Pentagonul, rămas fără frâne

În cârje și cu capul spart, însă încurajat frenetic de bătăușii NATO din spatele clasei, Zelenski vrea să pară șmecherul tupeist care îl pune la punct pe marele urs.

Aliații Ucrainei se străduie să arate că, indiferent de cât de tare va fi lovită Rusia, președintele Putin va fi incapabil să reacționeze. Cu alte cuvinte, rușii joacă la cacealma. Blufează atunci când pretind că, într-o situație limită de amenințare a securității naționale, ar putea să folosească arme de distrugere în masă pentru a lovi Occidentul.

Mihailo Podoliak, consilierul lui Zelenski, a explicat în detaliu ce anume au urmărit aliații Ucrainei prin Operațiunea Kursk: „Ideea că Rusia este un monstru de care este cazul să ne temem și că există anumite linii roșii nu mai este valabilă. Cred că aceasta va influența semnificativ evoluția acțiunilor ulterioare în cadrul acestui război.

Dacă ne uităm la cum a evoluat conflictul, de la căști de protecție și până la rachete cu rază lungă de acțiune și avioane F-16, atunci da, pare că Podoliak are dreptate. Liniile roșii trasate imaginar de ruși au fost spulberate rând pe rând, la prima pală mai puternică de vânt. Fără ca Moscova să răspundă altfel decât printr-o retorică nițel mai agresivă.

Din punct de vedere psihologic, comportamentul Kremlinului a fost ca o invitație clară la escaladare. De la simple înjurături s-a trecut la palme, pumni și șuturi în fund. Reacția rușilor, în loc să descurajeze adversarul, l-a pus în postura de a fi și mai îndrăzneț. Dacă în locul lui Putin ar fi fost un Netanyahu, probabil că demult ar fi izbucnit un război nuclear în toată regula.

Așadar, Kievul și Casa Albă insistă complet irațional să arate că Putin nu are linii roșii. Că poate încasa în continuare pumni cu nemiluita. Că poate asista neputincios la cuceriri de teritorii rusești, fără să facă altceva decât să ridice din umeri.

Ideea propagandiștilor de la Pentagon este ca Putin să apară în ochii opiniei publice din Occident și din Rusia drept un lider foarte slab. Un lider neajutorat și fricos. Incapabil să își protejeze compatrioții. Se presupune că imediat ce vor simți „slăbiciunile” comandantului suprem, agenții globaliști încă infiltrați în structurile de la Kremlin vor prelua puterea printr-o lovitură de palat. O adevărată nebunie.

În paralel, ucrainenii pretind că au construit noi arme – drone performante și chiar rachete balistice. Au devenit peste noapte așii inovației în materie de noi tehnologii militare. Cu aceste arme occidentale peste care au ștanțat „Made in Ucraina” ei se laudă că vor lovi Rusia și mai în adâncime. Probabil vor ajunge până la Moscova.

Foarte convenabil. Cei 50 de aliați din Formatul Ramstein în frunte cu Statele Unite vor pretinde acum că Ucraina este pe cont propriu în ce privește rachetele cu rază lungă. Următoarele atacuri asupra teritoriului rusesc, următoarele escaladări și încălcări ale oricăror linii roșii vor fi puse exclusiv pe seama Kievului. Loviturile dureroase în spatele frontului vor fi lansate cu armament fabricat 100% la Kiev, nu cu rachete HIMARS, ca până recent. Dacă o rachetă balistică va lovi Moscova, aliații NATO vor arăta imediat spre Zelenski: „Noi nu suntem implicați, pe cuvânt de onoare!”.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, tocmai a avertizat Statele Unite că al treilea război mondial nu se va limita la Europa. S-ar putea ca primele lovituri nucleare să-i lovească taman pe americani.

Moscova încearcă să amâne inevitabilul. Însă atunci când va răbufni, opinia publică va fi îngrozită. Se va lua cu mâinile de cap. Nu va înțelege de ce. De unde atâta supărare. Doar toți știam că Putin este un foarte bun încasator. Că primește lovitură după lovitură fără să clipească. De ce i-a sărit țandăra?! În fond, n-a fost decât o simplă rachetă balistică „Made in Ucraina”, din oțel fabricat în metroul de la Kiev.

Citiți și:
Lavrov avertizează Statele Unite că există riscul izbucnirii celui de-al Treilea Război Mondial
Un al treilea război mondial amenință viitorul umanității – „Războiul nuclear preventiv” (I)

 

yogaesoteric
14 septembrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More