Asasinii pro-ucraineni se dezlănțuie

În ultima perioadă, persoane cu legături strânse cu Ucraina au efectuat două tentative de asasinat. Prima a fost un „asasinat de caracter” eșuat, avându-l drept țintă pe subsemnatul. A doua, din nou, l-a vizat pe fostul președinte Donald Trump cu o pușcă AK-47 (cunoscută în cercurile democrate drept pușcă de asalt). Ambele încercări au fost ratate.

Larry C. Johnson

Să începem cu mine. Cred că se califică drept „asasinare a caracterului”. Vocea Americii a publicat recent un articol despre mine, scris de Leonid Martynyuk. Titlul: „Presa de stat rusă amplifică afirmațiile false ale unui fost analist CIA pentru a promova narațiunile pro-Kremlin”.

Și eu care credeam că sunt un nimeni. Un coș insignifiant pe fundul unui țânțar. Nu. Potrivit lui Martynyuk, eu sunt omul care conduce narațiunea Rusiei și îi menține moralul ridicat lui Vladimir Putin. Martynyuk oferă o prezentare fascinantă a omniprezenței mele în presa rusă:

De la invazia Rusiei în Ucraina la 24 februarie 2022, presa rusă de stat l-a citat pe Larry C. Johnson în sute de articole de presă și reportaje TV. Acestea prezintă în mod frecvent opiniile sale cu privire la războiul ruso-ucrainean și la rolul Occidentului, referindu-se la el ca la un fost analist CIA, în ciuda scurtei sale perioade de activitate în cadrul agenției, în urmă cu mai bine de 35 de ani. Kremlinul folosește afirmațiile adesea false și înșelătoare ale lui Johnson pentru a promova narațiuni pro-ruse și a-și îmbunătăți imaginea.

RIA Novosti este principala agenție națională de știri din Rusia, cu o audiență a site-ului de peste 10 milioane de utilizatori zilnici. De la 1 august 2023 la 12 septembrie 2024, Ria.ru a publicat 403 materiale care citează declarațiile lui Johnson.

Sputnik este o altă agenție de presă rusă de stat și, de la 8 august 2023, a publicat 280 de materiale cu citate din Johnson.

La 31 martie, Sputnik, citând interviul lui Johnson pe canalul YouTube Judge Napolitano – Judging Freedom, a susținut că atacul terorist din 22 martie 2024 de la sala de concerte Crocus din Moscova ar fi fost organizat de Ucraina printr-un intermediar, SUA și Marea Britanie fiind creierul din spatele întregii „operațiuni”.

Radiodifuzorul de stat Russia Today, sau RT, a publicat 163 de articole cu citate și videoclipuri Johnson.

Pe 29 august 2023, RT, citându-l pe Johnson, a raportat o păcăleală pro-Kremlin conform căreia „Zelenski ar putea foarte bine să fie înlăturat printr-o lovitură de stat în următoarele trei-patru săptămâni, din cauza nemulțumirii mari în rândul trupelor de pe frontul de est”.

Ziarul pro-Kremlin Izvestia a publicat 359 de articole care îl citează pe Johnson.

Ziarul guvernamental rus Rossiyskaya Gazeta a avut 299 de știri cu numele lui Larry C. Johnson.

Lenta.ru, un site de știri mainstream deținut de guvernul rus prin intermediul unei filiale a băncii de stat Sberbank, a publicat 445 de articole conținând declarații ale „fostului analist CIA”.

În ianuarie 2024, Johnson a acordat un interviu Canalului Unu, un canal de televiziune deținut de statul rus, în care a promovat narațiuni care nu se pot distinge de propaganda Kremlinului: Ucraina nu are nicio șansă într-un război cu Rusia, forța aeriană și apărarea aeriană a Ucrainei sunt distruse, Rusia este un gigant industrial, iar Occidentul nu poate concura cu ea.

Așadar, cred că sunt vinovat că am încurajat spiritele rusești, deoarece aceasta este singura mass-media care publică comentariile mele. ZERO dovezi că respectivele comentarii influențează opinia la Washington, DC. Se pare că sunt vinovat că îi fac pe ruși să se simtă bine. Or, asta este o crimă.

