Oamenii de știință smintiţi, ce sunt susținuți de fundațiile dubioase ale lui Bill Gates, vor să elibereze în atmosferă nocive particule reflectorizante pentru a „răci” planeta

Oamenii de știință de la Universitatea Harvard doresc să elibereze în stratosfera Pământului particule reflectorizante care să ajute planeta să se răcească, dorind astfel să combată așa-zisa încălzire globală. Particulele ar trebui degajate la o altitudine de 20.000 de metri, în cadrul a ceea ce este considerat a fi cel mai mare plan de geoinginerie solară din istoria Pământului.

Proiectul în valoare de 20 de milioane de dolari, finanțat în mod substanțial de către Bill Gates și alte fundații, a fost lansat recent, iar în prima fază oamenii de știință vor dori să vadă dacă aceste particule vor putea simula în condiții de siguranță efectele de răcire atmosferică cauzate de o erupție vulcanică.

Dacă rezultatele vor fi cele scontate, anul viitor profesorii David Keith și Frank Keutsch speră să lanseze un balon de mare altitudine cu astfel de particule peste o mică regiune din Tucson, Arizona. Dacă și acest experiment va avea rezultate bune, în câțiva ani, tot mai multe zone de pe glob ar putea fi acoperite de aceste particule.

Această idee de a răspândi în stratosferă particule reflectorizante care să ne ajute, chipurile, să luptăm împotriva încălzirii globale este extrem de controversată și a mai fost supusă spre dezbatere și în anul 2014, la o conferință de geoinginerie susținută la Washington, D.C.

Potrivit teoriei, eliberarea anumitor tipuri de particule în stratosferă ar putea contribui la blocarea într-o anumită măsură a razelor soarelui, atenuând astfel căldura care ajunge pe pământ. Cu toate acestea, oamenii de știință nu știu încă în ce fel vor putea controla temperaturile din întreaga lume și nici ce efecte negative ar putea avea acțiunile lor asupra mediului. Deocamdată susțin că nimic nu se va face până când nu vom avea pe masă o expertiză exactă atât a beneficiilor cât și a eventualelor efecte nedorite ale operațiunilor.
În realitate însă, experimente geoclimatice se derulează în secret de multă vreme.

Citiţi şi:
«Încălzirea globală», o imensă excrocherie de 22 miliarde dolari!
Un fost general are o teorie pentru fenomenele meteo extreme: «România este un poligon de încercare a armelor geoclimatice»
Chemtrails: măsurătorile arată o concentrație a aluminiului de 100 de ori mai mare decât limitele normale, în apa ploilor din California

yogaesoteric
20 decembrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More