Tinerii și adulții de vârstă mijlocie dezvoltă cancere într-un ritm accelerat din cauza agenților cancerigeni din mediu!

Revista Nature Reviews Clinical Oncology a publicat anul trecut un studiu care arată că ratele cancerului în rândul persoanelor cu vârsta de 50 de ani și mai tineri a crescut dramatic în ultimele decenii, scrie naturalnews.com.

Cauzele variază de la expunerea cronică la toxine care cauzează cancer, la dietă și obiceiuri de viață greșite, obezitate morbidă și agenți cancerigeni din mediu, inclusiv substanțe chimice folosite pe culturile agricole industriale.

Știm că aspecte precum alimentele ultraprocesate, organismele modificate genetic (OMG), aromele și conservanți artificiali și alți aditivi alimentari toxici sunt în mare parte cauza. În ceea ce privește agenții cancerigeni din mediu, aceștia includ poluanții din aer, din apă, radiațiile ionizante și neionizante, o serie de substanțe chimice periculoase și riscurile profesionale.

Printre poluanții din aer sunt particule, compuși organici volatili (COV) și hidrocarburi aromatice policiclice. Anumite particule și anumiți poluanți ai aerului au legătură cu un risc crescut de cancer pulmonar, boli respiratorii și alte tipuri de cancer”, se arată în rapoarte.

Contaminanții din apă precum metalele grele (cadmiu, crom, plumb), poluanții organici (bifenili policlorurați, eteri difenilici polibromurați) și reziduurile de pesticide sunt asociați cu un risc crescut de apariție a diferitelor tipuri de cancer”.

De asemenea, „vaccinurile” împotriva covid-19 sunt legate de apariția de cancere „turbo” la tineri (cancere cu dezvoltare accelerată și agresivă).

Agenția Internațională pentru Cercetarea în domeniul Cancerului (IARC) a identificat agenții cancerigeni din „Grupa 1” ca având un risc cancerigen total pentru oameni.

În ceea ce privește substanțele chimice generale, tinerii este necesar să fie conștienți de expunerea în mediu la substanțe precum benzen, benzidină, bifenili policlorurați și formaldehidă. Astfel de substanțe chimice se găsesc în apele uzate industriale care sunt deversate în sursele locale de apă și apar chiar în produsele de curățare de uz casnic.

Alimentele care nu sunt cultivate organic și în armonie cu natura este necesar, de asemenea, să fie evitate la fel de mult ca alimentele ultraprocesate, care sunt legate de cancer de stomac, colorectal și de alte forme de cancer.

Unele medii expun oamenii la substanțe nocive și cancerigene, cum sunt azbest, arsen, benzen și metale grele, care pot crește riscul de cancer”, avertizează rapoartele.

Conform Agenției Internaționale de Cercetare în domeniul Cancerului, există diferite clase de substanțe chimice. Carcinogenii din grupa 1 sunt cei pe care IARC i-a identificat ca având un risc cancerigen absolut pentru oameni:

  • Tutunul și fumul de tutun
  • Particule precum azbestul din aer, silica, nichel și crom
  • Benzen, care se găsește în mod obișnuit în industria petrolieră și chimică
  • Formaldehidă, utilizată în materiale de construcții, mobilier și placaj
  • Produse petroliere precum gudronul de cărbune și asfaltul
  • Azatioprină și ciclofosfamidă, care, în mod ironic, sunt folosite în medicamentele de chimioterapie pentru „tratarea” cancerului

De asemenea, alcoolul, inclusiv berea și băuturile alcoolice, este o altă cauză frecventă de cancer, inclusiv cancerul oral, cancerul de gât, cancerul esofagian, cancerul hepatic, cancerul colorectal și cancerul mamar.

Revista Lancet Oncology a publicat un studiu în 2021 care arată că, în 2020, au fost diagnosticate peste 740.000 de cazuri de cancer legate de alcool. De asemenea, studiul a constatat că 4,1% dintre toate cazurile noi de cancer implică alcoolul.

Citiți și:
Dr. Angus Dalgleish, oncolog: „Eu și mulți oncologi din întreaga lume suntem alarmați de creșterea bruscă a cazurilor de cancer care au în comun un vaccin recent anti-covid”
Sigur și eficient! Avertismentele medicilor s-au adeverit. Cancerul explodează în toată Europa!

 

yogaesoteric
3 octombrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More