Vreau să fiu foarte clar cu privire la opiniile și comentariile mele – acestea îmi aparțin. Nimeni din Rusia sau afiliat la vreun post de știri rusesc nu mi-a cerut vreodată să spun ceva la comanda lor. Îmi exercit dreptul conferit de Primul Amendament de a vorbi liber despre evenimente politice și militare. Îmi ofer opinia și, ca orice expert, pot fi incorect. Dar în ceea ce privește situația războiului dintre Rusia și Ucraina, am dreptate și am avut-o de la început – Ucraina pierde, și pierde rău.

În timp ce eu iau în derâdere porcăria ridicolă servită de acest șmecher ucrainean, Scott Ritter mi-a sărit rapid în apărare (mulțumesc, frate!). Adevărata problemă nu este Martynyuk, ci guvernul SUA sau, mai precis, Vocea Americii, finanțată de guvernul SUA.

Prietenul și colegul meu, Larry Johnson, s-a aflat în vizorul Vocii Americii (VOA), finanțată de Guvernul American, un organ de propagandă al Guvernului American mandatat de Congres.

VOA a publicat un articol scris de Leonid Martynyuk, un protejat și un binefăcător al lui Mikhail Khodorkovsky, oligarhul rus de odinioară devenit agent al serviciilor secrete britanice.

Dar nu există nicio justificare posibilă pentru ca guvernul SUA, folosind banii contribuabililor americani, să îi permită lui Martynyuk accesul la o instituție media controlată de guvernul SUA pentru a ataca un cetățean american pe motiv că și-a exercitat dreptul la liberă exprimare prevăzut de Primul Amendament.

Departamentul de Justiție al lui Merrick Garland (Divizia pentru drepturi civile a Departamentului de Justiție) e necesar să investigheze VOA și Agenția Statelor Unite pentru media globală în legătură cu încălcarea secțiunii 241 din Codul 18 al SUA, care prevede că este ilegal ca două sau mai multe persoane să convină să rănească, să amenințe sau să intimideze o persoană din Statele Unite în exercitarea liberă a oricărui drept sau privilegiu garantat de Constituția sau legile Statelor Unite.

Aceasta este o infracțiune conform legii.

Nu există nicio îndoială că Martynyuk, VOA și Agenția americană pentru media globală, prin identificarea lui Larry Johnson, încearcă să îl amenințe și să îl intimideze pe Larry și, prin extensie, pe orice cetățean american care îndrăznește să se exprime împotriva politicii americane în mass-media ruse.

Eșecul în acest sens va servi drept dovadă de facto a politizării Departamentului de Justiție al SUA și va constitui o dovadă a faptului că cel mai mare dușman al Constituției în America de astăzi este reprezentat de acele entități interne care au jurat să o susțină și să o apere.

Sunt un american din a noua generație. Mulți dintre strămoșii mei au ajuns pe țărmurile Americii coloniale în secolul al XVII-lea, fugind de războaiele religioase fără sens care au zguduit Europa. Martynyuk este doar un tânăr derbedeu – născut în Lviv, Ucraina, în 1978 – un războinic care scrie la mașină și nu dorește să lupte în războiul fără sens pe care pretinde că îl susține. Patrioții au un termen pentru oameni ca Martynyuk – laș!

Leonid Martynyuk

Ceea ce-i revoltător este că o entitate guvernamentală americană permite unui clovn străin să atace un cetățean american. Cel puțin eu nu am fost supus suferinței trăite de regretatul meu prieten, Gonzalo Lira.

Acum, adevăratele știri despre asasinat. Un alt nebun pro-ucrainean a încercat să-l împuște pe Donald Trump, dar un agent vigilent al Secret Service a văzut țeava puștii trecând prin gardul din jurul terenului de golf al lui Trump din West Palm, Florida, și a alungat un bărbat, identificat ulterior drept Ryan Wesley Routh. Acesta este un susținător înfocat al lui Zelenski și al armatei ucrainene.

Permiteți-mi să spun oficial că eu cred că Routh merită milă. Nu-l pedepsiți. Doar urcați-l într-un avion spre Kiev și cereți-i să se alăture celorlalți mercenari străini care servesc drept carne de tun pe linia frontului. Asta îl va face fericit și îi va oferi șansa de a pune banii acolo unde este gura lui. Poate că Routh și Martynyuk pot împărți o tranșee împreună ca să lucreze la prietenia lor. Doar o idee.

Autor: Larry Johnson

Citiți și:
Frica de Rusia
Nu există nicio cale spre victorie
yogaesoteric
29 septembrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More