Ultima redută a „ingineriei sociale” – reeducarea copiilor

Contemporani ai prefacerilor sociale ce au loc sub ochii noștri, suntem astăzi mai mult ca oricând puși să alegem. Ori ucenici ai Adevărului și valorilor creștine, perfect funcționale, probate de-a lungul a mii de ani; ori slujitori și actori ai minciunii ambalate în schimbări, revoluții, mutații, utopii și false înnoiri, destabilizatoare și distrugătoare ale lumii în fond.

Războiul se dă în primul rând pentru copiii noștri, pentru că ei sunt liniștea și echilibrul societății în care trăim, dar și liniștea și echilibrul sufletelor multora dintre noi. Ei sunt rodul familiei pe care este întemeiată societatea, din cele mai vechi timpuri. Ei sunt o manifestare a păcii și dragostei pe care Dumnezeu ni le dăruiește necontenit. Prin copii, familia, societatea, Biserica și întreaga lume se reînnoiesc cu adevărat, căpătând sens și continuitate. Însă mai mult decât atât, inocența și curăția copiilor sunt cheia mântuirii sufletelor noastre, căci domnul Iisus Hristos spune: „De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în Împărăția cerurilor. Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este mai mare în Împărăția cerurilor. Și cine va primi un prunc ca acesta în numele Meu, pe Mine Mă primește. Iar cine va sminti pe unul dintr-aceștia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară și să fie afundat în adâncul mării” (Mat. 18 3-6).

Apele tulburi de până acum ale Noii Ordini Mondiale se decantează. Putem deja întrezări că omenirea nu s-a aflat într-o stare de pericol mai mare, ce vizează direct copiii. Și pot exemplifica! De pildă, în Canada (Vancouver) o „simplă educatoare”, aducătoare de nenorociri și nerozii, le ține prelegeri micuților de 4-7 ani, că „genul este ceva fluid”. Mai exact, nu contează cum te-ai născut ci mai degrabă cum te simți în acel moment. Adică……. în oricare moment. Acest nou tip de experiment și reeducare se numește Sogi Curriculum (Sogi – sexual orientation or gender idetification (orientare sexuală sau identificare de gen) – n. red.) sau Curriculum fluid. Educatoarea le explica fragedelor și inocentelor ființe umane următoarele: „Unii oameni sunt băieți, unii oameni sunt fete. Există însă oameni care pot fi chiar un pic din fiecare, sau poate chiar să nu fie niciunul (dintre sexe – n. red). O familie poate fi alcătuită în multe și diferite moduri”. În respectivul reportaj realizat de CBS News ne este explicat că: „Lecțiile includ cărți despre copii transgender, precum 10.000 de rochii și cântece cum ar fi The Rainbow Song. Curriculum fluid a început în Columbia Britanică în 2016 și se răspândește rapid în toată Canada.

Situația este similară și în Statele Unite. Proxeneți autentici și dezaxați sexual ne explică într-o manieră dezinvoltă, de „specialiști”, că de fapt nu copiii sunt problema, ci părinții. Un ins cu costum și joben roz ne „semnalează” modul cum drepturile părintești ar fi necesar să fie limitate: „Schimbarea pe care dorim să o vedem este uneori la părinți. Pentru că de fapt copii se descurcă foarte bine”.

Astăzi școlile americane sunt luate cu asalt de așa-zișii drag queens, iar totul pare că a luat-o razna în sistemul de învățământ nord-american, altădată riguros și de invidiat. Mai exact, în unele școli și biblioteci publice sunt invitați acești drag queens care se îmbracă precum niște demoni cu coarne, stridenți, vulgari și ca niște necăutați la cap, pentru a le citi copiilor nu mai mari de 5 anișori povești despre familii de homosexuali și lesbiene, despre băieței ce poartă fustițe roz etc.

Și de ar fi fost toate acestea doar în America! Însă și Europa vine cu pași repezi din urmă pentru a prinde acest „tren al pierzaniei”. Astfel de lecții de grădiniță și manuale școlare devenind o realitate și pe bătrânul continent. Învățământul european pare lovit tot mai adânc de lipsa discernământului, printr-o reformă neagră, fără precedent, din care cei mai afectați sunt copiii și tinerii.

