JD Vance, un american plecat de jos, din sărăcie, va fi vicepreședintele lui Donald Trump. Viața lui este un roman

Senatorul de Ohio, JD Vance, este nominalizarea lui Donald Trump pentru postul de vicepreședinte al Statelor Unite, dacă liderul republican va câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie.

JD Vance

JD Vance nu ar fi doar cel mai tânăr vicepreședinte din istoria Americii, dar ar fi și primul veteran al Marinei Americane care ar ocupa această funcție.

Viitorul probabil vicepreședinte s-a născut James Donald (J.D.) Bowman, în Middletown, Ohio, în 1984. La vârsta de șase ani, tatăl său natural l-a dat spre adopție, iar de-atunci a devenit James David Vance.

Copilăria sa a fost tumultoasă. Nu doar că tatăl său a părăsit familia, dar mama sa s-a luptat cu o dependență de alcool și droguri, care și-a pus amprenta asupra tânărului american.

Din acest motiv, Vance și-a petrecut mare parte din copilărie la bunici, în Kentucky. Acesta mărturisește că bunica a avut o mare influență în viața sa. De altfel, copilăria sa a făcut obiectul unui roman autobiografic, Hillbilly Elegy, devenit best-seller și care l-a propulsat pe Vance spre vârf.

Hillbilly” este cuvântul care-i descrie pe americanii rurali, mai ales cei din zona montană a regiunii Appalachiei.

După absolvirea liceului, Vance s-a înrolat în Marina Americană. Dacă experiența familiei și creșterii în America rurală i-a impactat viziunea despre economie și valori culturale, experiența de a lupta în Irak i-a definit viziunea pentru politica externă.

Țin la felul în care le cerem copiilor noștri să meargă la război și la a fi siguri că o facem pentru motive serioase”, a spus el într-un interviu. Astfel, Vance este un critic al „războaielor eterne”, adică a prezenței militare americane în zone și-n conflicte care par fără sfârșit, precum în Irak, Siria sau alte părți ale lumii.

După terminarea stagiului militar, Vance a urmat cursurile Facultății de Drept ale Universității Yale, un adevărat șoc cultural pentru tânărul „țăran” american.

Bărbosul Vance s-a convertit la catolicism

Acolo și-a întâlnit, însă, viitoarea soție, Usha. Împreună au trei copii: Ewan, Vivek și Mirabel.

Cariera lui Vance este legată, cumva, de cea a lui Donald Trump. În timp ce Trump lansa campania electorală câștigătoare din 2016, Vance lansa volumul Hillbilly Elegy.

Cartea a devenit „best-seller”, iar în 2020 a devenit un film.

În 2019, JD Vance s-a botezat catolic, într-o ceremonie privată.

De asemenea, Vance este bărbos și ar fi primul bărbos care ocupă o funcție la Casa Albă în ultimul secol!

Politica externă: trimiterea de trupe NATO în Ucraina este o nebunie

JD Vance este un politician care consideră că America are prea multe probleme interne, care dacă sunt nerezolvate, pot duce la colapsul țării. Imigrația și consumul de droguri scăpate de sub control, sărăcia, violența, criza energetică și de infrastructură sunt prioritățile noului vicepreședinte.

Din aceste motive, Vance consideră că SUA ar fi necesar să-și „aleagă bătăliile” în exterior și că nu mai poate susține războaie pe tot globul. El consideră că a trimite trupe NATO în Ucraina este o „nebunie” și că principalul rival al SUA este China, remarcă site-ul Mihailneamtu.eu.

Înainte de alegerea sa, Vance a ținut prima pagină a ziarelor declarând: «Este necesar să fiu sincer cu voi, nu-mi pasă ce se petrece cu Ucraina într-un fel sau altul. M-am săturat ca Joe Biden să se concentreze pe granița unei țări de care nu-mi pasă, în timp ce el lasă granița propriei sale țări să devină o zonă de război total.

De atunci, el și-a nuanțat această poziție, făcând apel la americani să „se concentreze mai întâi asupra propriilor noastre probleme”, declarând pentru NBC News în martie 2022 că accentul pus pe problemele interne „nu este incompatibil cu ajutorarea ucrainenilor”.

Într-un articol scris împreună cu președintele Heritage Foundation, Kevin Roberts, în noiembrie 2023, Vance și-a întărit opoziția față de invazia rusă, dar a sugerat ca „Europa să preia conducerea în susținerea acestui război”. Autorii au comparat situația din Ucraina cu cea din Israel, observând: „Israelul are vecini bogați, dar aceștia nu vor sprijini efortul de război al Israelului, iar ajutorul este puțin probabil să vină din altă sursă decât SUA”.

Dar nu se poate spune la fel despre Ucraina, ai cărei vecini bogați din UE – în special Germania și Franța – ar putea oferi mult mai multă asistență”, a subliniat articolul.

Vance a afirmat, de asemenea, că Ucraina nu este suficient de importantă pentru interesele naționale americane pentru a justifica accentul pe care Biden l-a pus pe aceasta.

Nu este vorba că nu admirăm curajul ucrainenilor. Cu siguranță îl admirăm. Este vorba despre faptul că America este întinsă prea mult”, a declarat el în aprilie. „Nu avem capacitatea industrială de a susține un război în Ucraina, un război în Israel, potențial un război în Asia de Est dacă chinezii invadează Taiwanul, așa că America este necesar să aleagă”.

Mai recent, vorbind pentru Breitbart News în iunie, Vance și-a exprimat îngrijorarea față de ideea unei potențiale incursiuni a NATO în Ucraina pentru a intra în război cu Rusia.

Ei spun că ar fi nevoie să trimitem trupe terestre NATO în Ucraina. Asta este o nebunie”, a spus el. „Nu există niciun interes american imperios care să justifice implicarea directă a NATO în acest conflict”.

Avem nevoie de cineva care să spună: «Ajunge cu nebunia. Ajunge cu prostiile. Nu trimitem trupe NATO decât dacă există o amenințare directă la adresa NATO, ceea ce, uite: acest război nu este un ceva bun, dar nu este o amenințare directă la adresa NATO»”, a conchis el.

Citiți și:
NATO se pregătește de o confruntare directă cu Rusia. Alianța caută încă 350.000 de soldați
Războiul din Ucraina i-a făcut pe români sceptici la ideea de NATO şi UE. Cum se poziţionează poporul nostru în privinţa Rusiei?

 

yogaesoteric
25 iulie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More