Simultanul Putin – Biden: Un ochi râde – se sfârșește războiul, un ochi plânge – se împarte lumea
Două evenimente cruciale au avut loc aproape concomitent: interviul lui Tucker Carlson cu Putin și conferința de presă a lui Biden la Casa Albă.
În primul, Putin l-a dominat (și pe alocuri intimidat) pe cel mai faimos ziarist al lumii, dând o lecție amănunțită de istorie și făcând o demonstrație evidentă de calm, umor și forță.
În al doilea, cel mai puternic om de pe planetă (teoretic) s-a arătat în toată jalnica sa decrepitudine: și-a pierdut cumpătul, a strigat, a înjurat, a bătut câmpii…….
Dincolo de alte posibile semnale discrete, mesajul principal al lui Putin a fost dorința sa de a negocia cu Occidentul. În ciuda faptului că domină situația de pe front, el a arătat clar că dorește să ajungă la o soluție negociată în Ucraina. Și, eventual, la o nouă împărțire a lumii.
Mesajul transmis de Biden a fost că merge neabătut pe calea înfundată pe care a fost împins de păpușarii săi, și la capătul căreia se află prăpastia.
Interviul a marcat pentru Putin revenirea pe scena politică occidentală, după doi ani de izolare.
Conferința a reprezentat pentru Biden prăbușirea definitivă. Sfârșitul.
Șocul contrastului dintre cei doi lideri mondiali a camuflat ceea ce pare a fi cu adevărat evenimentul crucial al începutului de an: simultaneitatea evenimentelor.
Ca și cum cineva ar fi dorit să scoată în evidență diferențele dintre Putin și Biden.
Să mărească contrastul, până la punctul în care Putin – diabolizat metodic timp de doi ani – devine, dacă nu bun, măcar frecventabil.
Și până la punctul în care Biden apare atât de discreditat, încât este necesar să fie scos de urgență de pe scena politică.
Dincolo de ironia la adresa lui Biden, a surprins moderația lui Putin față de criza în care se află Occidentul.
Deși ar fi avut „muniție” cu ghiotura pentru a-i face zdrențe pe liderii occidentali și a-și spori astfel simpatia în rândul oamenilor de rând, Putin a fost uimitor de cumpătat.
Motivul acestei atitudini rezervate nu e greu de intuit: să lase loc de negocieri, după ce principalul obstacol din calea acestora – Biden – va fi înlăturat.
De partea cealaltă a Oceanului, după conferința-catastrofă de la Casa Albă, a surprins modul în care inclusiv presa aliată (care până ieri îi ierta toate derapajele și îi justifica toate bâlbele) l-a călcat în picioare pe Biden și l-a tratat ca pe un om terminat.
Cvasi-simultaneitatea celor două evenimente din seara de 8 februarie nu poate fi o coincidență. Ea anunță Sfârșitul unei Epoci.
Un ochi râde: războiul de apropie de sfârșit.
Celălalt ochi plânge: începe reîmpărțirea lumii.
Pregătiți șervețelele: Yalta – Malta – Alta!
**********
Cum interviul lui Putin este deja suficient de cunoscut și de comentat, vă oferim mai jos o analiză a modului în care a fost realmente călcat în picioare Biden, inclusiv de prieteni, după conferința de presă de pe 8 februarie de la Casa Albă.
Textul îi aparține lui Doug Mainwaring de la LifeSiteNews:
Joe Biden a încercat să limiteze dezastrul printr-o conferință de presă organizată în pripă la Casa Albă, după ce Departamentul Justiției (DOJ) a publicat un lung raport al anchetei (privind deținerea de documente clasificate) care concluziona că Biden este un „om bătrân, cu o memorie proastă” și cu „facultăți mintale diminuate”.
Spre marea dezamăgire a democraților din Washington DC, performanța lui Biden la conferință nu a făcut altceva decât să confirme concluziile raportului, dând apă la moară experților liberali și conservatori, care se întreabă dacă Biden mai este apt să continue să fie președintele SUA.
Raportul zdrobitor de 388 de pagini al DOJ – dat publicității de procurorul special Robert Hur, despre „ancheta privind extragerea, păstrarea și divulgarea neautorizată de documente clasificate” – dezvăluie că Biden a gestionat greșit, în mod deliberat, documente clasificate și a divulgat informații militare și de securitate națională clasificate, dar – din cauza capacității sale mintale diminuate – nu i se va aduce nicio acuzație penală bărbatului de 81 de ani.
Comentatorul conservator Mark Levin a notat:
„Practic, procurorul special prezintă dovezi conform cărora Biden ar fi necesar să fie destituit în virtutea Amendamentului 25 (la Constituție – incapacitate mintală de a exercita funcția).”
Chestiunea atentatului la siguranța națională al lui Biden a trecut pe planul doi, după ce acesta a venit pe podiumul din East Room pentru a combate afirmațiile raportului despre slăbiciunea sa tot mai mare în ceea ce privește judecata.
Nici măcar presa națională de stânga nu a putut ignora catastrofa survenită joi seara [8 februarie, n.n.] la Casa Albă.
