Există chiar şi în prezent un holocaust silenţios al creștinilor?

 

Martiriul creștinilor a început prin persecuțiile din Imperiul Roman. Nu conta ce funcție aveai, dacă erai sclav sau guvernatorul unei cetăți ca Sfântul Dimitrie din Salonic, doctor precum Sfântul Pantelimon, general în armata romană ca Sfântul Gheorghe sau fost vrăjitor precum Sfântul Ciprian. Aproximativ 2 milioane de mucenici l-au cunoscut pe Hristos în inimile lor și au murit cu el pe buze doar în primele trei secole ale creștinismului.

Adevăratul holocaust creștin se desfășoară însă în zilele noastre: în secolul 20 au fost martirizați aproximativ 40 de milioane de creștini, mai mult de jumătate din cele 70 de milioane de oameni uciși de-a lungul istoriei pentru credința lor în Iisus Hristos, conform site-ului persecution.com.

A fi creștin în Coreea de Nord este astăzi crimă împotriva națiunii. Regimul comunist nu are toleranță față de Hristos considerând învățătura lui un inamic public. Mulți creștini au fost arestați doar pentru deținerea unei Biblii, fiind închiși în lagăre. Cu toate acestea, aproximativ jumătate de milion de creștini își riscă viața regulat și se adună în comunități ilegale pentru a se ruga împreună.

În Afghanistan creștinii sunt supuși zilnic presiunii publice și guvernamentale sau sunt atacați de milițiile talibane. În Iran, creștinii sunt arestați pentru prozelitism. În Arabia Saudită exprimarea publică a oricărei credințe nemusulmane este interzisă, iar convertirea la creștinism este socotită apostazie, fiind pedepsită cu pedeapsa capitală. Mulți muncitori străini au fost deportați datorită credinței lor. În Somalia este anarhie și unele miliții au printre obiectivele principale eradicarea creștinismului. Toți cetățenii din Maldive trebuie să fie musulmani iar bisericile creștine sunt interzise, aceste presiuni fiind exercitate și asupra turiștilor în ultimii ani.

În Uzbekistan sau Laos a fi creștin presupune să fii pasibil oricând de amendă, să îți pierzi locul de muncă, să fii arestat fără un rechizitoriu corect, să fii ucis. În Yemen, Siria sau Irak creștinii au luat calea exodului. În Egipt, țara unde eremiții Antonie cel Mare și Pahomie au pus bazele monahismului creștin, doar 17% din populație mai este creștină iar bisericile sunt frecvent ținta unor atentate.

Conform istoricului Magdi Cristiano Allam, la sfârșitul secolului al șaptelea 95% din populația mediteraneană din sud și est era creștină. Astăzi, doar 6% din populație mai este creștină, iar în numai trei ani se estimează că va mai fi doar 3%.

Există o cenzură discretă în politica și media occidentală asupra acestui aspect, sunt subiecte evitate și considerate a fi nocive din punct de vedere diplomatic. Astăzi este o problemă când este atins un simbol al așa-zisei democrației corecte politic, de exemplu, libertatea cuvântului în cazul publicației de un umor îndoielnic Charlie Hebdo. Dar media rămâne oarbă față de zecile de mii de creștini uciși de islamismul extremist, de hindușii fundamentaliști sau comuniștii din China sau Coreea de Nord.

Chiar dacă nu veți citi în feed-ul CNN sau BBC o astfel de știre, este o crudă realitate: în fiecare oră, unsprezece bătrâni, tineri și copii din întreaga lume își pierd viața pentru credința în Hristos.


Citiţi şi:

În anul 2016 au fost masacraţi în întreaga lume 90.000 de creştini

Vaticanul, între genocidul creştinilor şi reconfigurarea familiei
 

yogaesoteric
20 decembrie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More