Patru remedii utile pentru sănătatea aparatului respirator şi întărirea sistemului imunitar
Pentru a putea funcţiona normal, organismul uman are nevoie de peste 50 de nutrienţi, vitamine, aminoacizi şi minerale care, în majoritatea cazurilor, se obţin din alimentaţia curentă.
Pentru a ajuta sistemul nostru imunitar este indicat să folosim o serie de plante care sunt menite să aducă un aport nutritiv substanţial pentru întărire. Mai jos sunt redate succint proprietăţile terapeutice ale unor remedii utile în această perioadă.
Ghimbirul
Are proprietăţi antiasmatice şi eliberează plămânii de secreţii. Totodată, are efect antivomitiv, antigripal şi este un bun adjuvant în caz de indigestie. La acestea se adaugă efectul sudorific, ajutând la scăderea temperaturii trupului. Este folosit în afecţiuni ale aparatului digestiv, reumatism, afecţiuni pulmonare, boli febrile, nevralgii.
Turmericul
Este considerat cel mai puternic antiinflamator natural si un antioxidant eficient. De asemenea, turmericul are şi proprietăţi antiseptice şi antibacteriene. Cercetări actuale sugerează efecte benefice şi în multe alte afecţiuni, printre care şi cancer.
Drojdia
Este hepatoprotectoare, ajută la refacerea florei intestinale care contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar. Drojdia are proprietăţi remineralizante, vitaminizante, antianemice, tonice, antitoxice, antidepresive şi de diminuare a colesterolului. Din punct de vedere biochimic, drojdia conţine 16 aminoacizi, dintre care unii sunt esenţiali (adică organismul are nevoie de ei şi îi obţine din alimente deoarece nu îi poate produce singur), toate vitaminele din complexul B, vitaminele D, H, E, unele enzime şi minerale: calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, seleniu şi crom, proteine, lipide şi glucide – oligoelemente indispensabile vieţii.
Vitamina C naturală
Organismul uman nu sintetizează şi nu depozitează vitamina C. De aceea este necesar să se asigure un aport continuu de vitamina C din alimente şi suplimente alimentare naturale. Această vitamină contribuie la consolidarea sistemului imunitar, accelerează vindecarea în cazul multor afecţiuni, scurtează perioada de convalescenţă după intervenţii chirurgicale sau afecţiuni mai grave. Totodată este necesară pentru sinteza colagenului, adică pentru menţinerea elasticităţii pielii, a vaselor de sânge, a sănătăţii oaselor şi articulaţiilor.
Citiţi şi:
Trei zile consecutive de post pot regenera întregul sistem imunitar
Alimente care ajută la întărirea sistemului imunitar
Ghimbirul este mai eficient de 10.000 de ori împotriva cancerului decât citostaticele
yogaesoteric
30 iunie 2020