La teve ploile şi urmele de stropi devin cicloane şi furtuni apocaliptice

Recapitulăm:

La teve e numa’ politică zi şi noapte, dar vin viiturile, nişte oameni mor, nişte mii de oameni rămân fără agoniseala de-o viaţă şi mulţi dintre ei fără acoperiş deasupra capului; la teve e apoi numa’ catastrofă, se arată cu degetu’ spre Arafat, spre primari, spre Ciolacu, spre miniştrii de resort, apoi teve revine la politică. Da’ se umflă Dunărea pe la alţii.

Arafat şi miniştrii miros oportunitatea să se scoată din buclucul anterior, se purcede la marea mobilizare a forţelor, Arafat dă instrucţiuni băbuţelor să îşi facă bocceluţe de alarmă şi pune presa de casă să-l întrebe de sănătate de trei ori pe zi, ca să spună el cum totul e ultramegaparapregătit. Între timp Dunărea îşi vede de treaba ei, la teve se dă ordin de zi pe unitate să transforme ploile şi toate urmele de stropi în cicloane şi furtuni apocaliptice. RoAlertu’, care data trecută nici n-a zis pâs în zonele inundate, acum rage cu repetiţie în Bucureşti unde o ploicică duioasă de toamnă spală cuminte maşinile. La teve continuă ştirile despre apocalipsă, ilustrate cu imagini de actualitate de prin localităţi în care nici măcar nu a început să plouă, iar apele Dunării la noi în ţară sunt încă sictirite sub cote de alertă.

Dacă toate prognozele meteorologice făcute pe bune de ăia d-afară se vor fi dovedit greşite şi totuşi ar fi fost efecte majore ale unor inundaţii, nu doar simple precipitații ceva mai abundente și nimic mai mult, Arafat ar fi putut spune că a scos la interval grămadă de pompieri de prin judeţele limitrofe şi iată, ce super bine şi-a făcut treaba. Nu contează că celor care au ajuns în Galaţi li s-a dat doar o roşie și un strop brânză pe post de masă de prânz probabil, că altceva n-au mâncat toată ziulica, iar apoi i-au trimis să doarmă claie grămadă într-un cămin studenţesc de unde la scurt timp oricum au fost nevoiți să plece, fiindcă au venit studenţii.

Nu contează nici că au nevoie de utilaje grele în sprijin ca să îşi poată face treaba, însă au fost aduşi doar cu lopeţi la ei, oricum pe Arafat nici în cot nu-l doare de amărâţii ăia de pompieri, ca să nu mai vorbim cât îl doare pe şeful lor, generalul Iamandi. De vorbit cu autorităţile locale nici vorbă, ca pompierii să îşi ducă misiunile la bun sfârşit cum se cuvine, că sunt dispărute din peisaj. Dar îşi fac şi ei treaba cum pot.

Iar dacă, pe de altă parte, nu vor fi fost efecte substanţiale ale furtunilor catastrofale anunţate de teve pe toate posturile, din simplul motiv că furtuni nu vor fi existat, Arafat ar fi spus că d-aia, dom’le, n-au fost, că a pregătit el totul perfect. Ca să nu mai spun de Ciolacu şi ăilalţi care vor băga capul în poze ca să aplaude împreună cu şefu’ succesul formidabil din lupta grea cu cicloanele şi uraganele.

Apoi ne-ntoarcem la alegeri şi anul sau anii următori, când iar vor fi înecate localităţi întregi în ape, nu mai contează. Că alegerile au trecut.

Notă ‒ S-a reactivat comandamentul din plandemie. Urmează, desigur, ca Arafat să mai facă nişte mici, mititele, minuscule achiziţii de vreo câteva milioane. De euro.

Autor: Col. (r) Daniela Iuliana Tobă

Citiți și:
Pandemia de ciclon
Davos ne propune „Oraşele-burete” – un model urbanistic „pentru salvarea planetei”: Invenția care ar duce la scăderea temperaturii ambientale și la crearea de vegetaţie nouă

 

yogaesoteric
12 octombrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More