Suedia: Imigranții se căsătoresc cu copii pentru a beneficia de pașapoartele UE

 

 

În Suedia, tot mai mulți migranți se căsătoresc cu fete minore pentru a primi pașapoarte UE, legislația suedeză nereușind să protejeze copiii implicați în această afacere, scrie voiceofeurope.com. Migranții pot cere dreptul de azil în Europa dacă sunt căsătoriți, așa că se căsătoresc cu mirese-copii pentru a-și asigura pașaportul UE.

În timp ce căsătoriile cu minore sunt interzise în Suedia, astfel de mariaje care au avut loc în afara Suediei nu sunt interzise. Așa că migranții se pot căsători cu minore în țările lor de origine pentru a-și garanta dreptul de a locui în Suedia.

Partidele politice suedeze și-au exprimat nemulțumirea față de această lacună legislativă care permite mariajele migranților cu copii. Nemulțumirea partidelor apare însă în contextul în care prospera țară scandinavă se confruntă cu un val imens de infracționalitate de la începutul crizei imigranților în Europa și cu o creștere semnificativă a atacurilor sexuale. Serviciul de Investigații Criminale Național al Suediei recunoaște că sunt tot mai multe „zone de risc” și „grav vulnerabile”.

Citiți și:

Trăind cu lupii – un eseu despre imigranţi

Sindromul resemnării – misterioasa boală a Suediei care afectează copiii solicitanților de azil

Suedia, țara care acordă unei moschei dreptul de a difuza apelul la rugăciunea de vineri, dar interzice clopotele bisericilor creștine

 

yogaesoteric
12 februarie 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More