Sistemul bancar este o hoție scandaloasă

 

În contextul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană au ieșit la iveală câteva adevăruri esențiale pe care unii europarlamentari britanici au avut verticalitatea să le spună „verde-n față”. Un astfel de exemplu este o alocuțiune a lui Godfrey Bloom, care a explicat pe scurt într-o ședință a Parlamentului European ce înseamnă cu adevărat sistemul bancar ce subjugă Băncile Centrale din fiecare țară.

 
Godfrey Bloom

Iată traducerea intervenției sale, urmată de înregistrarea video. Pentru clarificarea unor noțiuni am oferit și câteva explicații suplimentare.

„Domnule președinte, mă tem că, în opinia mea, nu înțelegeți cu adevărat conceptul de afacere bancară. Toate băncile sunt falite: banca Santander, Deutsche Bank, Royal Bank din Scoția… toate sunt falite. Și de ce sunt falite? Nu este un act al lui Dumnezeu, nu este vreun fel de tsunami. Sunt falite pentru că avem un sistem numit «rezervă fracționată bancară», ceea ce înseamnă că băncile pot împrumuta altora bani pe care de fapt nu îi au (Notă: Dar iau din această afacere dobânzi uriașe). Este un furt scandalos care se derulează deja de prea mult timp!

Și pentru a adăuga încă un element, aveți conceptul de «hazard moral», un foarte semnificativ «hazard moral» din sfera politică. Cea mai mare parte a problemei începe în politică deoarece băncile centrale sunt parte a aceluiași sistem politic.”

Notă: „Hazardul moral” este o șmecherie a bancherilor deghizată într-un concept pretențios conform căruia într-o tranzacție, o parte (banca) se implică într-un eveniment riscant, știind că este protejată împotriva riscului, iar cealaltă parte (contribuabilul) va suporta costul în caz de eșec al afacerii și i se va explica faptul că a fost un fenomen inevitabil pe care banca îl regretă.

„O altă șmecherie este tipărirea de bani fără acoperire. Avem de-a face cu o contrafacere, uneori denumită «ușurare cantitativă», dar care cu orice nume am lua-o este tot o contrafacere. Este un proces artificial de tipărire de bani, lucru pe care dacă orice om obișnuit l-ar face, ar merge imediat la închisoare pentru o perioadă foarte lungă. Și totuși guvernele și băncile centrale îl fac tot timpul!

De asemenea, Băncile Centrale manipulează sumele de dobândă, astfel că nu avem costul real al banilor și ajungem să învinovățim băncile care operează cu sumele reale pentru că ar manipula Libor-ul [abreviere pentru London interbank offered rate, rata de bază a dobânzii utilizată în împrumuturile între bănci pe piața interbancară din Londra și utilizată de asemenea ca referință pentru stabilirea ratei dobânzii la alte împrumuturi]. Pura nerușinare în toate astea este uimitoare pentru că de fapt chiar Băncile Centrale manipulează ratele de dobândă ale comisioanelor de ramburs.

În plus, vorbim mai degrabă într-un mod cavaleresc, prost înțeles, despre «depozitele garantate» ale băncilor, astfel că atunci când băncile dau faliment în urma propriei incompetențe și a șicanelor pe care le fac, tot contribuabilul (plătitorul de taxe) trage ponoasele!”

Notă: Băncile sunt considerate de guvernanți „too big to fail” (prea mari pentru a da faliment), astfel că ele sunt salvate de stat. În acest timp, omul de rând dă faliment și mulți au ajuns (de exemplu la criza din 2008-2009) chiar să se sinucidă.

„Este un furt de la contribuabil și până când nu vom trimite bancherii la închisoare – și îi includ aici pe cei de la Băncile Centrale și pe politicieni – această situație revoltătoare va continua!”

Citiți și:

Va exploda sistemul bancar în curând, în foarte scurt timp? Cu siguranţă…

Moare acum dolarul? Rusia și alte țări BRICS părăsesc sistemul bancar global pentru unul bazat pe aur

Un raport surprinzător al BNR: Marile bănci străine țin România în subdezvoltare, inclusiv prin spolierea deponenților!

 

yogaesoteric
12 februarie 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More