Ceea ce era odinioară sistemul de educație bazat pe valori sănătoase iudeo-creștine, pe morală și puritate, pe adevăr și virtuți, pe personalități și evenimente marcante, pe opere emblematice și generatoare de cultură și influențe culturale, pe descoperiri fundamentale ce aduceau beneficii reale omului, astăzi este demolat din temelii. Se lucrează intens, însă, la ridicarea altui sistem. La apariția unei jivine diforme și prădalnice, avide de a reeduca generațiile viitoare pentru o nouă ordine mondială. Nu se poate explica decât plastic acest nou sistem de învățământ, prezent și la noi în țară, tot mai neclar, nociv și chiar malefic, prin care valorile sunt înlocuite cu non-cultura woke.

Mai mult decât atât, maleficul, perversiunile sexuale, furtul banilor publici, corupția, dezinformarea și controlul devin tot mai autorizate și legalizate. Copiii sunt vizați și expuși acestor pericole. Ceea ce s-a discutat în cadrul întâlnirii din 2022 de la Davos este grăitor. Liderii Forumului Economic Mondial (WEF) au pus în discuție, cu maximă seriozitate, mai mult decât îmblânzirea pedepselor pentru faptele de pedofilie. Mai exact, scoaterea lor din ilegalitate, pentru a deveni doar fapte de ordin patologic.

Cu alte cuvinte, legea nu-i va mai putea pedepsi pe făptuitori, ci vor fi cel mult trimiși la medic. Și acesta ar fi doar un prim pas al „relaxării”. Tot în cadrul acestei întâlniri, Klaus Schwab a afirmat că este necesar să fie urgentată reeducarea cadrelor didactice, în așa fel încât și liderii să fie informați mai bine și lesne despre acest proces, ca mai apoi, reeducații profesori și educatori să devină la rândul lor „cadre de nădejde” în reeducarea copiilor și generațiilor viitoare: „Noi punem accent pe ceea ce numim parteneriate public-private, sprijinite de noi. Deci atunci când definim, de pildă, inițiativa învățământului global în care sunt implicați cei de la CISCO și practic toate marile companii, revoluționând sistemul de educație din Iordania, Egipt, acum și Burundi, cu ajutorul autorităților locale, UNESCO și nu numai, nu urmărim doar dotarea școlilor, ci și reeducarea profesorilor, pentru a se implementa o nouă curriculă școlară”.

Tot în cadrul WEF se afirmă sus și tare că „pedofilii sunt cei care vor salva pământul”, iar Schwab afirma că: „pedofilii sunt creați de natură și nu este întâmplător numărul mare al lor”. Totodată, Larry Sanger, unul dintre co-fondatorii Wikipedia, afirmă că: „Lumea este condusă la ora actuală de pedofili, care fac parte din Înalta Societate”. Iar pe site-ul The New York Times, găsim un articol care subliniază… „necriminalitatea pedofiliei”, sub titlul: „Pedophilia: A Disorder, Not a Crime” („Pedofilia: o boală, nu o crimă”).

Metodele de corupere însă nu se opresc doar la educația sexuală a minorilor, în vederea exploatării lor mai ușoară și legală. Situația este tot la fel de întunecată și în ceea ce privește „salvarea planetei”. Doctrina de la Davos ne arată intenția de a ne preschimba copiii în „eroi climatici”, în luptători pentru salvarea planetei de……. oameni, de aceste „cele mai rele și distrugătoare ființe de pe pământ”. Astfel, biete făpturi umane inocente, abia apărute de câțiva anișori pe această lume despre care nu știu aproape nimic încă, devin depresive și se simt vinovate: „de fiecare dată când merg cu mașina, ori cu avionul sau atunci când mănâncă un fruct dintr-o țară îndepărtată”. „Vinovăția” lor nevinovată, însă, poate merge uneori până la a dori să nu trăiască în această lume. Situația devine astfel extrem de serioasă și periculoasă, depărtându-ne copiii cu viclenie de Dumnezeu și de creația Lui, de iubirea Lui, aducându-i într-o zonă de autoignorare personală, de autoînvinovățire, de autoabuz emoțional, ca mai apoi să devină „ființe mai bune”. Cum? Prin adoptarea de bună-voie a transumanismului.

