Dan Negru lecție de viață: Urmăresc să-i învăț pe copiii mei să fie oameni buni, în primul rând. Nu-i vreau elite, nu-i vreau plecați la studii în străinătate

Cunoscutul jurnalist și realizator TV Dan Negru spune că, pentru el, prioritar este caracterul copiilor săi și mai puțin „performanța” sau „elitismul”.

Într-un interviu acordat Libertatea, Negru afirmă că lecția cea mai importantă este „să fie oameni buni”.

Urmăresc să-i învăț să fie oameni buni în primul rând. Cred că un om bun nu poate să fie niciodată învins. Cât despre meditații, avem în familie. Soacra mea a fost profesoară, fina mea, soția lui Răzvan Popescu, e și ea profesoară. Toți sunt pe capul lor. Eu îi scot la joacă. Nu-mi place presiunea asta a părinților pe copii. Să-i învățăm să fie oameni buni. Asta e cea mai tare lecție. Celelalte vin cu viața”, a spus el.

Negru a mai declarat că generațiile de azi sunt rezultatul eșecului părinților lor.

Nu copiii se pierd, părinții sunt pierduți. Eșecul e al părinților care trăiesc într-o societate haotică și tot ceea ce-și doresc de la copii e performanță. Eu sper ca ai mei să mă iubească întotdeauna. Nu-i vreau performanți, nu-i vreau elite, nu-i vreau plecați la studii în străinătate. Îi vreau oameni buni, cu care să mă mândresc până târziu, în apusul meu”, a continuat realizatorul.

Tragediile care zguduie societatea românească sunt rezultatul abandonării categoriilor importante din societate de către stat.

Azi copiii nu mai au reguli. Cică e discriminare. Azi profesorii sunt călcați în picioare de părinți frustrați și statul nu le ia apărarea. Statul i-a lăsat de izbeliște și pe profesori, și pe polițiști și pe toți cei care este necesar să mențină reguli în societate. De asta suntem aici”, a concluzionat el.

Citiți și:
„Cu mici excepții, cele două propuneri legislative ale Ministerului Educației sunt niște aberații. Un genocid educațional”
Ultima redută a „ingineriei sociale” – reeducarea copiilor

 

yogaesoteric
22 octombrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More