E-mail: biroudepresa_misa@yahoo.com

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More