Războiul cu necuratul e început demult. Și totul ține de o urzeală a lui ce și-a găsit adepți. Însă astăzi vedem concret că „planul” nu poate fi înfăptuit dacă nu sunt suficienți oameni „formatați”. Prea mulți, aș spune, sunt înșelați de ambalajul intențiilor bune.

Demonii acestui secol și-au făcut temele și au înțeles că este mai greu să lupte cu adulții, cu oamenii maturi și să aibă „rezultate” la scară largă. Din acest motiv s-au îndreptat cu toată ferocitatea „socială” și „corectitudinea politică” asupra copiilor. Imitând, diavolul se leagă astăzi cu concretețe de cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos: „Lăsați copii și nu-i opriți să vină la Mine” (Mat. 19 14).

Prin absența credinței și discernământului și printr-o atitudine pasivă ne condamnăm copii încă de la începutul vieții la drumul pierzaniei. Sfântul Ioan Gură de Aur spunea cu multe secole în urmă: „Vă rog din suflet şi vă implor să aveți mare grijă de copiii voștri și să căutați mântuirea sufletului lor […].Este necesar, aşadar, ca părinţii să se îngrijească nu de cum vor dobândi bani copiii lor, ci de cum vor dobândi evlavie şi bogăție sufletească […]. Mari necazuri pățesc părinţii aceia care nu vor să-şi bată copiii, nici să-i mustre, nici să-i supere cumva, cu toate că trăiesc o viață dezordonată şi imorală. De multe ori am văzut cum asemenea copii erau duși la tribunal şi osândiți pentru fărădelegile lor. Când tu, ca părinte, nu-l sfătuiești pe copilul tău şi nu-l călăuzești drept, este firesc să fie târât de oameni vicioși şi să ajungă să săvârșească în final chiar şi crime” (Problemele vieții – despre creșterea copiilor).

Sfârșitul inocenței bate la ușa umanității și suntem pe cale să pierdem tot ceea ce este bun în noi. Riscăm să pierdem iubirea și toate acele virtuți care ne-au legat împreună, prin Dumnezeu, într-o conviețuire și unitate, nu fără luptă, de atâtea mii de ani. Pentru că dacă ne pierdem copiii, pierdem totul. Și iată ce spunea Mântuitorul în continuare despre copii: „că a unora ca aceștia este Împărăția cerurilor” (Mat. 19 14).

Cu alte cuvinte, copiii sunt liantul pentru noi toți spre mântuire. Ajungem acolo prin copii. Născându-i, crescându-i cu dragoste, educându-i drept, dar mai ales urmându-i în curăție, în inocență. Iar pentru a-i avea și merita, este necesar să ne și luptăm pentru ei, să îi apărăm și să facem zid în jurul lor și, dacă va fi nevoie, chiar să renunțăm la învățământul oficial (dacă acesta va deveni corupător de minori), să ne constituim în comunități mai mici sau mai mari, propriul sistem de învățământ, bazat pe valori și virtuți, pe cultură și pe cuvântul lui Dumnezeu.

Ingineria socială are deja secole de când și-a pornit tenebrosul demers concentrat în special pe modificarea demografică, pe schimbările climatice, pe ateism etc. Derapajele acesteia pot fi multiple, iar prin aceasta este vădită firea noastră limitată și totodată neconsolată, neîmpăcată cu sine și cu Dumnezeu, recte privind „limitarea firii căzute”. Însă hățișurile vieții de pe pământ nu sunt spre pierzania noastră, ci spre mântuire. Nu sunt doar o parascovenie care să încurce, ori să ajute progresismul mult trâmbițat și digitalizat, utopic, ci spre folos duhovnicesc, pentru a ne păstra în limitele virtuților, pocăinței și harului ascultării de Hristos. Trăind întru El și rugându-L necontenit pe Blândul Păstor să ne apere turma de mielușei, ce va prelua cândva, pe mai departe, lumea și provocările ei – nădăjduim, în deplină libertate.

Autor: Laurențiu Cosmoiu

Citiți și:
E prea mult: Facultatea de Medicină de la Harvard oferă cursuri prin care medicii pediatri să identifice bebelușii care sunt LGBT și transgenderi
Stonewall, principala organizație britanică LGBT+: „Copiii de doi ani își pot da seama dacă sunt transgenderi”. Organizația a primit finanțări de 1,25 milioane de lire sterline din bani publici

 

yogaesoteric
25 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More