Viktor Orban, despre planul de victorie al lui Zelenski: „Mai mult decât înfricoșător”

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a calificat drept „mai mult decât înfricoșător” un plan ucrainean de a solicita arme și garanții de securitate din partea Occidentului, transmite Politico.

Orbán a reacționat într-o postare pe Facebook la „planul de victorie” prezentat de președintele ucrainean Volodimir Zelenski înaintea reuniunii recente a Consiliului European care a continuat negocierile cu privire la viitorul ajutor al Uniunii Europene pentru Ucraina.

Astăzi, președintele Zelenski își va prezenta planul de victorie. Ceea ce a prezentat ieri în parlamentul ucrainean a fost mai mult decât înfricoșător”, a scris Orbán înainte de reuniune, adăugând că, în loc să se trimită mai multe arme în Ucraina, sunt necesare o încetare a focului și negocieri de pace.

Sunt unul dintre cei care îndeamnă Uniunea Europeană să își modifice strategia actuală. Uniunea Europeană a intrat în acest război cu o strategie prost organizată, prost executată, prost calculată, pentru care președintele Comisiei poartă principala responsabilitate”, a scris Orbán, referindu-se la Ursula von der Leyen.

Pierdem acest război, deci strategia nu funcționează. Dar asta nu înseamnă că avem nevoie de mai mult război, de arme mai periculoase și cu rază lungă de acțiune ‒ înseamnă că este necesar să trecem de la o strategie de război la o strategie de pace. Avem nevoie de o încetare a focului și de negocieri de pace!

Orbán a adăugat că îi va îndemna pe cancelarul german Olaf Scholz și pe președintele francez Emmanuel Macron să înceapă negocieri cu Moscova „în numele întregii UE” cât mai curând posibil „pentru a găsi o cale de ieșire din această situație”.

Poziția liderului maghiar îl pune în contradicție cu liderii UE, inclusiv cu șeful diplomației, Josep Borrell, care dorește ca la reuniunea Consiliului să se ia o decizie privind „deblocarea plăților din Fondul european de pace și acordarea unui sprijin militar mai mare Ucrainei”. Ungaria blochează transferul a 6,6 miliarde EUR către Kiev de mai bine de un an, atrăgându-și mânia altor țări membre.

Citiți și:
Singurul lider care mai gândește. Orban despre Ucraina: „UE este implicată în conflict și îl întreține”
Viktor Orban: „Există un singur om care poate aduce Pacea în Ucraina – Donald Trump”

 

yogaesoteric
23 octombrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More