Joe Biden a strigat furios în timpul conferinței:
„Sunt un om vârstnic. Știu ce d**cului fac.”
Dar puțini, sau mai degrabă nimeni nu l-a crezut.
Unul dintre experții emisiunii 360 de la CNN, alarmat deopotrivă de raportul DOJ, cât și de performanța lui Biden la conferința de presă, a declarat:
„Situația de la Casa Albă devine extrem de alarmantă. Nu cred că președintele și-a făcut un serviciu cu acest discurs. Și-a subminat două dintre cele mai importante mesaje.”
Conform Axios, un democrat din Camera Reprezentanților a calificat derapajele verbale ale lui Biden drept „oribile”, iar un fost responsabil de la Casa Albă a numit conferința de presă „brutală”.
Fosta vedetă de la ABC și CNN, Chris Cuomo, i-a pus lui Robert F. Kennedy o întrebare care a fost tabu pentru presa liberală până acum:
„Credeți că Joe Biden este apt să fie președintele SUA?”
Kennedy a răspuns:
„Cred că am ajuns în momentul când nu mai este o calomnie să îți pui întrebări legitime despre capacitatea președintelui.
Sunt atâtea decizii de luat (pentru un președinte) care necesită nuanțări, care necesită nivele de gândire complexe, iar aceasta se petrece de mai multe ori pe zi.
Poporul american are dreptul să știe dacă președintele său este capabil să ia astfel de decizii.
În sânul guvernului există interese bine stabilite și interese particulare care beneficiază de faptul că președintele nu are o capacitate deplină.
Ceea ce îi reproșez Casei Albe este că a devenit marioneta marilor industrii, a marilor fonduri speculative – BlackRock, State Street, Vanguard – care fac donații egale Partidului Republican și Partidului Democrat și care sunt cele care trag sforile.”
Matt Walsh de la Daily Wire, a comentat:
„Este conferința de presă prezidențială cea mai catastrofală pe care am văzut-o în viața mea.”
Iar Andrew T. Walker, profesor de etică și de teologie publică la Southern Baptist Theological Seminary, a subliniat:
„Insuficient de lucid pentru a fi acuzat de o faptă penală, dar în continuare candidat la președinție – acestea nu sunt două aspecte complementare.”
Și Walker a adăugat:
„Am mai spus-o și o repet, într-un spirit de compasiune creștină, nepartizană și cu respect față de demnitatea umană: un om în starea lui Joe Biden nu ar fi cazul nici să devină președinte, nici să candideze pentru președinție. Este o infamie atât pentru el, cât și pentru funcția lui să îndure povara unei slujbe pe care nu o poate duce.”
Mulți au făcut comparații și au sesizat contrastul dintre performanța lui Joe Biden la conferința de presă și cea a președintelui rus Vladimir Putin, al cărui lung interviu cu Tucker Carlson fusese dat publicității ceva mai devreme în aceeași seară.
Libs of TikTok a scris:
„Unul dintre acești lideri mondiali a fost atent la un interviu timp de 2 ore și a dat ca un expert o lecție de istorie detaliată de 30 de minute. Celălalt și-a confundat culorile și pe președinții a două țări. Absolut înspăimântător și jenant.”
Într-o postare ulterioară, Matt Walsh a afirmat:
„În seara aceasta, în timp ce Putin dădea răspunsuri inteligente și savante, care coborau 1000 de ani în istoria rusă, președintele Biden bodogănea incoerent despre cum președintele egiptean este în realitate președintele Mexicului.”
Când fostul consilier politic al lui Obama la Casa Albă, Jim Messina, a încercat să minimalizeze importanța raportului procurorului special, președintele grupului de reflecție American Principle Project, Terry Schilling, l-a interpelat:
„De la tipii ăștia nu auzi decât propagandă.
Vedem un om bătrân, decrepit și senil, la Casa Albă!
Îl auzim cum bâiguie și se poticnește.
Cu toții sunteți niște idioți malefici care distrugeți o țară minunată.”
NYT: Poate că este timpul să nu mai pretindem că vârsta lui Biden nu este o problemă
Ziariștii de la New York Times au oferit niște comentarii remarcabil de oneste și de chibzuite despre ziua foarte proastă a Casei Albe.
Michael D. Shear a scris:
„Decizia de joi de a nu declanșa urmărirea penală împotriva președintelui Biden pentru manipularea greșită a unor documente clasificate s-ar fi vrut să fie o exonerare juridică fără echivoc. A fost în schimb un dezastru politic.”
Iar ziaristul politic de la New York Times, Astead Herndon, a afirmat:
„În afară de Trump, vârsta lui Biden este în mod evident problema cea mai importantă în aceste alegeri. O spun sondajele. O spun alegătorii.”
Și Herndon a conchis:
„În ultimul an, Casa Albă și (Establishmentul) Washington DC au încheiat un fel de acord tacit în care se prefăceau că ignoră acest aspect. Poate că acesta a luat sfârșit acum.”
Citiți și:
Interviul cu Vladimir Putin realizat de Tucker Carlson
Avans zdrobitor al lui Trump – Se pregătește schimbarea lui Biden?
yogaesoteric
13 februarie 2024