Un fost congresman, condamnat după ce a „identificat greșit din punctul de vedere al genului” un politician transgender

Într-o hotărâre judecătorească alarmantă, ce constituie un atac la libertatea de exprimare, Rodrigo Iván Cortés, renumit avocat pro-familie și fost congresman din Mexic, a fost găsit vinovat de multiple infracțiuni, inclusiv de „violență politică bazată pe gen”, potrivit Reclaim the Net.

Pedeapsa sa constă în plătirea unei amenzi, exprimarea obligatorie de scuze, instruire obligatorie pe tema „violenței de gen” și, probabil cel mai îngrijorător, înscrierea într-un „registru de sancțiuni”.

Curtea Supremă pentru Afaceri Electorale din Mexic a ratificat verdictul unei instanțe inferioare, condamnându-l pe Cortés pentru infracțiuni precum „violență digitală” și „violență psihologică”. Aceste acuzații au venit după ce el s-a referit la un membru al Congresului, Salma Luévano, o „femeie” transgender, ca fiind un „bărbat care se autoproclamă ca femeie”.

Înalta Curte din Mexic l-a sancționat pe Cortés cu o amendă de 19.244 de pesos mexicani (1.129 de dolari) și i-a ordonat să își ceară scuze în mod public și să posteze decizia instanței pe rețelele de comunicare virtuală timp de o lună.

Cortés, șeful Frente Nacional por la Familia (FNF), a deplâns condamnarea, exprimându-și îngrijorarea cu privire la erodarea valorilor democratice și suprimarea libertății de exprimare în Mexic. Afirmându-și angajamentul de a proteja dreptul universal la libertatea de exprimare și de a exprima adevărul, el a promis să lupte pentru dreptate și să se opună utilizării abuzive a legilor pentru reducerea la tăcere a oamenilor pentru convingerile lor legitime.

Citiți și:
Twitter a suspendat contul unui politician spaniol care afirmase că „un bărbat nu poate rămâne gravid”
Transsminteala

 

yogaesoteric
23 septembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More