Proteste în Grecia împotriva cărților de identitate biometrice și împotriva înființării statului supravegherii – noile cărți de identitate au început să fie eliberate din 25 septembrie

Un număr mare de protestatari greci s-au adunat la Atena pentru a protesta împotriva implementării cărților de identitate biometrice, avertizând că este un pas către o societate bazată pe supraveghere, relatează greekcitytimes.com.

La mitingul la care s-a estimat prezența a 2.500 de participanți, alte surse menționând 5.000 de participanți, s-au strigat sloganuri precum „Nu sclaviei electronice” și „Democrația se bazează pe referendumuri, fascismul pe decrete”.

Un protestatar, Dionysis Alexopoulos, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la potențiala utilizare greșită a datelor personale prin noile cărți de identitate. El a spus că ar putea fi folosite pentru a controla accesul la spitale sau în locuri publice pe baza statutului de vaccinare. Un alt participant, Sofia Kanelopoulou, a afirmat că o chestiune atât de importantă ar fi normal să fie decisă prin referendum și nu printr-o acțiune guvernamentală nedemocratică.

Guvernul grec a invocat obligația pe care o are țara de a respecta reglementările europene care pretind îmbunătățirea securității documentelor de identitate.

Vechile cărți de identitate nu vor mai fi valabile din 2026

Procesul de eliberare a noilor cărți de identitate a început la 25 septembrie, iar din august 2026, cele vechi nu vor mai fi valabile, a declarat ministrul Protecției Cetățenilor, Yiannis Economou.

Economou a spus pentru SKAI News că noile documente de identitate sunt o nouă realitate, care chipurile va îmbunătății viețile cetățenilor, iar ele sunt introduse pentru călătorii aeriene „mai sigure” și evitarea contrafacerii.

Procesul de eliberare a noilor documente este similar cu eliberarea certificatelor de vaccinare, planul fiind elaborat în colaborare cu Ministerul Politicii Digitale, existând o platformă unde cetățeanul va depune cererea prin intermediul gov.gr.

După ce se depune o cerere pe platformă, cetățeanul va primi o notificare și se va stabili o programare la secția de poliție pentru eliberarea noii cărți, al cărei cost se ridică la 10 euro.

Ministrul Protecției Cetățenilor a precizat că noile ID-uri vor conține informațiile personale necesare stocate pe cip.

Cipul va conține informații precum sexul, prenumele, numele de familie, înălțimea, caracteristicile biometrice și amprentele digitale.

Economou a mai spus că protestele pentru menținerea vechilor cărți de identitate sunt „inutile”, deoarece acestea nu vor mai fi valabile din august 2026, în baza reglementărilor europene.

Citiți și:
Ipocrizia pledării pentru cartea de identitate electronică
Tirania transumanistă se instalează la nivel global, pe măsură ce identitatea digitală și monedele digitale se răspândesc în întreaga lume (I)

 

yogaesoteric
4 noiembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More