Nimeni nu se naște „terorist”

Se pare că ordinul pe unitate e ca după necesarul val de rusofobie care să justifice războiul tâmpit din Ucraina, să urmeze un val de islamofobie care să justifice orice excese ar face Israelul în Orientul Apropiat.

Există oameni pe care i-ai crede serioși și care îți spun cu toată convingerea că între Israel și lumea musulmană e o non-alegere, pentru că evreii sunt civilizați și „de-ai noștri”, pe când musulmanii sunt prăpădiți, primitivi, fanatici, pun bombe și înjunghie.

Sigur, dacă ne uităm la realitatea de moment, așa pare să fie.

Să nu uităm însă că în urmă cu nici 100 de ani prin Europa nu găseai picior de musulman care punea bombe, în schimb îi aveai pe alde Max Goldstein și Leon Lichtblau, care puneau bombe în Senatul României, pe Herschel Grynzspan care omora un diplomat german la Paris sau organizația sionistă Irgun care dinamita ambasadele Marii Britanii oriunde le prindea.

Furia evreilor s-a potolit din momentul în care au căpătat propriul stat, pe când furia musulmanilor pare să fi început din momentul în care marile puteri occidentale au început să le aducă, fără să le fi cerut nimeni, „fridăm și dimacrăsi”. Cine credea că devastarea bestială a Orientului din ultimii 30 de ani (de la primul război din Golf încoace) va rămâne fără urmări, are posibilitatea să se căiască. Valurile alea de „radicalizați” ar fi stat bine mersi în țara lor și „radicalismul” lor s-ar fi manifestat citind din zori și până-n seară Coranul.

Credeți că dacă vă apucați să le tundeți perciunii tuturor evreilor din Ierusalim și să-i împrăștiați în patru zări, interzicându-le dreptul de a avea o țară a lor și a trăi în liniște în legea lor, ei vor rămâne cuminței ca niște miei duși la tăiere? Mai gândiți-vă.

După ce au bombardat spitalul din Gaza, IDF-ul a făcut prostia să se și laude cu chestia asta vreo 5 minute pe Twitter, până când probabil că au început să sosească știrile din teren care arătau că s-a produs acolo un adevărat măcel. Dându-și seama de consecințele unei asemenea crime de război, au început să escamoteze la greu evenimentul, zicând că de fapt palestinienii și-au trântit singuri o ditamai bomba-n cap. Știm că e acțiune concertată de PR pentru simplul motiv că nici măcar n-au avut inteligența să o facă mai diversificat: probabil nenorocirea a fost atât de mare încât toate conturile-cheie (inclusiv contul lui Bibi Netanyahu) s-au panicat și au folosit aceeași frază-cheie livrată lor de oamenii de PR: „Cei care ucid copiii altora ajung să și-i ucidă și pe ai lor.”

Acesta e un semn clar că am avut de-a face cu o acțiune de PR concertată, menită să „corecteze” ceva nasol, nasol rău, în ochii opiniei publice. Sute de oameni importanți din statul și din intelighenția israeliană nu puteau gândi la unison cu aceleași cuvinte decât dacă respectivele cuvinte le-ar fi fost livrate pe tavă de o agenție de PR și dacă tragedia era una de proporții cosmice.

Problema e că de acum Occidentul începe să se încurce definitiv în propriile minciuni. Chiar dacă palestinienii ar fi dispus de o asemenea armă care să distrugă dintr-o lovitură ditamai spitalul, și chiar dacă tragedia s-a petrecut din cauză că arma respectivă a deviat de la traiectorie, de vină pentru tragedie e tot faptul că într-o zonă civilă se desfășoară o operațiune militară. Se poate pune întrebarea: ce caută luptătorii Hamas acolo, de ce fac scut uman din civili, aducându-i la exasperare pe israelieni care, iată, n-au de ales și se văd nevoiți să bombardeze obiective civile? Dar dacă întrebarea asta e legitimă, atunci nu te poți abține să nu întrebi de ce pe celălalt front armata ucraineană a făcut „Verdun” din orașe precum Mariupol sau Bahmut? Adică, e crimă de război să folosești civilii pe post de scut doar în Gaza, nu și la Mariupol, cum au făcut ucrainenii și cum continuă să facă, militarizând orașele și băgând tancuri printre blocuri?…

Nimeni nu se naște „terorist”, e pur și simplu inuman să crezi că musulmanii sunt teroriști din naștere. Că ăia visează de mici să omoare „cruciați” și, așa cum copilul occidental crește cu consolă de jocuri și ultimul sortiment de toblerone pentru că așa vor mă-sa și ta-su, copilul musulman crește cu iataganul sub cap și cu fotografia nu știu cărui martir fiindcă așa vor mă-sa și ta-su. Occidentul a făcut câteva greșeli majore; în primul rând faptul că a zgândărit acolo mușuroiul de furnici, în al doilea rând că a crezut în aberația asta numită „multiculturalism” și a importat cantități masive de musulmani fără să le ceară acestora și interiorizarea normelor sociale și a cutumelor culturale occidentale. Acolo unde există comunități multiculturale care au trecut proba timpului – chiar la Ierusalim, de pildă, sau la noi în Oradea – există niște norme sociale comune și niște cutume culturale foarte clare pe care le respectă toate comunitățile.

Nu știu cui slujește acest nou conflict din Orient, apărut parcă de nicăieri. Astăzi e clar că acțiunea Hamas din data de 7 octombrie era imposibilă fără pasivitatea premeditată a Mossadului și a IDF. Ceea ce înseamnă că a existat un scop în tolerarea acelei acțiuni. Dar nu știm ce scop. Dezbărarea de incomodul fiasco din Ucraina?… E posibil, având în vedere că la anul urmează alegeri în SUA, UK și UE, și ar fi bine (mai ales la americani) să se intre în aceste alegeri pe fondul unui război câștigător, nu al unuia perdant. Netanyahu și-a mai ajutat o dată prietenii în ianuarie 2021, când și-a prefăcut poporul în cobai pentru Pfizer, ceea ce a dat un impuls de încredere întregii campanii de vaccinare din Occident. L-or fi rugat și acum să „născocească” o chestie pentru a-i scăpa de gura și stomacul neobosit al lui Zelenski, care le cerea tot mai mulți bani, bani și iar bani?

Autor: Lucian Sârbu

Citiți și:
Raport bombă! Netanyahu știa de planurile Hamas cu trei zile înainte de atac, dar a ordonat armatei să se retragă
Dr. Robert Malone: Benjamin Netanyahu și-a folosit intenționat proprii cetățeni ca șobolani de laborator

 

yogaesoteric
1 noiembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More